reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ja też zdecydowałam, że kupię laktator dopiero po porodzie w miarę potrzeby. Chociaż nie wiem czy to dobra decyzja i się nie dowiem:) 100 zł kosztuje ręczny Avent czyli taki jak chce więc nie mało pieniązków, mąż już wie jak wygląda i w razie potrzeby skoczy do hurtowni i kupi:)

Daria też chce biustonosze i koszule dokupić. Ale to dopiero w Maju/Czerwcu zamówię bo nie wiem teraz jaki rozmiar. A co do biustonoszy to zdecydowałam kupić jeden najzwyklejszy czy dwa do porodu do szpitala a później zobacze jak mi urośnie biust i dokupie ładniejsze:)

reklama
Ja mam ten ręczny tt i rewelacji nie ma, w ogóle dla mnie ręczne laktatory to porażka. Chyba już poraz kolejny sie powtórzę, ze trzeba sie namachać. zalezy też w jakich sytuacjach go stosujemy. Bo jeśli chodzi tylko o ściąganie pokarmu tego co dzidzius nie doje z cycusia to ok, można i ręcznym, ale jesli mleko trzeba by sciągać co 2 h, tak jak dziecko je (bo nie chce np ssać, bo jest problem z sutkami, dziecko nie chce chwycić, czy problem z wędzidełkiem) to już lepszy elektryczny.

Eve dokładnie, pisałaś o tym. Ale cięzko w tej chwili określić co będzie lepsze. trzeba poczekać do porodu zobaczyć kilka pierwszych dni i wtedy decydować w miarę potrzeby. Niestety niektórych rzeczy nie przewidzi się tak samo błędów :)

ja wolę kupić wcześniej, bo pewnie będzie ciężko z karmieniem :<
Zawsze można sprzedać, gdyby miał się nie przydać, a poza tym... oby Bozia dała, by na jednym bączku się nie skończyło :-)

ja już kiedyś dostałam od EVE super wykład o laktatorze za co bardzo dziękuję i postanowiłam się wstrzymać do porodu i wtedy zobaczę czy jest mi potrzebny no i zadecyduję ewentualnie jaki :)
ania-aneczka ja tak jak ty wstrzymuję się z zakupem koszul do maja może nawet początku czerwca co będę wiedzieć jakich rozmiarów potrzebuję :)

DariaN -ja poprostu napisałam ze dla mnie ten ręczny to była prawdziwa katorga, bo karmiąłm Adę z butli, odbijałam ją, odkłądałam do łózeczka i zabierałam sie za odciąganie pokarmu (zajmowało mi to około 40 min do godziny jak sie ręka męczyła). Mała sie budziła i znów karmienie i znów odciąganie, szło oszaleć :baffled:

Znalazłam używaną gondolę capazo za 300 zł, jest ona dokłądnie w kolorze mojego wózka, ale żeby nie było tak kolorowo, nie chciałam czarnej (grafitowej w tym wypadku) budki a ona taka jest GONDOLA CAPOZO JANE Pro J03 Utopia OKAZJA!!! (2219373887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. No i sama już nie wiem.

ja uwielbiałam ręczny laktator aventu, po killku dniach wprawy mleko leci ciurkiem. Miałam pożyczony z poradni elektr. medeli i to była porażka. Teraz też kupię ręczny avent, na allegro widziałam nowe po 70 zł chyba plus paczka

eve, ładna ta gondolka. To jest grafit czy brąz?

mój pojazd już w drodze do nas :)

reklama
Ja z laktatorem czekam do czasu porodu, okaże się czy to dobra decyzja:tak:. Koszulę kupiłam jakiś czas temu jak się bałam, że wyląduję w szpitalu przedwcześnie, a biustonosze to już przed samym porodem, bo ciężko teraz określić potrzebny rozmiar ( w tej chwili 75 G):zawstydzona/y:

Do góry