reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Martulka wózek świetny, tylko ciekawe co będzie z ta spacerówką. ja też miałam problem z fotelikiem ale na szczzęscie tydzień po wysłaniu pieniędzy napisałam maila i to wystarczyło bo za dwa dni dostalam przesyłkę.

My ja pisałam w piątek wybiraliśmy sie na zakupy ale drzwi i wiecie co udalo sie kupiliśmy w super cenie jestem mega szczęściwa bo już K moze wstawiać, malujemy ściany i moge już powoli szykować pokoik dla małego szkraba.

reklama
Ja w sobotę pojechałam do sklepu i zamówiliśmy wózek.
Jednak Tako Laret w kolorze czarno-turkusowym. Wózek będzie za ok 4 tygodnie to może jakieś focisze wtedy się zrobi :-)

Dziewczynyno i sprawa jasna: w piątek rano wytoczyłam spór, dziś napisałam uprzejmego aczkolwiek dość dosadnego smsa o 8:35 a o 12:30 dostałam smsa zwrotnego z numerem przesyłki. Numer wrzuciłam na stronę poczty i wyśledziło mi to, czego się spodziewałam: przesyłka nadana dziś o 9:50 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: waga wskazuje, że to ta brakująca spacerówka i torba, aczkolwiek okaże się najszybciej w środę, a najpewniej w piątek, bo to nie wiadomo jak w tą majówkę poczta pracuje. A na dodatek w środę mam wizytę i pewnie do czwartku zabaluję w Piernikowie, więc w piątek dam znać co z resztą wózka. Co do komentarza, no nie wyobrażam sobie żeby mógł być inny niż NEGATYW - stan wózka jak na 3-miesięczne użytkowanie - słaby (jak już wcześniej pisałam - brudno w środku, stelaż cały zakurzony, a na kolach błoto/piach). Wstyd mi byłoby dać taki syf rodzinie, a co dopiero obcemu sprzedać. No i te krętactwo z terminami wysyłek poszczególnych części, już nie wspomnę o tym, że za wysyłkę PRZESYŁKĄ KURIERSKĄ zapłaciłam 150 zł (co i tak jest co najmniej dwukrotnie wyższą kwotą niż za oferowane takie usługi przez firmy kurierskie) to jeszcze wysłano 2/3 wózka DWIEMA PACZKAMI POCZTOWYMI PRIORYTETOWYMI na (26+32=) 58zł, i spacerówka idzie trzecią paczką - też nie więcej niż za 27 zł, więc w sumie max 85 zł a nie 150 :angry: Eh.. nerwy nerwami, ale fajny ten wózeczek :-D

martulka - opisz wszystkow komentarzu, myżlę, ze zasłużony negatyw, takich sprzedawców nalezy tępić :baffled: Oby tylko przesyłka do Ciebie dotarła jak najszybciej i w komplecie :tak:

A ja napisałam do jane w sprawie nowej tapicerki do gondoli, ciekawe czy tak na części sprzedają :tak:

DariaN - nie wiem czy zauważyłąś to co betunka linkowała!

Eve mnie się udało wstępnie doprać wnętrze gondoli w 30 stopniach, ale jeszcze raz będę prać obicie wewnętrzne w 40 albo 50 bo widać, że jest zrobione z dość wytrzymałego materiału, a materacyk jest przy nóżkach lekko skulkowany, ale to objadę maszynką albo obskubię i będzie git. Natomiast spacerówka (jak opisano w aukcji) podobno w ogóle nie używana, więc może nie będzie trzeba jej jakoś szczególnie doprowadzać do stanu używalności. Uf.. dość nerwów.. idę się odstresować na imprezkę imieninową sis Lech 0% i Picolo rządzi bo jej koleżanka też z brzucholcem, a reszta gości coś czuję nieźle się zaprawi :-)
Kopfer bardzo dobry wybór.. gratulacje :-)

Noo wózki na topie:tak: Obiecałam więc wkońcu wstawiam foty mojego wózka:-)
S7003570.jpgS7003575.jpgS7003576.jpg do tego mam spacerówke ale schowaną:)

No i pochwale wam sie ile mam ciuszków:)

S7003572.jpgS7003573.jpg to rozmiar 56 i 62

S7003571.jpg a to 68 i 74
To nie wszystkie jakie mam ale mam nadzieje że moja dziewczynka już zostanie dziewczynka bo synus w sukienkach by musiał chodzić:happy2:

AsiaK gdzie kupowałaś pościel bardzo mi sie podoba:tak:

Martulka super wózio:tak:

martulka - opisz wszystkow komentarzu, myżlę, ze zasłużony negatyw, takich sprzedawców nalezy tępić :baffled: Oby tylko przesyłka do Ciebie dotarła jak najszybciej i w komplecie :tak:

A ja napisałam do jane w sprawie nowej tapicerki do gondoli, ciekawe czy tak na części sprzedają :tak:

DariaN - nie wiem czy zauważyłąś to co betunka linkowała!

tak tak EVE widziałam widziałam już oglądałam i miałam cichą nadzieję, że rider będzie po fajnej cenie ale zonk :)

polcia no wózio super i garderoba też pokaźna nie ma co !!!!

Dobra, wózek zamówiony :) Miałam tylko obejrzeć, ale tak wyszło, że P był ze mną. Wybraliśmy ten, który pokazaywałam BabyActive El Nino. Wózio nam się spodobał, dokładnie go sobie obejrzeliśmy. Jest leciutki (z całym asortymentem waży 8kg, sam stelaż - 4,5 kg), więc spokojnie go wtacham na to I piętro. Wpłaciliśmy zaliczkę, w poniedziałek go odbieram. Wspominałam, że obawiałam się wyglądu spacerówki ale na żywo okazała się być spoko. Wygląda tak: babyactive_w_zek_el_nino_lagune_blue2.jpgZobacz załącznik 460344W przyszłym tygodniu powinno też przyjść łóżeczko. Robimy przemeblowanie i zaczynam wreszcie urządzać kącik dla Maluszka :)

reklama
Kurde dziewczyny piękne zakupy :-)
Polcia, SophieAnne piękne wózki :-)
Martulka co za ludzie. Dobrze, że wysłali. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Trzymam za to kciuki :-)
Polcia wyprawka piękna.

My znowu mamy przestój przez remont, ale jak skończymy to będziemy musieli się znów trochę zebrać. Zostałam na do kupienia wanienka, pościel, materac, kocyki, wózek, troszkę ciuszków (nie mam np. prawie żadnych pajaców) i pewnie jeszcze masa rzeczy, która wyjdzie w trakcie. ;-)

Do góry