reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Wiecie co. I kupiłam...ale płyn nivea do kąpieli...

Tak w sumie wszystkie moje koleżanki polecają emolienty, ale tak sobie z mężem rozmawiałam, ze jak zaczniemy od tych najdroższych leczniczych to może właśnie później będą problemy ze skórką. Zacznę od Nieva (hipp też jest fajny, ale z nivea mam też husteczki) i dopiero jak mała będzie miała uczulenie to zmienimy na Oillan (30 zł w tej mojej hurtowni).
Kupiłam też na słońce Linomag filtr 30 za 18 zł i też zobaczę jaka będzie reakcja...I dopiero jak coś się będzie działo to pomyślę o takich droższych czy leczniczych specyfikach.

reklama
o właśnie Ania, o tej Nivei zapomniałam, bo przy Igusiu na początku, dopóki nie zaczęły pojawiać się suche miejsca na ciele, to stosowałam Nivee:tak::tak:

ja zamierzam korzystać z Hippa. Iguś teraz też korzysta i jestem zadowolona. Jak coś sie będzie ze skórka Maleństwa dziać, to dopiero wtedy Oilatum
:tak:

Kurcze, to jak ten Octenisept zalecają tylko raz dziennie, to ten pępek będzie w nieskończoność odpadał:szok::szok: chyba trzeba będzie się też zaopatrzyc w spirytus:-p:-p

kiedyś rozmawiałam z koleżanką lekarką
ona mi mówiła że oilatum jest jakby gorsze bo nie ma tej parafiny która powinna natłuszczać tylko coś innego
kurcze nie pamietam już jak to było
i nawet mi mówiła ze zwykła parafina działa lepiej niż ten Oilatum
u mnie by się zgadzało bo po nim to skóra Zuzi wyglądała gorzej
mysmy stosowali Emolium , Balneum
a teraz już stosujemy płyn do kąpieli Nivei

tak w ogóle seria Babydream z rossmana jest bez SLS czyli bez sztucznych polepszaczy zapachowych
może to wypróbuję

niektórzy to stosują tylko mydełko bambino i krem do pupy tak samo
albo też płyn do mycia ciała z Białego Jelenia

ja kupię pewnie i tak gdzieś w czerwcu to wszystko co potrzebne aby nie kurzyło sie hehe

No ja właśnie też się waham czy nie wymienić jutro na hipp :) bardzo podoba mi się jego zapach delikatn i w ogóle ma lepsze opinie.
Joasiu dokładnie ten Oillan ma więcej parafin aż 60% składu to właśnie parafina;)

Ja byłam niedaleko Makarskiej, ale samą Makarską też pozwiedzaliśmy, piękna, ale jak dla mnie za duży tlok, wolimy bardziej kameralne miejsca.
A jesli chodzi o amorki, zadzwoń może do producenta i dopytaj jak wyglądałaby ich ewentualna wymiana, przcież wózek na gwarancji, może Ci uwzględnią, a jeżeli nie to jaki bylby koszt wymiany, może rozjaśni Ci to trochę sytuację. A kolorystyka granatowa też mi się podoba, ja wybierając swój wózek brałam dwa kolory pod uwagę: ten beżowy który kupilam i własnie bialo-granatowy i w sumie beż wybrałam dlatego że dwa moje poprzednie wózki były bialo-granatowe,i chcialam zmian

Jelsa no ja sie napalam na ten granacik:) I do tego fajna parasolka biała lub granatowa:)

U Nas chyba jednak zmiana i jutro pojedziemy po nowy wózek. Ale jeszcze nie na 100%. W razie któraś z Was może licytować ten :)
Jelsa a jakie miałaś wózeczki? I jaki masz teraz? Wszystkie używane?

Ania tylko nie zapomnij usunąć ustawienia snajpera, jak zdecydujecie się na nowy, bo będziesz miała dwa :)
Moje wózki byly kupione baardzo dawno temu, to była lokalna produkcja, bo u nas dużo producentów wózków (między innymi Jedo i Mikado) Moj pierwszy głęboki wózek mial super amortyzację (taką na paskach) i to była rewelacyjna rzecz, dlatego kupiłam teraz Roana bo jest podobnie miękki.
Głęboki kupilam używany- stan idealny, chciałam nowy ale akurat wpadł mi w ręce przypadkiem wogóle jeszcze nie szukałam, a spacerowke nową, ale jeżeli kupujesz wózek używany w idealnym stanie to nie ma różnicy nowy, a uzywka

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dla Zuz mam nivea i z całej serii jestem zadowolona, teraz też będę używać tej firmy, gdy się coś będzie działo kupię oilatum

Co do pudru to ja używałam, u nas w szpitalu się używa, ale po kąpieli i dają troszkę pod szyjkę i pod paszki... jak dziecko ma fałdki to też dają

Krem z filtrem nivea u nas też się sprawdził wiec i go zakupię dla obu Pań |:)

Do góry