reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

fajne te pościele, ale cena powala.... mi podobają się kolorystycznie z 1 linka, ale akurat nr 9 jak dla mnie za ciemny. I wg mnie taki 9-cio elementowy komplet to za bez sęsu, wiele rzeczy jak dla mnie nie przydatnych, ale to moja opinia i niekoniecznie wszystcy muszą się z tym zgodzić, bo ja ogólnie bardzo anty jestem na wszelkie baldachimy i takie sprawy, jak dla mnie pościel+ochraniacz+prześcieradło wystarcza.

A z Zuzią pościel użyliśmy dopiero jak miała pół roku, bo jak się urodziła to było straaaasznie cieło był koniec kwietnia, a pościel dopiero w październiku wyciąglełam bo i wrzesień ciepły był... i spała pod grubszym kocykiem, bo jak pod pościelą 1 raz spała to sie bidulka spociła.

A łóżeczko piękne

mamcia a pytałaś czy nie ma możliwości dokupienia szuflady?

Ostatnia edycja:
reklama
pytałam, akurat przy tym modelu, który nam się bardzo podobał łóżeczko jest tylko w opcji bez szuflady:crazy:

Ale wybieramy się w lutym jeszcze do innej hurtowni i mam nadzieję, że tam znajdziemy coś ciekawego :tak: A Ty masz dla swojego maleństwa z szufladą? Przydaje się? Bo to moje pierwsze i tak w ciemno ide szczerze mówiąc...

Majuffka , my mamy takie same łóżeczko :-) !! i ale z szufladami ;-) tak od znajomego odkupiliśmy więc musi być opcja szuflad dla tego łóżeczka ;-)
pościel chyba kupie w Ikei bo ładną mają , ale poczekam aż będziemy przygotowywać kącik dla maluszka i wtedy dopiero wszystko się kupi :-) bo mieszkanko małe , to łóżeczko nawet nie stoi ... ale trzeba będzie się pomieścić bo większe mają zabójcze ceny :-(
czy któraś z Was wynajmuje mieszkanie ?? zastanawiam się jakie są opłaty w innych miastach....

majuffka łóżeczko piękne!! mysle dokładnie o takim samym :-) a pościel też mam taką upatrzoną jak ty :-) mamy podobny gust :-)
ja już też bym chciała wszystko kupić ale wózek ma kupić moja mama a ona uważa że wózek na końcu się kupuje i koniec kropka....może ewentualnie uda mi sie ją przekonać ok 7-8 m-c wcześniej bez szans :-) a ja juz mam wybrany i chciałabym mieć go w domku!!!!

Ja kupiłam w internecie drugą tunikę tak samą tylko inny kolor i rozmiar większą;)BLUZKA tunika CIĄŻOWA do karmienia L WYPRZEDAŻ (2058448145) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
bardzo fajnie się nosi, lekki materiał, po praniu ok więc za tę cene polecam.I fajnie się brzusio prezentuje.
widzę, że tuniczka się sprawdziła, super:-)ja też myślę nad kupnem drugiej:tak:
a wczoraj na allegro wypatrzyłam taką i chyba jedną zamówię sobie a drugą M:-D
http://moda.allegro.pl/koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-ciaza-koszulka-mama-l-i2055033975.htmli jeszcze
spodni jakiś szukałam ale 3/4 i wypatrzyłam tunikę:-D
35 CUDNA ODCINANA BLUZKA BLUZECZKA CIĄŻOWA L/XL (2066903853) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Eh dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych zakupów. My się przeprowadzamy gdzieś w marcu, więc do tej pory raczej żadnych mebelków kupować nie będzie, bo raz, że nie ma gdzie tego tu trzymać, a dwa że więcej do przewiezienia później. No ale dwa bodziaki zieloniutkie kupiłam we wtorek i jeszcze troszkę zabezpieczeń do domku, bo były w promocji ;)

Sophie , ja prócz łóżeczka (bo kolega sprzedawał) i przewijaka (bo akurat trafilam na ogłoszenie za 5 zł ) nie mam nic ... ubranka mam dostać od 2-3 koleżanek... Wózek ma kupić dziadek więc zobaczymy czy jak wróci ze statku to nam przywiezie jakiś czy kupimy my a dziadek kasę wyśle z morza ;-) no a tak to czekamy...nie wiem na co :-D ale czekamy bo tak należy robić , czekać .... nie no myślę że mamuśka moja zaraz zacznie wariować i kupować , oby:-D... muszę ją wyciągnąć na jakieś sklepyyy :-D

nadii - ja też pościeli nie używałam od początku, a poduszki to w ogóle chyba dopiero na zimę, czyli jak córka miała 9 m-cy. Moja urodziła się w marcu i spała pod ciepłym kocem. Takze uważam, ze sbędne sa te pozostałe elementy poscieli, wystarczy ochraniacz, kołdra podusia, przescieradło.
Jeśli chodzi o te posciele z linków to mi się te z pierwszego bardzo podobają. Dla córki miałam jednen zwykły komplet ten z misiem na chmurce w kolorze zielonym, ale po wyprasowaniu nie był już taki sztywny, zresztą nadal pod nią śpi. Drugi kompet dostałam - fajny, porządny, milutki z Glucka, a trzeci też bawełniany dostałam od siostry. Teraz dokupię napewno jeden, bo ten zielony mam zamiar użyć dla chłopca (ewentualnie, bo nadal nie wierzę w pisiorka:-D)
Pościeli do wózka w ogóle nie miałam, teraz też nie kupuję. wystarczała mi pieluszka wyścielona w gondoli, dziecko i tak powinno leżeć na płasko, a przykryć też można pieluszką, ewentualnie lekki kocyk, będzie przecież lipiec.

majuffka bardzo ladna posciel! Ta pierwsza nawet sama juz wstepnie ogladalam. Podoba mi sie nr 2, 4 i 5. Co mi nie odpowiada, podobnie jak nadii, to nadmiar tych wszystkich baldachimow, przybornikow, falbanek itp.

Lozeczko piekne, u mnie rowniez widnieje na liscie. Musisz koniecznie poszukac, bo na allegro byla do kupienia wersja z szuflada. Istnieje tez wariant, zamiast trzech wyciaganych szczebelkow, opuszczanego boku.

Lozka (wersja Tymon)

Moja obecna tendencja odnosnie lozeczka, to wersja z mozliwoscia przerobienia lozeczka w tapczanik. Dobry pomysl?

reklama
Patili, pomysł bardzo dobry i praktyczny ;-) nie wiem jakie funkcje ma moje łóżeczko , bo jest złożone ale nic znajomy nie wspominał o możliwości zdjęcia boku...ale może da się go jakoś zdjąć i coś tam zrobić samemu ;D ale to jeszcze kuuuupa czasu zanim nam będą potrzebne łóżka dla większego dziecka :-)

Do góry