reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ja kupilam jedną paczkę Premium Care tam jest chyba 78szt, i dwie paczki po 43szt New Born z Pampersa wszystko 1 rozmiar, a potem zobaczę co dalej

reklama
Ja kupiłam paczke z rozmiarem 2 pampersy z pampersa.
Kazdy mi odradzał te 1 ze lepiej odrzu 2 i tak zrobiłam jak cos zawsze moge meza wysłac i kupi.

Mi na usg lekarz powiedział, ze dziecko duże i kupiłam odrazu 2, teraz też tak zrobię, bo mniejsze pewnie nie bedzie.

Ja kupiłam Huggies Newborn 1, były w promocji z chusteczkami nawilżanymi i takimi do wycierania pupy wodą, to sąt e pieluszkiz wycięciem na pępek, 2-5kg. Jak radzicie, kupować więcej takich 1, bo w paczce tylko 27 szt., czy już 2?

Dostałam wczoraj siatę ubranek od siostry B. Rozmiarowo od 56 do 86 :-). Na 56 jeszcze muszę coś w lumpeksach upolować, na 62 kilka pajacy dokupić, na 68 też już mam sporo ciuszków, więc nie jest źle.
Teraz jeszcze "tylko" pranie i prasowanie, ale nie wiem kiedy się za to zabiorę ;-)
Mężul obiecał że w przyszłym tygodniu kupimy wózek :-) Aaaa nie mogę się doczekać!!! :-)

Ale te pierwsze pampki są do 5kg, myślę że żadna z nas nie będzie miała takiego kolosa, i też w pierwszym miesiącu chyba dzieciaczek tyle nie urośnie, czy te dwójki są lepsze? bardziej chlonne od tych jedynek? że tak od razu chcecie w nie wskoczyć?

Jelsa - mi się je poprostu lepiej zakładało, Ada miała prawie 4 kg, wprawdzie się mieściła w tym przedziale, ale wolałam 2 i położne też mi nic nie mówiły jak im dawałam te pieluchy. Zresztą zawsze wchodziłam szybciej w kolejny numer, bo mi się wydawało, ze tamte są za małe i ciśną mi Adkę :baffled:

ja na chwilę obecna kupiłam dwie paczki 1 pampers new baby po 43 szt, są do 5 kg, nie wiem jak ze zużyciem ale gdzieś czytałam, że na początku to ok 7-8 szt na dobę tak więc mam zapas na 10 dni, nawet jak dziecko urodzi się ok 4 kg to chyba nie osiągnie tak szybko... a jak już dzidzia będzie na świecie to będziemy kupować kolejne

Ostatnia edycja:
reklama
Betunka, Ty zdolniacho!!!:-) Świetne :)

ja kupiłam jedną paczkę pampersów "1"- 43 szt i paczkę dwójek 108 szt.

Aiwpa
, optymistycznie zakładasz, ze zużyjecie tylko 7-8 pampków. U mnie na początku szło 10-12 pampków na dobę.

Do góry