reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ja póki nie zobaczylam wózków na żywo miałam zupełnie inne typy.
Rozważałam JEDO FYN, X-LANDERA i IMPLAST BOLDER. Gdzieś tam jeszcze się tako przewijało, ale już prawie byliśmy zdecydowani na JEDO.
Jak zobaczyłam na żywo jak to wygląda i jak się jeździ po sklepie to JEDO strasznie mnie zawiodło, IMPLAST też średnio.
Ale jak zobaczyłam TAKO LARET to się zakochałam, no i tak wybierając miedzy tym a x-landerem mój mąż wybrał TAKO.
I to raczej będzie ostateczna decyzja, więc dziewczęta lepiej wszystko najpierw obmacać :-)

Dziękuję wam za info o pościeli do wózka. Już chciałam zamawiać ale skoro się nie przydaje to zostanie mi tylko kocyk :)

reklama
Ja też najpierw byłam oglądać wózki "na żywo" ;-) I też mi się spodobał Tako Laret, a jak zobaczyłam nasz wózek, to niczym się nie różnił moim zdaniem oprócz ceny :-p

Wrocilam wlasnie z obchodu. I juz zdecydowane, ze lozeczko bede sprowadzac z Polski. Tu za sam materacyk musialabym wydac 150 €, a lozeczka od 199 € wzwyz. Masakra po prostu! Ogladalam tez wozki. Fajnie jezdzilo sie MaxiCosi Mura 4 i Mutsy. Ale gondolka w Mutsy jakas mala mi sie wydawala.

Dziewczyny, a kocyki 100% bawelna czy moze byc tez 100% Polyester?

my też dziś byliśmy na poszukiwaniach wózka - chcieliśmy po prostu zobaczyć je naocznie i też nas zachwycił ten tako laret - był w takim boskim niebiesko - turkusowym kolorku i podnosiłam wszystkie wózki więc ten był jednym z lżejszych:)

Ja nie wiem, jakie jest zdanie innych mam, ale co do pościeli do łóżeczka, to trzeba przemyśleć, czy już teraz jest potrzebna. Moim zdaniem lepsze i bezpieczniejsze są śpiworki, bo jak taki maluszek przez przypadek się nakryje, to może się nie odkryć.
Do wózka miałam pościel i w sumie używałam tylko poduszeczki. Wolałam kocyki.
Patili - też myślałam nad tymi dwoma. Ale czytałam opinie że maxi cosi ciężki jest. Ja nosić go nie będę, ale musi się dobrze składać do samolotu, a z tym może już być problem bo on jednak potężny jest.

Ostatnia edycja:
A ja dziś stwierdziłam, że nie mieszczę się w żadne spodnie poza dresowymi i tak mnie to przygnębiło, że zrobiliśmy zakupy ciuchowe. Wreszcie będę miała się w co ubrać, bo już wyglądam dziwnie w tych dresach. Tak oto w mojej garderobie przybyły dwie pary spodni i kilka innych drobiazgów :)

U nas mały spał ok 2 tygodni w rożku, a potem spał już w śpiworku do 7 miesiąca i na jesień kołderka. Poduszkę mały sam sobie "zażyczył" ok 8 miesiąca. Tak więc u nas na początek było tylko prześcieradło i śpiworek, nie mieliśmy i do tej pory nie mamy ochraniacza. Mieliśmy w planie kupić, ale tu w Irlandii położne zabraniają ich zakładać, ponieważ powodują mniejszy przepływ powietrza. Miałam mieszane uczucia na początku, ale takie małe dziecko naprawdę za bardzo się nie rusza, a ochraniacz dodatkowo ogranicza widoczność, a tak to widziałam dobrze małego. Zamiast ochraniacza, jak mały juz miał z 5-6 miesięcy dokupiłam do łóżeczka książeczkę, Edukacyjna KSIĄŻECZKA na Wózek Łóżeczko Playmat (2079171642) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..
Ja byłam dziś na zakupach (całą godzinę), więc zdążyłam tylko kupić kilka bluzek dla siebie. Nie kupiłam żądnej ciążowej, bo raz, że drogie, to jeszcze okropne. Kupowałam w H&M, oni mają wygodne uniwersalne bluzki, tak więc spokojnie założę je po ciąży.
Gratuluję wszystkich zakupów!!!

Ja też chce na spokojnie iść na zakupy. Właściwie w Hmie drogo jest, ale spodnie musze kupić choć jedne z panelem albo leginsy bo w necie nie mogę fajnych znaleźć. A bluzki to mogą być zwykłe:) Ale ciśnie mnie już w brzuch wszystko a lubię leginsy więc muszę poszukać. Ale chyba tylko w hm'ie są tylko ciążowe ciuszki.

Ania-Aneczka, no ja chciałam znaleźć dzisiaj fajna spódnicę, bo te co mam już za małe, a ciążowa za duża, ale nic nie było ciekawego, a wszystko drogie. W Mothercare są jeszcze ciążowe ciuszki.

reklama
Do góry