reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
wróciłam z ikei - i tym oto sposobem poszło ok. 2 tys złotych :-D
Kupiłam dla Niny tapczanik wersję najtańszą ale jest najniższy, więc nam bardziej podpasował:
SNIGLAR Rama łóżka z dnem z listew - IKEA
3 komody:
MALM Komoda, 3 szuflady - okl brzoz - IKEA
przewijak, pieluchy tetrowe, pościel dla nas do sypialni i oczywiście kwiatki, świeczki, lampioniki, dla Ninki jakieś pluszaki...
2 regały do garderoby...
lampy, naklejki ścienne...
no i poszło, ale przynajmniej czuję się bezpieczniej, bo na spacer od razu nie muszę jechać, a tak mam łóżeczko dla mniejszego po Nince i komody na ubrania...

A ja wczoraj kupiłam tą wielką pake pampersów 3-6kg i Bephanten na karte dla mamy i maleństwa. Na stronie niby nie dostępne, a w aptece Pani mi sprzedała, bo czasem ktoś zamawia i nie chce odebrać. Pani mi jeszcze jakąś kartę dała na punkty.

Kupiłam w końpościel o taką:
kołderka.jpgkołderka motyw.jpg
Drugą kupię też z tego rodzaju, ale w ecru i z ochraniaczem.

A to kocyk, który sama zrobiłam;-) Uparłam sie, że i ja zrobię, jak zobaczyłam cuda wstawiane przez laski:-D Mój pierwszy raz, bo tak to szydełko miałam w ręce w 4 kl podst na technice :-p Miesiąc się męczyłam:-D

kocyk.jpg

A to dla tatusia;-) Ubiorę w to maleńką, jak na drugi dzień przyjdzie nas odwiedzić tatuś, bo wtedy będziemy bardziej w formie, to się dla niego wystroimy za to, że nas tak kocha:-D
body.jpg

dzięki dziewczynki - skoro jesteście zadowolone, to myślę że ja też będę... tylko chyba muszę zabezpieczenie podnieść troszkę wyżej, bo Nina celowo przez nie w sklepie schodziła... jutro będzie transport, to może zrobimy próbne spanie i przygotujemy kącik dla maluszka ;-)

mamcia- Ty zdolniacho !!!! kocyk jest uroczy, a zakupy super ;-) ja jeszcze muszę kupić pampersy ale ja jakieś 1, pewno 2-5kg

Gratuluje kochane super zakupków...
Mamcia ale pocisnełaś cudo -GRATULUJĘ!!
Ja właśnie przed chwilką zakończyłam, zakupy dla Mateuszka i siebie :tak:
Oczekuje w przyszłym tygodniu dwóch przesyłek:
-pierwsza on innego sprzedawcy niz Wy kupujecie bo mnie zależało na wielgaśnych gacioreksach poporodowych i do tego ma GR-AN bardzo tanie wkładki poporodowe Bela (3,85zl) do tego wzięłam gaziki, chusteczki w pudełku, paczkę Pampkow, pieluchy flanelowe, nakładki na WC i Ziajkę na sutki
-2 koszule nocne do szpitala
Ciesze sie bo pozostanie tylko malowanie pokoju :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Mysza - ale chyba ta 2 będzie dobra co? Bo raczej nie urodzę mniejszego bobaska niż 3 kg... A duża jest różnica w wielkości między rozm. 1 a 2?

Do góry