reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
Kaliope swietny pomysl! Na chwile obecna jeszcze nie za bardzo wglebilam sie w temat zabawek, a w rodzinie dzieciakow brak.

Daria jak moj Pancho byl maly to uzywalismy identycznych podkladow; w sumie przez jakies 4 miesiace. A dziewczyny te podklady to dla nas czy maluchow? Ja kupilam na materacyk taki bawelniany podklad z Motherhood, ktory jest nieprzemakalny ale oddychajacy.

Dzis postaram sie zrobic inwentarz w ubrankach, bo juz sama sie pogubilam: co i na jaki rozmiar.

Wlasnie zdecydowalam sie na lozeczko firmy Arus w kolorze orzech.
arus.jpg A jakiej firmy macie materacyki? Takie piankowo/kokosowo/gryczane sa podobno najlepsze.

łóżeczko super sama zastanawiałam się nad tą kolekcją safari :)))
te seni podkłady są bardzo dobrej jakości na prawdę nie rozpadają się jak są mokre więc godne polecenia :))))

Kaftaniki polecam raczej takie Promocja!! koszulki koszulka kaftaniki kaftanik 56 (2251342667) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. miałam też kilka par bodów zapinanych w ten sposób i są super. Ja w sumie sprcjalnie nie kupowałam, podostawałm w spadku i przez te pierwsze 2-3 tygodnie używałam, położna tak zalecała wiec słuchałam. Potem już w zasadzie tylko body.

Co do rozmierów tych ubranek to ciotka która urodizła dzieci ok 4kg mówiła mi że te 56 to bez sensu, bo większości nawet nie założyła, bo były za małe. Gosia urodziłą sie 2.850 kg i miała 52 cm, ubrania przy skurczonych nóżkach wyglądały jakby były 2 razy za duże. Trzeba było podokupywac mniejsze miała kilka nawet 50-52 miałam i dość długo używałam tych mniejszych ubranek.

Nad materacem jeszcze nie myśle, na razie bedziemy mieli tą kołyskę. Potem będę się głowić, tylko że będę miała problem bo mam troche nie wymiarowy łóżeczko. Jest troche mniejsze niż normalne i wczesniej mieliśmy piankowy materacyk który docieliśmy.

co do tych maleńkich ubranek, to ja mam bardzo mało... Jak się okaże że Maleństwo urodziło się małe, to wtedy żaden problem dokupić.... bo jak sie urodzi duże, to wtedy to 56 zakłada sie dosłownie kilka razy:baffled::baffled: szkoda pieniędzy na te maleńkie ciuszki

PAtili te podkłady to dla nas. W szpitalu kładzie się na łózko:tak: ale jak zostanie to zawsze można przy Dzidziusiu wykorzystać:tak:

Ja mam materac kokos-pianka-gryka

reklama
dlatego ja mam dziwny rozmiar tych ubranek bo first size i wlasciwie nie wiem czy to jest tylko i wyłącznie 56 czy tez to zachacza o 62
i nawet jak się okazą za małe to nie będzie mi w sumie żal bo odkupiłam uzywane od kolezanki więc może przeżyję :tak:

Do góry