reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Eve - tkaniny zamawiam po weekendzie do tego czasu dam Ci znać ile kaski za to. Jak będziesz miała okazję zmierzyć ten materacyk to super i możesz też fotkę pstryknąć żebym widział jaki ma kształt bo są różne wtedy dokładniej dopasujemy :tak:

Sabib -fajny żywy kolorek wózka

Justa - ekstra Franiolkowy kącik - taki minimalistyczny - uwielbiam :-)

Agulka - i kolejny cudny kącik ale się miło takie kąciki przygotowuje i ogląda też :-D

Daria - o matko wierzyć sią nie chce. Ja co prawda też miałam takie przeboje z kołyska którą dla Franka zamawiałam z Anglii tylko że za trzecim razem się udało jakąś ostatnia szt. wyhaczyć. To już na pewno teraz ostatnie podejście będzie :tak: zakończone sukcesem oczywiście

Ann -fajna torba taka elegancka - na pewno wykorzystasz i to nie tylko dla dzidzi :tak:

A u mnie też już prawie wyprawkowy komplet. Dzisiaj zakupiłam adaptery do fotelika, mini kosmetyki w rossmanie (więc kosmetyczka już spakowana), pieluchy Pampers Premium care (ta promocja w doz się skończyła ale w tesco są niewiele droższe bo 45 zł 78 szt., jakby któraś z Was jeszcze potrzebowała kupić ). Zakupiłam też stanik Triumpha na Allegro trochę na ryzyk fizyk bo nie udało mi się zmierzyć - nigdzie ich w sklepach nie ma a już na pewno nie mój rozmiar. Za to mierzyłam ten z Alles mama i w kolorze Taylor i chyba kupię jako drugi jeszcze bo jest ekstra :tak:

Domówiłam też witaminki dla maluszka i kosmetyki do kąpieli.

Jeszcze tylko okrycie kąpielowe jakieś wyhaczę - jutro się wybieram do Tkmaxxa i jest wszystko
Teraz spakować torbę i dzieciowe pranko do końca :-D

reklama
Dziewczyny a te witaminki dla mluszka to już teraz kupić czy dopiero jak pediatra zaleci czy to od razu po wyjściu ze szpitala się coś podaje?
I czy wy np.. piłyście lub zamierzacie pić czy też podawać dziecku herbatkę koperkowa? Bo K. mi kupił, a właściwie do końca nie wiem po co :) I czy piłyście później herbatki laktacyjne?

Ania-aneczka witaminy zaleci albo neonatolog przy wypisie co i jak podawać albo pediatra na wizycie patronażowej
samemu się nic nie podaje
a co do herbatki koperkowej czasami ona może więcej szkody narobić niż pozytku ja nie piłam takich cudów ;-)

Witaminki tez kupię potem, bo nie wiem jakie zapiszą. U Ady musiałam zmienić wit. D na mniej steżoną, bo szybko ciemie zarastało, no i nie wiem czy uda mi się karmić piersią czy nie (co ma związek z podawaniem wit.K)

Ada moja na te gazy piła herbatke ułatwiającą trawienie z HiPPa (M mi kupił ostatnio w Biedronce, nawet go o to nie prosiłam) - wprawdzie ona po 1 miesiacu, ale już na intensywnej opiece miała ja podawaną jak miała chyba tydzień. Ja wypiłam 1 opakowanie herbatki na laktację ale lepiej działała woda :tak:

Ania-aneczka- herbatka kperkowa może się przydać. My musieliśmy niestety podawać od samego początku naszemu małemu kolkowcowi :tak:. Ja sama koperkowej nie piłam bo słabo smakuje a może czasem powinnam przy moich problemach z trawieniem :-D.
A tą na laktacje też piłam ale tak jak Eve pisze to chyba najlepiej woda bo głównie chodzi o przyjmowanie odpowiednich ilości płynów

Witaminek mam jedno opakowanie D+K. Przy Franku nie miałam specjalnych zaleceń i dostawał standardową dawkę :tak:

DariaN - a próbowałas tu?? Sklep internetowy Jane
przesyłke masz już tu gratis chyba od 300 zł w zwyż.

Betunka - super, podejdę moze nawet dziś i zmierzę ten materacyk i fotke strzelę.

ann - gdzie taką ładną torbę kupiłaś??

EVE zamówiłam na bobowózki zobaczymy jak będzie tym razem ale wolę się upewnić u nich ze względu na to że będę zamawiać u nich też wózek :) oby się powiodło tym razem :)

u Igora herbatka koperkowa miala odwrotny skutek... nie pomagala wogole... igor po niej gorzej sie czul. teraz nie kupuje:no::no:
a ta na laktacje to dla mnie tylko efekt placebo.... smakuje okropnie a czy dzialla?? Wątpie.... najlepsze na pobudzenie laktacji jest częste przystawianie Maluszka:tak: i picie wody:tak::tak:
Ja nie kupuję teraz żadnych herbatek i witamin też nie. Lekarz zaleci jakie i wtedy kupię:tak:

reklama
wika poczytałam te testy , które wkleiłaś i nawet trochę żałuje, że wcześniej ich nie widziałam bo kupiłam Ziajkę i Nivea. Ale jak będę w rossmanie i będzie z kasą ok to dokupię jeszcze albo Hipp albo właśnie BabyDream:) Ja sama używam Baby Dream na rozstępy i jest super:)

Do góry