reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Te moje adaptery widziałam za 70 zł. Ta babka od tego wózka mówiął, że nie użyła ani razu adapterów.

Kurde no ja zwariuje:( Dlaczego nie potrafię podjąć decyzji...Od kiedy jestem w ciąży wciąż się z czymś waham...wcześniej tego nie miałam. No jak można nie potrafić podjąć decyzji czy licytować wózek czy kupić nowy, Przecież ja się wykończe:(

Eve to prawda, bardzo znasz się na wózkach a przede wszystkim masz dużą cierpliwość...ja do takiej osoby jak ja już chyba bym nie miała haha:) Odpowiadasz na wszystkie pytania, kochana jesteś :*

reklama
Ja wiem bo sama Emolium stosowałam. Tylko Eve Pani mi dziś w aptece powiedziała na odwrót , że OILLAN jest już do problemowej skóry a OILATUM nie :) No, ale ja nie kupię Oilatum - jest za drogi. Kupię Oilan u Nas w hurtowni widziałam CHYBA za dwadzieścia parę złotych o ile się nie mylę...
Tak samo ta Mustella strasznie droga...z kolei koleżanka miała Nivea Sun i twierdzi, że dzieciom skórkę wysuszyło:)

Wiesz co, ja uzywałam fotelika na stelażu, szczególnie jak jechaliśmy na zakupy do sklepu. Ile można w domu siedzieć, człowiek tez gdzieś chce wyjść, razem, a nie osobno. Oczywiście można nie wpinać fotelika w stelaż, ale wtedy trzeba wozić ze sobą gondolę (co problemem nie jest), a przede wszystkim przekładać, śpiące często dziecko z fotelika do gondoli i odwrotnie.

Zauważyłam, ze roany mają najdroże te adaptery, nie wiem dlaczego - ale jest jeden typ dla maxi cosi i cybexa, a jedo ma różne adaptery do maxi cosi (68 zł) i recaro (58 zł).

Eve no ja na pewno kupię adaptery bo uważam tak samo jak Ty. Naszm rytuałem są raz w tygodniu wspólne zakupy, wspólny spacer więc z dzieckiem też tak będzie i też po prostu fotelik w stelaż...nie jestem za tym , że tak jak W Stanach używają głównie fotelików , ale raz na jakiś czas na chwilę można;)

Niestety nie spotkałam używanych adepterów, dzwoniłam do roana i powiedziano mi że chyba muszą coś w tej sprawie zrobić, bo są takie zapytania, no to świetnie to pewnie będzie za 10 lat przy takim ich podejściu, przecież Marita to nie świeżynka, ten wózek jest już ładnych parę lat na rynku,

EVe a gdzie konkretnie byłaś w Chorwacji ?

Ostatnia edycja:
dziewczyny a czemu chcecie kupowac coś co jest lecznicze? bo to się stosuje przy problemach ze skórą
ja teraz może kupie Hipp z rossmana albo coś innego

joasiah z tego co wiem jest taka ,, nowa szkoła,, nawet wśród położnych i proponują aby te pierwsze kąpiele były w emolientach - to wiem ze szkoły rodzenia, a tak dokładnie opowiem dlaczemu:) jak będę miała wykład na ten temat, i jeszcze coś tam nowego jest na temat stosowania osceniseptu , że tylko raz dziennie a dlaczego to też jeszcze nie wiem:):)ale obiecuję , obiecuję - na początku maja będę zdawała relację:)

reklama
Jelsa ja byłam w Makarskiej dwa razy - cudne miejsce:) A gdzie Eve to nie wiem:)

No i byliśmy w wózkowni znowu:) Mój mąż to anioł, jaki on jest cierpliwy. I Boże znowu podoba mi sie co innego :) Tzn tak - widzę dużą różnice w używce i nówce - ale to logiczne heh po prostu tamtem kremowy wózek ma sprany już materiał, jest jasny więc wiadomo , że wiele razy prany. No , ale coś z tymi amortyzorami jest nie tak, po prostu są dość mocno już zużyte:) Ale tak to luzik...
No, ale dziś spodobał Nam się (tu Eve na pewno się nie spodoba) granatowy wózek taki szkolny kolor z białym paskiem z eko skóry i uwaga...biały stelaż i białe szprychy hahaha :) Tylko nie wiem czy to nie będzie opdryskiwać.
..:: Jedo - wczytywanie ::.. numer 300 tylko biały stelaż i białe szprychy - ja się ich obawiam , ale mąż taki zakochany :)

Do góry