reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

No ja też nie jestem za NO NAME...Recaro miał lepsze testy niż Maxi Cosi i dlatego też jest w nim ciaśniej...bo wiadomo w razie odpukać wypadku jest większa amortyzacja...ale musi też być temu dziecku wygodnie.Ale to kwestia do przemyślenia. Maxi Cosi jest po prostu mega popularne, RECARO trochę mniej, ale nie bez powodu ludzie kupują Maxi Cosi i do niego wracają.
Young Profi Plus
Zobacz to jest Recaro i tak ciasnawo w nim:) A na żywo jeszcze bardziej - jak zobaczyłam , mówię - gdzie tu dziecko się zmieści;) hmm dziwne to. Teraz dopiero zobaczyłam, że na allegro kosztuje tak samo jak Maxi Cosi Fix. A w sklepie Recaro ok 400 zł chyba 350 zł a Maxi Cosi 650 zł ??

reklama
Dziewczyny zobaczcie foteliki CYBEX:)
rewelacja, ceny jak z maxi cosi ale nowa stylistyka i 4 gwiazdki na 4 mozliwe:)
My ostatnio kupoilismy taki wiekszy dla 6 latki 18-36:) za 500zl z isifixem nowy:) boski:) a nosidelka czyli te 0-13 sa sliczne:)

Ja biorę na początek maxi-cosi bo akurat wózek nie ma adapterów do recaro, ale ten większy już będzie z recaro.

Wczoraj zaszalałam na zakupach. W. wziął sobie wolne i pojechaliśmy do hurtowni tylko pooglądać :-D.
Oglądanie skończyło się na zakupie kompletu pościeli, 2 prześcieradeł, 2 ręczników, przewijaka i pokrycia na przewijak. Do tego zaopatrzyłam się w lżejszy kocyk, nożyczki z cążkami, grzebyk, fridę z filtrami, ceratkę na łóżeczko i dla mnie potrzebne podkłady, osłonki i tym podobne rzeczy.
I jeszcze trochę ciuszków dla młodego.
I najlepsze jest to, że to nie ja kupowałam tylko W. się tak rozkręcił :-D.
Całe szczęście nie miałam przy sobie aż tyle kasy bo byśmy jeszcze wrócili z łóżeczkiem i leżaczkiem :-D

W temacie fotelików : my dla najmłodszego malucha mamy maxi cosi pebble z isofixem, ale można też alternatywnie (np.w drugim samochodzie) montować go na pasach. Mamy też ten większy maxi cosi Pearl (ten następny do 18 kg) bo on pasuje do tej samej bazy co ten poprzedni. Tego drugiego natomiast nie da się mocować na samych pasach więc do drugiego samochodu kupiliśmy właśnie recaro young sport - ten starcza na długo bo do 36 kg (czyli właściwie do końca). Fajny fotelik polecam i wysoko oceniany w testach w tej kategorii przedziału wagowego :tak:. Jak go kupowaliśmy zastanawialiśmy się też nad cybexem solution tylko on ma taki panel który dociska nóżki i ciało dziecka z przodu a nasz syn jest naprawdę duży (po 2-metrowym tatuniu), więc ja go sobie w tym nie wyobrażałam. Do tego kiedy kupowaliśmy ten fotelik to Franek nie był jakimś specjalnym fanem podróży samochodowych więc tym bardziej ciężko było nam go tam wcisnąć.

Natomiast jeśli chodzi o ciasnotę w fotelikach w ogóle to trzeba pamiętać że to ma chronić naszego dzieciaka. pasy powinny być mocno dociśnięte a dziecko dobrze dopasowane i czasem będzie nam się wydawało że się gniecie w tym foteliku ale tak ma być :tak:. Ja się do tego przyzwyczaiłam bo Franek był duży zawsze a ja nie mogłam go np. przełożyć do następnego fotelika dla starszych dzieci kiedy np nie potrafił jeszcze siedzieć sam a było to bardzo późno.

Moje drugie dziecko dostanie fotelik następny po siostrze, kolor ma neutralny, a mamy Romera Kinga- dla nas był najlepszy. Takze u mnie kwestia fotelików rozwiązana.

my mamy cybexa dla 7 latki polecam tę fitmę

dziewczyny, a zwłaszcza Eve expertko :) co słyszałyście o Mutsy Transporter ? Stylistyka mnie nie powala, ale waga tak... to chyba najlżejszy wózek ze znalezionych

kupiłam przewijak, wanienkę, gąbkę do wanienki, 5 pieluch tetrowych, 3 flanelowe, 3 pary skarpeteczek, 2 śliniaczki, rożek, 1 butelkę antykolkową i 1 zwykłą, ręczniczek z kapturkiem, kaftanik i półśpiochy rozm 56, 1 parę butków materiałowych, no i żelazko i deskę do prasowania, a resztę teraz będę kupować na allegro - higieniczne sprawy) :)

porobiłabym foty ale jestem tak wypompowana że nie mam siły :sorry2:

reklama
Dziś dzień zakupów :)

Mamy łóżeczko :) Jejjj jaka radocha:) Łóżeczko, materacyk kokos gryka od razu był w zestawie z klinem i zamiast ceratki jest bawełniana niby oddychająca ceratka:) Kupiliśmy też okrycie kąpielowe a właściwie mąż bo mi się średnio podobało z Baby Ono no i jeden zesataw pościeli. Podobała Nam się ta , którą polecała EVE z Gluck'a , ale jest strasznie droga 250 zł. Kupiliśmy tańszą z Feretti, połowe tańszą:) Kupiliśmy dwie zabaki na łożeczko ;) I termometr wielofunkcyjny - jest super, nakładkę na przewijak i sam przewijak:) Prześcieradełko już mieliśmy:) A jednak kołdrę kupiliśmy dziewczęcą;) Stwierdziliśmy , ze przy drugim dziecku o ile będzie chłopiec kupi się chłopięca.A wózek, fotelik, łóżeczko są unisex:)
Co do fotelików - Recaro jednak jest droższy niż Maxi Cosi, nie wiem kolesiowi się wcześniej ceny pomyliły i faktycznie w rankingach stoi lepiej ciut od Maxi Cosi bo sprawdziłam w testach. Ale dużej różnicy cenowej nie ma.

Załączniki

• pościel.jpg
    pościel.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 57
  • przewijak.jpg
    przewijak.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 61
  • term.jpg
    term.jpg
    34,9 KB · Wyświetleń: 64
  • zabawka (2).jpg
    zabawka (2).jpg