reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Daria ja uwielbiam robić prezenty ale im bardziej myślę i kombinuję tym jest gorzej :-D z fp są fajne różne zabawki, zależy co byś chciała :-) Jeszcze jak dziewczyny tutaj pisały o kulach i pchaczach to już dla mnie za wiele :-D ale mąż zdecydował, że klocki i koniec ;-)

W ogóle co kupujecie mężom/partnerom na gwiazdkę? Ja chyba zegarek i to będzie kolejny ciężki wybór :-D
czy ja już mówiłam że uwielbiam gwiazdkę? :dry:

reklama
Ja to nie mam pojęcia. zegarek odpada, dostał 3 tygodnie temu z pracy tissota za ponad tysiaka, ja tyle nie mam :-D

aiwpa - jeszcze mi się przypomniało - baby bjorn nie jest nosidłem ergonomicznym, można nim zrobić wiecej krzywdy niż pozytku.

Eve właśnie też coś takiego słyszałam i staram się przekonać męża do bondolino, problem w tym, że w opisach babybjorn podają, że jest pas ergonomiczny i to trochę myli

mamie - portfel kupie wittchena (bo jej obecny też wittchena ledwo zipie) może załapię się w lidlu a jak nie to w factory bo ceny w "normalnych" sklepach zabijają,
ojcu - niby nowy telefon mamy kupić na gwiazdkę tak mama wymyśliła
R.- nie wiem nie mam pojęcia (lepiej tak napisać bo jeszcze przeczyta i będzie po niespodziance)
Nadia ..hmm ... to kolejna zagwostka co jej kupić, a co to dalej będzie, wiem że od chrzestnej dostanie tą książeczkę interaktywną z FP co będzie w biedronce bo sama jej to poleciłam kupić, od siostry R. dostała to krzesełko do karmienia (tzn. ona z Francji przysłała pieniądze a my zamawialiśmy),
moja chrześniaczka - dostaje listonoszkę Monster High, a co za tym idzie jej siostra 4 letnia jakiś zestaw ciastoliny czy coś takiego
R chrześniaczkę zostawiam jego inicjatywie - nie pytamy co by chciała bo podaje prezenty z kosmosu np. ostatnio był tablet, wcześniej ipad a teraz wiem że chce playstation 3 - a takich prezentów sorry to ja na pewno robić nikomu (obcemu) nie będę
no i zostaje jeszcze nasza kochana suczka Tija która pod choinkę dostaje nowy płaszczyk na zimę i pewno jakiegoś gnotka !!!

to tyle :)

Natkusia mi sie dzis rozwiazal problem prezentu dla M.:-) spadl mu zegarek dosc nieszczesliwie i sekundnik cos zaczal zamulac:-) takze i ja stawiam na zegarek;-)

A my z B. raczej nie robimy sobie prezentów. Pragmatycznie podchodzimy do sprawy. Tzn. w zeszłym roku kupiliśmy sobie apartat penatxa za 2 tysie i położyliśmy go sobie pod choinką :-D Z Adą też raczej nie szalejemy. Myślę, że dostanie 5-cio pak linomagu do pupy :-D Dziadki mają się dołożyć do śpiworka wózkowego. W ogóle moja rodzina świąt nie obchodzi prawie więc na jakiekolwiek prezenty z ich strony nie liczę.

Asiak jak będziesz miała coś godnego uwagi to wrzuć linka ;-) ja wpisałam na allegro zegarki męskie i można dostać oczopląsu tyle tego :dry::-D

Twilight my robimy Michałowi no i sobie.. reszcie rodziny takie ogólne rodzinne prezenty bo mamy sporą rodzinę :tak: ja mam dwie siostry (każda ma po trójce dzieci i do tego mąż) nie wspomnieć o innych i o rodzinie G. Więc umówiliśmy że będzie jeden prezent na rodzinę :-) zabrakłoby mi pomysłów na jakieś 20 prezentów :laugh2: a Mały dostanie od całej rodziny bo jak to powiedzieli to jego pierwsza gwiazdka no i taki bączek jest mały hehe.. On jest jeden taki malutki więc jest przez wszystkich rozpieszczany..

u mnie będzie tak że mama pewnie będzie pytać albo kazać coś kupić Nadii a ona da pieniądze z ojcem po ostatniej akcji nie wiadomo czego się mamy spodziewać (3 stówy na mikołaja to ile na gwiazdkę??)
no i właśnie dlatego pojawia się problem potrzebne rzeczy już mam
ewentualnie mogłabym się skusić na kojec dla Nadii
osłonkę na nogi do wózka kupiliśmy 2 tyg. temu, ogródek interaktywny dostała jeszcze wcześniej, ostatnio za pieniążki od dziadka kupiliśmy jej już pchacza smily play - lada moment nie będzie tego gdzie składować

reklama
Natkusia na tę chwilę z czystym sumieniem mogę Ci polecic firmę Lorus. M. mial swojego 5 lat no i dzis ten pechowy upadek (zaznaczam ze nie pierwszy:p). A i sama mam z tej firmy. Pierwszy mialam 4 lata i wymienilam go w tym roku tylko dlatego, bo dostalam nowy po urodzeniu Lenki:-)

My sobie wzajemnie zawsze robimy wieksze prezenty a reszcie rodziny jakies drobiazgi. W zeszlym roku M. dostal ode mnie mini wieze hifi, a ja dostalam kuferek na bizuterie i blender (chwala mu za ten blender:-D)

Do góry