reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
Edzia - ja mam taką komodę z wanienką i u nas sama komoda się super sprawdziła tym bardziej że łazienka duża i było gdzie ją postawić i przydała się jako półka na wszystkie gadżety kąpielowe no i przede wszystkim jako przewijak. Problematyczne jest jedynie korzystanie z wanienki, którą się przykrywa przewijakiem. W każdym bądź razie mąż kąpał małego ale tak było mu niewygodnie i kupił większą wanienkę ze stelażem bo jest wysoki i tak było lepiej. Poza tym te wanienki w komodach kąpielowych są z reguły małe i starszy dzieciak ale taki jeszcze za mały na dużą wannę się w niej raczej nie zmieści

Ania-aneczka - ja kupowałam jakoś tak na szybko i mam tą z granulatem i w sumie ok tylko strasznie waliła chemią (mówię to bo pamiętam Twoje schizki ze śmierdzącymi pieluchami :-D). Ale trochę poleżała i się wywietrzyła i przestała śmierdzieć. Może to drugie wypełnienie tak nie śmierdzi ale co do wygody to wydaje mi się że najważniejsze jest to że obie mają tą dziurkę w środku a wypełnienie chyba nie tak istotne już. W każdym bądź razie przydatny to drobiazg - ja nie wyobrażam sobie siedzenia na pupie ze szwami i podróż w samochodzie do domu ze szpitala na tych naszych dziurach bez niej też niewyobrażalna dla mnie :happy:

któraś pytała o pościel:

ja mam tylko prześcieradła z gumką z Ikei, pod spód prześcieradło frotte od naszego sprzedawcy. Śpiworek z Ikei , a na sam początek otulaczek Motherhood i ew. rożek. Żadnych poduszek czy kołder do roku nie będę stosować

Mamciu dla Emilki mam łóżeczko nr 3 z białymi bokami z aukcji: łóżeczko łóżeczka dziecięce BABY BOO+materac GPK (2318813163) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. - jestem w nim silnie zakochana :-D
Oraz pościele:
*wypełnienie: Feretti - Wypełnienie Ingeo bakter.+gratis (2308102940) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ,
**powłoczki nr 1: KOMPLET POSCIELI GLUCK RABBIT P4 - CZ CHRZEST (2303951581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko w różu,
***powłoczki nr 2: MAMO-TATO 5-CZ POSCIEL 100x135 SERCA MOSKITIERA (2321954341) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dodatkowy element: falbana do materacyka - w kolorze "serca w paseczkach amarantowych"..
O ile do wypełnienia i pierwszego kompletu pościelek nie mam zastrzeżeń (na razie - zobaczymy jak będą się sprawowały w użytkowaniu) o tyle zawiodłam się na kolorach drugiego kompletu - zdjęcia na aukcjach są zdecydowanie "podrasowane" kolory w rzeczywistości są mniej kontrastowe/nasycone o wiele ciemniejsze i już tak "cukierkowo" nie wyglądają..
A teraz najlepsze: pościele kupiłam na odczepnego - moja mama nalegała - nie potrafiła zrozumieć jak dziecko może bez pościeli spać. A i tak planuję przynajmniej do 5-6 miesiąca "nocować" Emilkę tylko w śpiworkach, ewentualnie pod lekkim kocykiem i na poduszce-klinie i nic ani nikt tego nie zmieni, chyba że sama zainteresowana się będzie buntować, to będziemy negocjować :-D

Słuchajcie, ale co złego jest w kołderce, poducha to rozumiem- kręgosłup, możliwość uduszenia, ale co jest nie tak z kołderkami?

Dzięki dziewczyny!!!:-D

martulka- piękności!!!! Właśnie skończyliśmy oglądać z mężem moje typy i wspólnie wybraliśmy to Twoje łóżeczko z delfinkiem i ciemnymi bokami. Już zamówiłam.

Zastanawiamy się dalej nad pościelą ;-)
A miałaś śrubki w zestawie? I czy otrzymałaś paragon, żeby mieć gwarancję, bo widzę że na to skarżą się kupujący. No i po trzecie, jak oceniasz spód na który kładzie sie materac? Stabilny?

Teraz się pytam, jak już kupiłam;) Moja mama będzie komentować, że bez szuflady, a tata że za drogo, jak znam życie:-p

Mamciu więc po kolei odpowiadam:
*śrubki i nawet kluczyk do skręcania były w woreczku przyklejone do dna (zgadzały się co do sztuki),
**przyznam szczerze, że nie rozglądałam się za paragonem (ale później pójdę sprawdzić do kartonu i dopiszę - bo wyniosłam go już do budynku gospodarczego - byłam/sprawdziłam/JEST PARAGON) - z góry założyłam, że łóżeczko się nie zepsuje, a nawet jeśli to, nie będzie się opłacało bawić w gwarancję, przesyłać, udowadniać itp. jak mój Tata jest stolarzem i w razie "w" zadziała,
***co do spodu-dna wygląda (i jest) dużo masywniejszy od boków szczebelkowych, więc z pewnością stabilny i bezpieczny.
P.S. Taka rada - jak będziecie już skręcać, to dokładnie wybierzcie dziurki do zamontowania spodu we froncie żeby od początku nie robić niepotrzebnie dziurek w laminacie. https://www.babyboom.pl/forum/lipie...szen-i-reklam-55596/index501.html#post8541926 w tym poście są fotki przed i po złożeniu. Widać, że front przychodzi z zaklejonymi laminatem dziurkami do śrub, w związku z tym że można regulować wysokość dna łóżeczka dla czystej estetyki nie trzeba od razu przekłuwać wszystkich dziurek.. nie wiem czy udało mi się przekazać to co chciałam :-)
EDIT: Tak się zaaferowałam odpowiedziami, że zapomniałam pogratulować, co też teraz czynię z wszelkimi honorami :happy2: Jak już łóżeczko do Was przyjdzie to wstaw foteczki - chętnie się pozachwycam :*

Ostatnia edycja:
martulka - ja mam ten identyczy komplet poscieli Gluck z królikiem, tzn Ada ma (podusia i kołderka służą jej do dziś, ochraniacz wiadomo nie, bo łóżko ma inne). Jestem z niego bardzo zadowolona, świetnie się pierze i uzytkuje :tak:

Dla małego narazie nie kupuję nic, bo mam kołyskę, w do niej to tylko prześciradełko, pieluszka flanelowa i kocyk.

Tak z doświadczenia piszę, ze dla nas ta kołderka to jakaś za duża była na początek i też stosowałam dopiero jak Ada miała 9-12 m-cy. Ten rozmiar co jest najmniejszy tego wypełnienia my używamy np do dziś i dziecko mi się nie odkrywa.

reklama
Jelsa bo ta kołderka jest po prostu wielka w porównaniu z noworodkiem że szukałabym chyba dziecka w łóżeczku :D
najwygodniej było po prostu kocyk albo pieluszka
i ja też dopiero kołderkę wyciągnęłam koło roku

Do góry