reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ja się przyznaję bez bicia, że staram się kupić jak najmniej nowych rzeczy, kupuję używane w szmateksach albo odkupuję na allegro. No bo to wszystko takie drogie, a ile ja w tym pochodzę? Nie mam ochoty wydawać fortuny na coś co za pół roku trafi na dno szafy.

reklama
Sophie, ja tak samo ;-) nie szaleje bo sensu nie widzę w tym... ale te rurki co Zuzia wstawiła to chyba sobie kupie ;-) nie wiem tylko jaki rozmiar...nosiłam 38 ale schudłam 2,5kg więc nie wiem czy brać S czy M ale chyba się zdecyduje na M ;-) bo niedrogie są :-)
w HM drogie ciuchy....u nas jest jeszcze C&A tam też dosyć drogo i wszystko mi wygląda jak wór dla starszej pani więc nie kupie .... i z ciążowych sklepów to tyle kojarze no i jakiś tam typowo dla mam , ale ceny z kosmosu:szok:

Dziewuszki czyli podsumowując. Niemowlaczkowi niepotrzebna jest ani poduszka ani kołderka tak? Wystarczy do łóżeczka prześcieradełko, takie naciągane najlepiej , ale chyba nie z froty, żeby nie drapało maluszka. No i polecacie śpiworki bo bezpieczniejsze. A możecie taki śpiworem wkleić? jakiś link? Zatem chyba nie będę teraz kupowała kołderki, chyba że same poszewki a dokupie później, przecież dzidzia rodzi sie w środku lata , u Nasna 4 piętrze duchota...

ania - my mamy fotelik maxi cosi pebble z isofixem (pasuje do tej bazy też większy fotelik maxi cosi pearl).
Isofix fajna sprawa poprawia znacznie bezpieczeństwo ale minus jest taki że wcale nie tak łatwo się go montuje do samochodu i jak np używa się dwóch samochodów to przepinanie jest uciążliwe. My mieliśmy bazę w tym częściej używanym a w drugim zapinaliśmy fotelik pasami.W bazie jest fajne to, że można fotelik ustawiać pod różnym kątem zależy jak dzieciakowi bardziej pasuje.

ania-aneczka - ja bym chciała na temat pościeli tylko dodać że na takie upały kocyk powinien być taki cienki bawełniany ale u nas najlepszym pomysłem byłą sama poszewka albo kocyk ubrany w poszewkę ponieważ bawełna pościelowa jest tkaniną chłodną a Franek pod każdym kocykiem nam się mocno pocił, więc takie rozwiązanie u nas się najbardziej sprawdziło. Jak się zrobiło chłodniej włożyliśmy do poszewki normalną kołdrę

A w temacie pokoików ja sobie wczoraj trochę w nocy pooglądałam inspiracji wnętrz tak pod kątem tego naszego przyszłego domu i natknęłam się na takie pokoiki dla dziewczynek (pierwszy dla trochę starszej dziewczynki ale kolorystyka mnie powala - zakochałam się) :-)

nadgonić wasze pisanie graniczy z cudem:) ja czytam zaległości a wy wciąż produkujecie i produkujecie hehehe

no ale nadrobiłam i ten wątek i przynajmniej wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałam :)

Betunka fajne pastelowe kolory, ale tapeta mi sie nie podoba;) Durgi z kolei taki smutaśny;) ale to kwestia gustu:) My będziemy się wprowadzać do domku jak Emilka będzie miała roczek, 1.5 więc narazie o tym nie myślę, a w obecnym mieszkaniu nie mamy pola manewru ;)

reklama
ann - mój M się napalił na ten wózek jak sobie go w sklepie spróbował, ale ja sie uparłam na jedo. No zobaczymy co z tego wyjdzie. Wiem, ze roan to też dobra marka, ale ten model to akurat nowość jest, ale musze przyznać, ze ma b. fajną spacerówkę:tak:

Do góry