reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

ania-aneczka- ja się w większości spotkałam z opinią że najlepiej na kółkach żeby było łatwiej rodzącej i w miarę małe, żeby weszły pod ten wózek dzieciaczka. Ogólnie jest zakaz, żeby w szpitalu coś leżało na podłodze, a szafeczki są bardzo małe. Dobra opjca to spakować we dwie, a np. na wyjście, żeby M dowiózł ubranka dla dziecka. W międzyczasie pozabiera te rzeczy, które już nie są potrzebne.
Ale niech jeszcze inne dziewczyny się wypowiedzą.

z doświadczenia popieram:tak:

reklama
Dlatego trzeba się dowiedzieć jak jest w szpitalach, w których chcecie rodzić ;-) U nas nie można było trzymać nic na podłodze, położna torbę wsadziła mi pod wózek dzieciaczka. Ja w pokoju byłam sama i torbę zdjęłam, bo tak łatwiej mi było się dostać, ale jak poszłam z małą na usg to widziałam że dziewczyny miały cały czas na tych wózkach :baffled:
Pomysł z torbą z rzeczami do porodu, na pobyt i na wyjście też jest dobry ;-)

Dzięki, dowiem się faktycznie jak jest w szpitalu. Bo też słyszałam, ze najlepiej reklamówki i to kilka.;)

Słuchajcie kochane mamusie. Zrobiłam podsumowanie ciuszków. Napisze Wam co i ile i czego mam i gdyby Wam się chciało ( ale nie musicie odpisywać) to możecie tylko dopisać mi co ewentualnie Waszym zdaniem dokupić i sobie zweryfikuje.

ROZMIAR 56

Śpiochy (te takie bez rękawka) 2 sztuki tylko. ( czy pod nie w lato coś jeszcze się zakłada? np. body z długim rękawkiem?)

ROZMIAR 58

Pajac sztuk 1

ROZMIAR 62
Body rękawek 3/4 sztuk 9
Body krótki rękawek sztuk 2
Pajac sztuk 5
Półśpiochy sztuk 2

Z góry dziękuje za odpowiedź i podpowiedź :*

hmm, jak rodziłam dwa lata temu miałam dwie torby podróżne.... jedna wieksza moja i malutka z rzeczami Maleństwa... torby leżały pod łóżkiem. Teraz mamy nowy szpital powiatowy i np. na chirurgii, gdzie leży teraz mój tata jest absolutny zakaz trzymania jakiejkolwiek torby pod łóżkiem. Wszystko co ma, ma sie zmieścić w tej maleńkiej szafce. Hmmm, ciekawe jak jest na ginekologiczno-położniczym??? Musze się dowiedzieć....

Ania,
body rękaw 3/4 ???? to jaki??

Bo ja mam body krótki rękaw, długi rekaw i bez rękawów.....

dziewczyny piękne porobiłyście zakupy :-) my dzisiaj na zakupy ale raczej spożywka i muszę prezent kupić bo na 50-tke idziemy za tydzień, ale może coś uda się wyczaić dla malutkiej :-)

ania-aneczka ja bym jeszcze body z kr.rękawem dokupiła taki rozm. 0-3miesiące jak są np. na allegro (czyli np. rozm.62) tego nigdy nie za wiele. Pod śpiochy zawsze się coś daje czy to kaftanik czy body z dł. lub kr. rękawem w zależności od temperatury.
ZObacz sobie na tą firmę: Body George od 0-3miesiecy 30wzorów 4paki NOWOŚĆ 1 (2179937727) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.,
Body 7 pak 56-62 Promocja Ostatnie komplety (2164791530) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. te drugie miałam dla Ali mogę z czystym sumieniem polecić.
A patrzcie jakie to fajne: GEORGE BODY Z KOTEM NOWE 0-3m/56-62cm T188 (2162388365) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ja w tym klimacie, to się nawet nie porywam na lato, muszę mieć więcej bodziaków z dł. rękawkiem.
trochę półśpiochów kupię, pajacyki, ale muszę sobie to przeanalizować.

dziewczyny ekstra zakupy wszystkie śliczne ani-aneczki, nadalki to juz takie konkretne, ja tak patrzyłam na alegro za kocykami i reczniczkami i chyba kupie u siebie bo róznica w cenie to ok 5 zł wychodzi a na allegro przesyłka jeszcze, u mnie recznik z kapturkiem po 23 zł, kocyki po 39 zl ale i po 29 zł wanienka ok 30 zł stelarz 50 zł do wanienki, chyba ze na alegro macie jakies tansze rzeczy, no a to łowy mojej siostry za 6.6 złZobacz załącznik 443473Zobacz załącznik 443474

zuzia a kupowałaqs te body z georga? fajne jakościowo sa bo chyba sie skusze na rozmiar 56 i 62, wychodzi z przesyłka 6,25 zł za sztuke to chyba nie duzo jak za body

reklama
Nie wiem czemu 3/4 :) to długi rękaw hahaha;) Więc dokupie z krótki. Ale czy na 56 też dokupić? no musze mieć chociaż jednego pajac, body z długim, krótkim w razie co nie?? I do szpitala żeby mieć dwa rozmiary przygotowane nie?

Do góry