reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Jak u nas jest duża wigilia to robimy tak, że losujemy kto komu kupuje, albo umawiamy się poprostu tak żeby każdy dostał po jednym prezencie, a dziecią oczywiście kto chce. I powiem Wam że super to sie sprawdza, bo można kupić coś fajniejszego droższego, a nie po pierdołce każdemu. Tym razem chyba też tak będzie, mieliśmy mieć skromną wigilię tylko z moimi rodzicami ale zapowiada się znów coś większego, ok 15 osób.
I na razi epomysłów brak. Z B. my raczej też z tych praktycznych i kupujemy wspólne prezenty, chociaż zawsze chociaż jakąś małą niespodziankę staramy sie sobie zrobić:tak:.

reklama
u nas jak już będzie wspólna wigilia to będzie 5 osób
ja, R. NAdia, moja mama i ojciec - ja nie mam rodzeństwa, kiedyś robiliśmy z mojej mamy braćmi (rodzice mojej mamy nie żyją już prawie 20 lat byli młodzi jak zmarli i mama jako najstarsza zapraszała braci), ale teraz tak jakoś wyszło od kilku lat że oni ze swoimi rodzinami i spotykamy się w święta.
a rodzice R. mieszkają w Paryżu, siostra też, brat z żoną i córką mają u siebie

U mnie też wigilia w dużym gronie i też 1szy raz w sumie zrobiliśmy losowanie. Dodatkowo dla rodziców robię kalendarz ze zdj., jak co roku zresztą ostatnio :-) Alicji właśnie zamówiłam konika księżniczkę Celestię (Eve widzę, że u Ciebie też koniki na tapecie) i Kalince chyba nic nie kupujemy choć Ala napisała list do Mikołaja także w jej imieniu.... A mojemu M telefon.

Ja mam trójkę rodzeństwa więc jak jest wigilia u moich rodziców to się troszkę tych prezentów zbiera - ostatnio nie zmieściły się pod wielką choinką i każdy dostał po 4, ode mnie i T, brata z żoną, brata i rodziców :-D Uwielbiam to jak mały dzieciak chociaż większość ja zakupów należała do mnie:-D w tym roku postanowiliśmy z braćmi zrobić zrzutkę i każdemu kupić jeden prezent od wszystkich. Tylko Jagulec dostanie więcej prezentów :-D no i z T zawsze robimy sobie prezenty:-)

Zazdroszczę Wam takich dużych, rodzinnych wigilii :tak: ja też mam duuużą rodzinę i marzę o takiej wielkiej wspólnej wigilii ale my nie mamy gdzie, bo mama i siostry mieszkają w blokach a ja u teściów i nie ma nigdzie tyle miejsca ..

Asiak danke.. obadam te zegarki :tak:

u nas też jest rypania z tymi prezentami:
rodzice
rodzice eM
brat eM
moja sis +mąż
moja druga sis +mąż
siostrzenice -3
siostrzeniec 1 + jeden w drodze ;D
MIchał
Marcysia
i czasem dziadek M.
chrześniaków sobie darujemy, bo mamy ich 6tkę ;O

Ostatnia edycja:
reklama
szukam maclarena używki, ale pojechałam dziś do sklepu oglądac na żywo. I kurczę nie wiem, czy questa szukać, czy xt... xt nieco cięższy, za to fajniejsze kółka ma, quest ma malutkie, a chodniki mamy w W-wie okropne :(

Do góry