reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ann dzięki :) a małe nie będą razem właśnie dlatego żeby miały większą swobodę i jak jedna będzie chciała leżeć to lezy a druga siedzieć to siedzi, ja ogólnie bardzo chciałam tzw osobne siedziska i gondolki właśnie dla wygody bąbelków:-)

reklama
zyraffka- o jak to jest ze szczepionkami? Kupiłaś np 3 dawki i trzymałaś w lodówce? Bo tu nie szczepią na rotawirusy i chciałabym przywieźć szczepionki z Pl, ale sama nie wiem... Muszę to dobrze przemyśleć i porozmawiać z lekarzem co i jak.

...

ja zamawiałam szczepionkę na rota ale nie wszystkie naraz tylko zawsze kilka dni przed szczepieniem i wdniu szczepienia odbierałam i jechaliśmy odrazu do przychodni. Teraz mam dobrze bo w przychodni jest ta apteka i mogę tam zamówić odbiór.
Zamawiałam też tak szczepionkę 5w1 i odrazu odbierając jechałam na szczepienie.
Nie wiem czy to bezpieczne tak wozić te szczepionki, to musi być odpowiednia temperatura.

Znalazłam wreszcie chwilę, żeby zrobić fotki tego nieszczęsnego wózka.. 11 kwietnia kupiona gondolka + spacerówka, gondola ze stelażem dotarła po 2 tygodniach, natomiast o spacerówkę wytoczyłam sprzedawcy spór na allegro bo już mnie trafiało powoli to jego kombinowanie.. Jakby co to mam jeszcze jakieś 8 m-cy na otrzymanie tej spacerówki (dopóki Emi nie wyrośnie z gondolki) :-D
A oto pierwsza bryka mojego największego Szczęścia:

martulka - kolorek i wzór bardzo ładny, lubię takie kolory też właśnie. Ale co z tą spacerówką?? Ta laska coś odpisała?? Jeśli będziesz chciała by allegro Ci pomogło będzie musiała zakońcyć spór (jako nierozstrzygnięty) wtedy osoba z allegro napisze do tej sprzedajacej. Ja miałam tak ostatnio, ze nie dotarło do mnie całe zamówienie (chodzio o ubranka babaluno, co kiedyś linkowałam Wam) Dwie z cztwrech pozyjci tylko dotarły i to chyba po 3 tyg :baffled: No i po interwencji pracownika allegro laska zwróciła mi kasę, bo ja się nie mogłam doprosić:baffled:

Eve no właśnie problem w tym, że to raczej była aukcja "grzecznościowa" bo konto na faceta z innej miejscowości, a nr kontaktowy z aukcji do babki i mam też jej dane z naklejki adresowej. Na maila ani spór nic mi od piątku nie odpisano, natomiast nie dzwoniłam i nie pisałam od środy do babki, bo mam dość robienia mnie w balona. Najpierw sms 16-go, że wózek wysłany, po moich telefonach i smsach od środy, że chcę nr przesyłki, dostałam numer w piątek 20-go - jak się okazało, gondolka nadana właśnie tego dnia rano. W poniedziałek 23-go listonosz przywiózł gondolkę ze stelażem (spacerówki i torby brak). Od razu zadzwoniłam do babki, że są braki, a ona mi na to, że "wysyłała w 3 osobnych paczkach i pewnie jutro przyjdzie". "No spoko" sobie myślę - poczekam. We wtorek listonosz przyniósł mi list z US, a spacerówki nie było, więc dzwonię do babki a ona nie odbiera - napisałam smsa, że chcę nr tej trzeciej przesyłki, na co ona mi tekstem: „Proszę się nie niepokoić, nie jest moją winą, że poczta działa tak a nie inaczej. Dojdzie na 100%, poszukam tej 3ciej karteczki i wyślę nr jak tylko wrócę do domu. Pozdrawiam”. No i od tamtej pory cisza, ani spacerówki, ani jakiejkolwiek wiadomości. Nie wiem, może jest na jakiś wakacjach (z 4 miesięcznym dzieckiem).. skoro jeszcze do domu nie wróciła:-D Szkoda nerwów.. ściemniara jak ich mało..

Ostatnia edycja:
Kurcze Martulka szkoda że to Ciebie spotkało, ja też robie sporo zakupów na all ale nie trafiłam na taką mende, może interwencja all cos wskóra, bo szkoda tej kasy, ale wózeczek piekny, super sie prezentuje

reklama
Idę dziś popatrzeć na te wózki, bo kurczę nie wytrzymam. Na dzień dzisiejszy planujemy taki babyactive_w_zek_el_nino_lagune_blue_duze_zdj_cie_002.jpgChcę go tylko przed zakupem jeszcze raz pooglądać na żywo. Sprawdzę, jak się składa, jak prowadzi i za tydzień jak pieniążki przyjdą będzie mój :-D

Do góry