reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

co do pępka to jest też takie coś jak proszek hialuronowy, ii podobno jest niezrównany, tak przynajmniej babka ze szkoły rodzenia mówi, i oczywiście niedostępny w Polsce, za to w Niemczech jak najbardziej.
Mój będzie za 2 tygodnie w dojczach akurat to zobaczy ten proszek i to sabsimplex czy jak to się nazywa na kolkę.
A na pępek dostałam od koleżanki ten octenisept też... Podobno też bardzo dobry.

reklama
ja najpierw psikałam tym octaniseptem bop tak mi kazali w szpitalu ale najlepiej pępuś się wysuszał mposmarowany spirytusem i posypany takim żółtym proszkiem nie pamiętam jak się nazywa ten proszek, w szpitalu też mi kazali tym robić. Zdecydowanie bdę spirytusem wysuszać, maczam patyczek taki do uszu w spirytusie i potem dokładnie ten kikucik smaruję, później smaruję żółtym proszkiem, jak sobie przypomnę to napiszę nazwę.

octanisept mi się przydał do robienia zastrzyków bo po cesarce musiałam przez 10 dni robić sobie zastrzyki w brzuch 2 x ddziennie (okropność)

Pudrom i zasypkom mówię stanowcze nie!

Krem z filtrem koniecznie, mnie też nie smarowali, ale kiedyś słońce było inne, nie było tyle zanieczyszczeń i atmosfera nie przepuszczała tyle szkodliwych promieni.

Na nas niemieckie cudo nie działało, właśnie sprawdził sie Espimisan najlepiej:tak:

Do pupy bardziej coś nawilżającego, typu emolium, linomag itp, w razie odparzeń sudokrem i tormentiol (ale nie za długo)

DSC05833.jpgspodenki a`la ogrodnik na 62 cm-1zł
DSC05834.jpgsukieneczka dla siostrzenicy 74 za całe 5zł
DSC05835.jpgbodziaki po 1zł, w paski rozmiar 62 reszta 68(większość h&m)
DSC05836.jpgDSC05837.jpga to do sukieneczki dla siostrzenicy spodenki 86 i bluzeczka 74, ubranka po 5zł(h&m)
DSC05838.jpgcieplutki misio dla mojego Misia na rozmiar 74 za 9zł
DSC05839.jpgbluzeczka a`la pirat na 74 za 1zł
DSC05840.jpgDSC05841.jpgDSC05842.jpgbluza i sweterek z h&m za 1zł sztuka rozmiar 68

A linkowałam ostatnio sppacerówkę x landera za niecałe 600 zł wiec to już w ogóle cena piec, uzywana gondolka i się jeździ :tak:

aniu - dla mnie 500 z to też oszczędność, z tych samych względów co Ty, wykańczam mieszkanie i to jakaś masakra kasowa jest :baffled: Powodzenia zatem :tak:

asia - a jaki fotelik chcecie, bo na roanie to za pomoca adapterów i dobry fotelik można zamontować :tak:

Kaliope cudne te ciuszki:) a ceny jeszce ładniejsze:) też lubię takie łowy:)
Co do kosmetyków dla maluszka to ja się postaram ograniczyć wszystko co się da do minimum tj. Oilatum kupię na pewno na początek, później może zastąpię to czymś tańszym, oliwkę mam dla siebie więc w razie ciemieniuchy podzielę się z córcią, sudocrem dostałam taki malutki w szkole rodzenia - więc też na razie się nie zaopatrzam :) kupię na wszelki wypadek bepanthen i jakiś kremik na lato, sól fiziologiczną i ten oscenisept i mam nadzieję,że na początku wystarczy... a w miarę czasu się okaże co tam trzeba jeszcze

Kaliope, słodkości :) I tak lecę po tych zdjeciach i nagle sukienusia:szok: :-D:-D dopiero potem czytam, że to dla jakiejś dziewczynki :)

Ja krem na słońce na pewno zakupię. I chyba będzie to Mustela.

Dla dzieciaczka do kąpieli mam: Hipp lub Oilatum, do dupci Linomag/ Nivea S.O.S/ Sudokrem (w razie odparzeń) i chyba tyle. Żadnych oliwek, pudrów, zasypek:no:

do pępuszka przy Igusiu maczałam patyczek do ucha w spirytusie i odpadł nam bardzo szybko. Teraz do szpitala musze mieć Octenisept. Jak mi się to nie sprawdzi, to w domu będę robić spirytusem:tak:

Sól fizjologiczną mam, wodę morską do noska też, kupiłam Viburcol, Espumisan (Iguś nie miał kolek, jedynie wzdęcia i to sprawdziło się idealnie). I chyba tyle:tak:

reklama
Ten Viburcol u nas był zbawieniem przy ząbkowaniu i gazach własnie :tak: Zapomniałam, też nabęde ale już jak dzidzia będzie na świecie.

Do góry