reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ale macie super zakupy:-):-):-)
Ja narazie stop z zakupami przed samym porodem moze coś dokupie:-)

Co do wózka to niebieski według mnie uniwersalny szwgierka ma czerwony i mówiła ze jak na spacer wychodziła i mała była na rózowo ubrana to i tak pytali czy chłopiec czy dziewczynka...wiec zadna róznica.
No a dodam ze dawniej było przyjete ze chłópiec ubierany był na rózowo a dziewczynka na niebiesko bo matka boska była na niebiesko a pan jezus na rózowo i nawet na chrzcie mam niebieska szatke na zdj...

Dziewczyny a od kiedy aczynacie prać ubranka posciel itp tak juz na gotowo???

reklama
polcia ja już wczoraj sobie posegregowałam, a właściwie zaczęłam, co z czym ma być prane, w sensie kolorami i to co ręcznie oddzielnie już odkładam :).
Chciałam to zacząć bo za tydzień do Nas przyjeżdża siostra Łukiego z synkiem i zostaje do końca maja jakoś, także wtedy będzie ciężko.
No ale co do pytania to poczekam chyba na szafę, bo jeszcze jej nie mamy, i wtedy zacznę konkretne pranko :) Bo nie mam gdzie kłaść tych ubranek, narazie leżą w torbach :/
W każdym bądź razie Lovela już czeka :)

Edzia no ja juz raz wyprałam w zwykłym proszku kupiłam teraz taki dla dzieci ale nie wiem czy dobry...bo tu u nas nie ma takich typowych jak w pl:baffled: Potem po porodzie kupie persil sensitiv w zelu mam nadzieje ze mała nie dostanie uczulenia jak tak bede dzwonić do położnej i pytać ja jaki proszek tu używać... i tak myślałam zacząć prać już za 2 tyg wyprasować i poukładać w reklamówkach zeby sie nie kurzyło a przed porodem tylko powycigać....nie mam koncepcji:baffled:

Polcia, ja zaczynam po niedzieli. Też czekam, aż M. zdemontuje biurko w sypialni i wstawi komodę, bo nie mam gdzie trzymać ciuszków Maleństwa. Ale w przyszłym tygodniu zaczynam akcję pranie i prasowanie:tak:
Persil Sensitiv powinien być ok. Znam wiele mam, które od początku piorą w nim ciuszki i wsio jest oki :)

dziewuszki super zakupy, szczególnie gratuluję super bryczek dla maluszków:)
doe - Ty to powinnaś dostać miano łowczyni okazji:), suuper
betuńka - przepiękny ten ochraniacz, kobietko Ty to powinnaś produkować na szeroką skalę- bo jakby nawet człowiek chciał to takich śliczności w sklepie nie znajdzie:)
polcia- ja postanowiłam ,że od połowy maja zaczynam z praniem, w sumie przez te półtora miesiąca raczej mi się już nie zakurzą - a ja będę spokojniejsza jak wszystko będzie gotowe:):)

weszłam tu i zamarłam z zachwytu no same śliczności macie :tak:

a co do prania no to ja już jestem na końcówce :) dzisiaj lecą dwa i zostanie mi jeszcze jedno jak pościel do mnie dotrze :-) a szafa już stoi więc trzymać jest gdzie no i ten pobyt w szpitalu po niedzieli mnie zmobilizował.... bo wolę być spokojniejsza że dom już gotowy na maluszki :-)

Eve dotrzymam Ci towarzystwa ;-) Ja czekam na meble, ktore maja przyjsc w polowie maja. Potem musza sie z tydzien dwa wietrzyc, wiec jak nie bedzie zadnego poslizgu, to zaczne prac i prasowac z poczatkiem czerwca.

Wrocilam z H&M; wybor byl duzy, ale co z tego, jak rozmiarowka przebrana. Wszystkie t-Shirty dlugie do kolan :no: W koncu udalo mi sie znalezc lniane spodenki rybaczki, ale niestety na koncach nogawek jest sciagacz, ze na bank by mi przez niego nogi spuchly. Nie wiem kto projektuje te ubrania dla ciezarnych...:cool: Wlasnie jestem w trakcie wypruwania tego nieszczesnego sciagacza. Zaczekam az R wroci z pracy i wyciagnie mi maszyne do szycia. Trzymajcie kciuki, zeby mi nogawki rowno wyszly :-p

ja mam wyprane i wyprasowane w kartonach - jaki będzie efekt tego to nie wiem, ale jesteśmy w trakcie przeprowadzki, nie mam jeszcze komód, więc jestem w poopie... w ogóle chyba dla tej drugiej dzidzi to poza ubrankami, koszem Mojżesza to nie mam jeszcze nic :-D

reklama
Do góry