reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Daria ja uwielbiam robić prezenty ale im bardziej myślę i kombinuję tym jest gorzej :-D z fp są fajne różne zabawki, zależy co byś chciała :-) Jeszcze jak dziewczyny tutaj pisały o kulach i pchaczach to już dla mnie za wiele :-D ale mąż zdecydował, że klocki i koniec ;-)

W ogóle co kupujecie mężom/partnerom na gwiazdkę? Ja chyba zegarek i to będzie kolejny ciężki wybór :-D
czy ja już mówiłam że uwielbiam gwiazdkę? :dry:

reklama
Ja to nie mam pojęcia. zegarek odpada, dostał 3 tygodnie temu z pracy tissota za ponad tysiaka, ja tyle nie mam :-D

aiwpa - jeszcze mi się przypomniało - baby bjorn nie jest nosidłem ergonomicznym, można nim zrobić wiecej krzywdy niż pozytku.

Eve właśnie też coś takiego słyszałam i staram się przekonać męża do bondolino, problem w tym, że w opisach babybjorn podają, że jest pas ergonomiczny i to trochę myli

mamie - portfel kupie wittchena (bo jej obecny też wittchena ledwo zipie) może załapię się w lidlu a jak nie to w factory bo ceny w "normalnych" sklepach zabijają,
ojcu - niby nowy telefon mamy kupić na gwiazdkę tak mama wymyśliła
R.- nie wiem nie mam pojęcia (lepiej tak napisać bo jeszcze przeczyta i będzie po niespodziance)
Nadia ..hmm ... to kolejna zagwostka co jej kupić, a co to dalej będzie, wiem że od chrzestnej dostanie tą książeczkę interaktywną z FP co będzie w biedronce bo sama jej to poleciłam kupić, od siostry R. dostała to krzesełko do karmienia (tzn. ona z Francji przysłała pieniądze a my zamawialiśmy),
moja chrześniaczka - dostaje listonoszkę Monster High, a co za tym idzie jej siostra 4 letnia jakiś zestaw ciastoliny czy coś takiego
R chrześniaczkę zostawiam jego inicjatywie - nie pytamy co by chciała bo podaje prezenty z kosmosu np. ostatnio był tablet, wcześniej ipad a teraz wiem że chce playstation 3 - a takich prezentów sorry to ja na pewno robić nikomu (obcemu) nie będę
no i zostaje jeszcze nasza kochana suczka Tija która pod choinkę dostaje nowy płaszczyk na zimę i pewno jakiegoś gnotka !!!

to tyle :)

Natkusia mi sie dzis rozwiazal problem prezentu dla M.:-) spadl mu zegarek dosc nieszczesliwie i sekundnik cos zaczal zamulac:-) takze i ja stawiam na zegarek;-)

A my z B. raczej nie robimy sobie prezentów. Pragmatycznie podchodzimy do sprawy. Tzn. w zeszłym roku kupiliśmy sobie apartat penatxa za 2 tysie i położyliśmy go sobie pod choinką :-D Z Adą też raczej nie szalejemy. Myślę, że dostanie 5-cio pak linomagu do pupy :-D Dziadki mają się dołożyć do śpiworka wózkowego. W ogóle moja rodzina świąt nie obchodzi prawie więc na jakiekolwiek prezenty z ich strony nie liczę.

Asiak jak będziesz miała coś godnego uwagi to wrzuć linka ;-) ja wpisałam na allegro zegarki męskie i można dostać oczopląsu tyle tego :dry::-D

Twilight my robimy Michałowi no i sobie.. reszcie rodziny takie ogólne rodzinne prezenty bo mamy sporą rodzinę :tak: ja mam dwie siostry (każda ma po trójce dzieci i do tego mąż) nie wspomnieć o innych i o rodzinie G. Więc umówiliśmy że będzie jeden prezent na rodzinę :-) zabrakłoby mi pomysłów na jakieś 20 prezentów :laugh2: a Mały dostanie od całej rodziny bo jak to powiedzieli to jego pierwsza gwiazdka no i taki bączek jest mały hehe.. On jest jeden taki malutki więc jest przez wszystkich rozpieszczany..

u mnie będzie tak że mama pewnie będzie pytać albo kazać coś kupić Nadii a ona da pieniądze z ojcem po ostatniej akcji nie wiadomo czego się mamy spodziewać (3 stówy na mikołaja to ile na gwiazdkę??)
no i właśnie dlatego pojawia się problem potrzebne rzeczy już mam
ewentualnie mogłabym się skusić na kojec dla Nadii
osłonkę na nogi do wózka kupiliśmy 2 tyg. temu, ogródek interaktywny dostała jeszcze wcześniej, ostatnio za pieniążki od dziadka kupiliśmy jej już pchacza smily play - lada moment nie będzie tego gdzie składować

reklama
Natkusia na tę chwilę z czystym sumieniem mogę Ci polecic firmę Lorus. M. mial swojego 5 lat no i dzis ten pechowy upadek (zaznaczam ze nie pierwszy:p). A i sama mam z tej firmy. Pierwszy mialam 4 lata i wymienilam go w tym roku tylko dlatego, bo dostalam nowy po urodzeniu Lenki:-)

My sobie wzajemnie zawsze robimy wieksze prezenty a reszcie rodziny jakies drobiazgi. W zeszlym roku M. dostal ode mnie mini wieze hifi, a ja dostalam kuferek na bizuterie i blender (chwala mu za ten blender:-D)

Do góry