reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
nadalka, masz już wszystko jakbyś za tydzień miała rodzić :-D ja puki co .... ciuszki w spadku , wanienka w spadku , nosidełko w spadku :-D
ten miesiąc ciężki więc w kwietniu i po zwrocie z PITu poszaleje może bardziej :tak:

maj :
majówka tapetowanie , ( i od tego się zacznie)
zamawiamy wózek (tzn zależy czy bede kupować nowy czy używany bo jak używany to czekam do czerwca )
piorę i prasuję :-D

czerwiec:
składamy łóżeczko
ogarniam jakąś pościel

to tak z grubszych planów - zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce ;-) ale zakupy stopniowo chyba na allegro chce robić , i nawet nie wiem co chce kupić prócz takich pierdół jak okrycia po kąpieli , rożek , flanelki , tetrowe pieluchy ...
a dla siebie do szpitala to kupować zacznę jak pójdę do szkoły rodzenia ;-)żeby wiedzieć co tam u nas w szpitalu wymagają sobie i żeby nie kupić czegoś bez sensu ;-)

nadalka, masz już wszystko jakbyś za tydzień miała rodzić :-D ja puki co .... ciuszki w spadku , wanienka w spadku , nosidełko w spadku :-D
ten miesiąc ciężki więc w kwietniu i po zwrocie z PITu poszaleje może bardziej :tak:

no właśnie, ja muszę sama wszystko kupować, a jak wiadomo wszystko kosztuje. Tak więc teraz kupiłam a kwiecień maj czerwiec gdzieś można ruszyć bo kasy będzie trochę więcej ;)

Dziewuszki a jakie polecacie majtki poporodowe? siateczkowe czy fizelinowe? i ile sztuk potrzeba ich? siateczkowych np. 10 sztuk? a to są jednorazowego użytku ? ;)
i ile takich koszul do karmienia do szpitala potrzeba? biustonoszy do karmienia?

Dziewuszki a jakie polecacie majtki poporodowe? siateczkowe czy fizelinowe? i ile sztuk potrzeba ich? siateczkowych np. 10 sztuk? a to są jednorazowego użytku ? ;)
i ile takich koszul do karmienia do szpitala potrzeba? biustonoszy do karmienia?

zdecydowanie siateczkowe majteczki, 1 szt. na każdy dzień, ja miałam za mało po 1 porodzie b nie wzięłam pod uwagę tego, ze będę miała cesarkę i będę musiała dłuzej zostać ale miałam jeszcze te fizelinowe- beznadziejne są, tym bardziej w lato!!

koszula też jedna na każdy dzień pobytu, wzięłam tylko 3 i mąż mi prał i donosił, bo leżałam 5 dni, do porodu miałam szpitalną.

zyrraffko dziękuje:) ale co mam kupić 5 koszul? kurcze to chyba przesada co :) Najwyżej kupie 2-3 i mąż wypierze jak będzie trzeba:)

AHA i jeszcze jedna ważna kwestia KOJEC LUB ŁÓŻECZKA TURYSTYCZNE!! Dziewczyny czy któraś z Was używała i tego it ego? Lub jednego z tych dwóch rzeczy? Czy kojec lub łóżeczko turystyczne składaja się tak, ze wejda do auta? po prostu nie wiem czy kupić i to i to (będziemy podróżować) czy jedno z tych. I czy od razu czy później. A robię listę finansową stąd moje pytania

Ostatnia edycja:
aniaaneczka- nie trzeba kuować 5 koszul, myślę ze trzy wystarczą, i tak jak piszesz, w razie potrzeby mąż wypierze, latem pewnie szybko wyschną.

ja mam łóżeczko turystyczne, które się składa i zapakowywuje się w taką torbę, zajmuje bardzo mało miejsca w bagażniku. Kojca nie używałam.

reklama
Ania , moja koleżanka kupiła turystyczne łóżeczko - składa je i wielkościowo wygląda jak złożony mały namiot ;) czyli bez problemu do podróży w sam raz ;) na allegro pewnie znajdziesz gdzieś zdjęcie złożonego łóżeczka

Do góry