reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Jesteście super !!! BAAARDZZZO DZIĘKUJE za wszystkie Wasze odpowiedzi ;) Są cenne:) POmagacie mi, dzieki dziewczyny :*
Ten leżaczek mnie kusi i chyba kupie przed porodem, a co tam:) Ale matę i karuzele nad łożeczko później:) Jeśli się nie sprawdzi leżaczek to odsprzedam albo zostawie na poźniej lub na drugie dziecko:) a chce kupić dokładnie ten o którym wspominałyście:)
Zuziu a możesz podać nick sprzedawcy, którego masz sprawdzonego? I co to są za majtki jednorazowe? takie do szpitala? ile ich potrzeba ? później w domu też są potrzebne? i o jakiego typu podkłady chodzi? jak się one fachowo nazywają?

reklama
Dziewczyny co do majtek jednorazowych:
Musicie się dowiedzieć w szpitalu, czy możecie mieć. U mnie na Karowej w Wawie był zakaz.. Na golasa wietrzymy krocze. Potem mogą się faktycznie przydać. Ja nie miałam. Leżałam w koszuli na podkładach i szybko wszystko doszło do ładu składu. Potem kupiłam bawełniane na straty :-D

Podłączam się do pytania Ani o wyprawkę dla mamy do szpitala, możecie o tym dokładniej napisać? bo w sumie jeszce o tym nie pisaliśmy... :-) dobrze, że Was mamy :)))

Dziewczyny proponuje niech doświadczona mama nam napisze w wątku wyprawkowym co dla mamy trzeba jakie gacioreksy jakie podklady i co. My tu pierwszy raz bedziemy dzieci miały to prosimy o pomoc doświadczone kolezanki :tak:

U mnie bujaczek fishera jest na samej górze listy zakupów ;-). Asia korzystała z takiego zwykłego leżaczka chicco, który był przechodni z dziecka na dziecko i jest już wysłużony. Leżaczek był mi niezbędny bo mała nie lubiła leżeć płasko a o położeniu jej samej w łóżeczku i wyjściu z pokoju nie było mowy, więc ujeżdżałam z nią z tym leżaczkiem po całej chacie i był spokój ;-).
Za to huśtawkę kupiłam używaną i się cieszę,że majątku nie wydałam bo Asia jej nie cierpiała. Początkowo siedziała kilka minut, a później to juz się nawet do niej wsadzic nie dała, więc jak dla mnie - zbędny wydatek. No ale wiadomo, że każde dziecko co innego lubi.

Odnośnie wyprawki do szpitala i majtek poporodowych...
U mnie w szpitalu niby tez nie można majtek, ale ja nie wyobrażałam sobie leżeć z tym podkładem i pilnować żeby się między nogami nie przesunął. To strasznie niekomfortowe, i moim zdaniem tez nie można tu mówić o wietrzeniu kiedy zaciskasz nogi żeby ci się podkład nie przesunął. Majtki jednorazowe są z lekkiej fizeliny, która przepuszcza powietrze a ułatwiają życie w szpitalu. Ja używałam jakieś 3 szt takich gatek na dobę, jak dobrze pamiętam. Podkłądy miałam swoje,ale w szpitalu też dają dużo, więc lepiej nie robić ogromnych zapasów :-). Ja zdejmowałam te gatki przy obchodzie, czasem już nawet przy lekarzach i pomimo nibyzakazu nikt sie mnie nie czepiał, no ale co szpital to inaczej.

Ze swoich doświadczeń mogę poradzić żebyście wzięły ze sobą ze 3 koszule - co najmniej jedną na dzien. Dlaczego? Bo po porodzie wychodzi z nas całe mnóstwo zmagazynowanej wody...przynajmniej u mnie tak było. Był marzec i nie było gorąco, a ja pociłam się jak skunks jakiś. Dobrze, że miałam akurat 3, to wystarczyło.

Wyprawka dla dziecka zabawkowa i edukacyjna też mile widziana Laseczki pomagajcie tym niedoświadczonym :tak: z góry Wam dziękujemy za ciężką prace
Wika super - dziekuje

u mnie w szpitalu też był niby zakaz zakładania czegokolwiek na krocze, ale każda z nas zakładała te majteczki siateczkowe i było super...też nie wyobrażam sobie leżeć z gołym kroczem i podciągać ten podkład bo się zwija.... podkład miałam tylko zaraz po porodzie jak mnie przewieźli na salę do łóżka, to pielęgniarka rozłożyła ten podkład, potem już nie....

reklama
Do góry