reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Róża, może ten avent porostu lepszy :tak:

kolor jest grafitowo - morski - chyba ją kupię, mam dodatkowe zdjęcia, ten ppas biodrowy tez można wypiąć ewnetualnie i raczkę tez można w 3 pozycjach regulować, budka również niazalezna.

Chyba sie nie mozesz doczekać, co??:tak:

reklama
ja też poczekam do porodu. Ciągle mam nadzieję że uda mi się karmić piersią i nie będę musiała kupować laktatora w ogóle. Czy myślicie że to nie możliwe? Stanika też nie kupuję bo potem będzie pewnie za mały.. już musiała wymienić wszystkie staniki bo piersi mam jak balony:szok:A koszule specjalną do karmienia nie wiem czy kupię, może kupię większą koszulkę na naramkach, w końcu będzie lato. A co myślicie o noszeniu pieluch na piersiach żeby ich nie zawiało- oczywiście po porodzie. Bo zastanawiam się czy latem też tak trzeba uważać??

Wiesz co ja rodziłam w marcu i nie nosiłam pieluch. Poprostu trzeba pilnować by nie przeziębić, ale w lato to już raczej inna bajka :tak: Koszule do karmienia przydają sie zwłąszcza w szpitalu

Agulka, ale karmiąc piersią laktator się przydaje :) To nie tak, że albo pierś albo laktator...

musisz czasem odciąnąć pokarm, bo masz nawał, a dziecko tyle nie zje, można mrozić , można odciągnąć żeby wyjść (czasem trzeba, są różne sytuacje) itd itp

U mnie po cc, laktator po prostu pobudził produkcję mleka, samo ssanie dziecka nie wystarczyło

DariaN -ja poprostu napisałam ze dla mnie ten ręczny to była prawdziwa katorga, bo karmiąłm Adę z butli, odbijałam ją, odkłądałam do łózeczka i zabierałam sie za odciąganie pokarmu (zajmowało mi to około 40 min do godziny jak sie ręka męczyła). Mała sie budziła i znów karmienie i znów odciąganie, szło oszaleć :baffled:

Znalazłam używaną gondolę capazo za 300 zł, jest ona dokłądnie w kolorze mojego wózka, ale żeby nie było tak kolorowo, nie chciałam czarnej (grafitowej w tym wypadku) budki a ona taka jest GONDOLA CAPOZO JANE Pro J03 Utopia OKAZJA!!! (2219373887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. No i sama już nie wiem.

Eve nie zrozum mnie źle ja jestem bardo wdzięczna za rady które mi udzieliłaś odnośnie kupna laktatora !!!! i dlatego też wolę poczekać do porodu żeby zobaczyć czy nie będzie mi lepiej z tym elektrycznym !!!
zawsze lepiej zasiegnąć opini doświadczonej osoby :)
gondolka super !!! za taką kasę to bym się chwili nie zastanawiała :)

Ostatnia edycja:
ja laktatora nie miałam przy Igusiu:no::no: . Agulka, da sie karmić piersią i nie posiadać laktatora:tak::tak: Karmiłam 16 miesięcy i nigdy nie czułam, ze mi jest laktator potrzebny.... jak wiedziałam, ze nastepnego dnia musze na dłuzej wyjść, to wieczorem ściągałam mleko ręką (szybko szło). albo jak karmiłam z lewej piersi, to pod prawą podstawiałam buteleczke i mleczko samo leciało:-):-) Mam nadzieje, ze tym razem też się obędzie bez laktatora:tak::tak:

O laktatorze jeszcze nie myślę, zobaczy się po porodzie, co to będzie (oj chciałoby się karmić piersią). Na razie poszukuję staników na teraz, bo tylko 2 zdatne mniej więcej mi zostały, wszystkie za małe jakoś się zrobiły ;). Ale też kurcze żadne w sklepach mi nie podchodzą :(, nie lubię ze sztywnymi miseczkami.

ja też z laktatorem poczekam do porodu i zobaczę co i jak mi potrzebne będzie:):) jak coś to raz dwa się dokupi:):) co do stanika to się obawiam,że jak mi tak biucho będzie rosło to do porodu rozmiarówki zabraknie:):) koszulkę jedną już taką mamuśkową mam - mąż mnie zaopatrzył jak leżałam w styczniu w szpitalu, dokupię jeszcze ze dwie i będzie git:):)

Hino_de jak masz w pobliżu sklep z bielizną tessorro to warto tam zajrzeć - mają masę wygodnych staniczków:)

zaskakujące jak wiele dziewczyn teraz myśli już w ciąży, że będzie miało problem z karmieniem!
dziewczyny, w koncu jesteśmy ssakami, po to nam te cycochy urosły ;) a podobno w karmieniu najważniejsza jest głowa! (mówię, przede wszystkim do pierwiastek ;) )
agulka- oczywiście, że to możliwe, że nie będziesz potrzebowała laktatora! moja sis karmiła małego 2 lata!!! i nie posiadała takiego sprzętu!

reklama
Dzięki za radę mela. Jak pojadę do Poznania w sobotę, to może się wybiorę, nie tylko do tego sklepu, ale i do dziecięcego:-). No i małż pewnie zawału znowu dostanie;-)

Do góry