reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

kasia ja kupowałam rurki u tej babki i jestem zadowolona tylko te za 39 zł sa fajne cienkie rozmiar L i nie sa tak bardzo dopasowane maja troche luzu, wymierz sobie zgodnie z ta tabelka i dobierz rozmiar polecam naprawde sa fajne

reklama
kasiaa24 spodnie super!! Mnie sie te pierwsze bardziej podobaja. Ja mierzylam w h&m cos na podobieństwo tych drugich i jak sie w lustrze zobaczyałam to sie załamałam...(pogrubiły minie - choc itak do chudzinek teraz nie naleze)

Ja kupiłam dziś kołyske.

mothercare-swinging-crib-orignal-269509.jpg

miałam dylemat: kołyska czy kosz mojrzesza...

śliczna kołyska pupui, jak na moje to dobry wybór.

Mnie też się podoba Tako laret, facet mówił że to nowość, więc dziwi mnie że już rdzewieją. Na allegro nie ma jeszcze używanych, moze będzie wysyp na wiosnę, jak zaczną kobity przekładać te swoje dzieci do spacerówek. Wszystko składa się w nim bez wysiłku, tylko na kliknięcie, do tego super sprawa z paląkiem w budzie za ktory można przenosić gondolę. I kolejna rzecz która bardzo mi sie podobala, to to że pokrowce zapinalo sie na magnes, a nie na napę, do zapęcia której trzeba sie czasami trochę przyłozyć i która lubi tez czasami wyrwać się razem z materialem, tu zapinanie i odpinanie to bajka.
Podobal mi sie ten, co prawda nie laret, ale super cena i super stan do tego fotelik maxi cosi:
Wózek TAKO Jumper X 3w1+Maxi-Cosi Cabrio Fix (2121455550) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ale niestety czarny

A jakie foteliki kupujecie?

Wstępnie chcieliśmy RECARO< ale znalazłam fajną ofertę na allegro o 100 zł a jest Maxi Cosi Cabrio Fix...pytam z ciekawości, ale i tak poczytam i popatrze na testy

ania aneczka - ja będe mieć maxi cosi cabrio fix.
Ale moze jak bym musiała nowy kupić to być sie na Recaro zastanowiła. Jak ja kupowałam fotelik w 2009 r to na tej stronie gdzie sa testy fotelików maxi cosi był wtedy najlepszy, widocznie Recaro sie postarało.

Spodenki fajne i jedne i drugie. Chyba wkońcu i ja sie na jakieś skusze:tak:

Właśnie miałam napisać. Rozmawiałam z koleżanka , która ma RECARO , ale urodziła małą w październiku więc wyjdzie teraz z zimowych ciuszków. ale mówi, ze kupiłaby drugi raz Maxi Cosi bo Recaro jest zwyczajnie ciasne i ich mała się gnieździła w kombinezonie. A co dopiero jak Nasza będzie miała pół roczku zimą. A myślicie, ze fotelik można zakupić na allegro? Bo w tym sklepie gdzie kupujemy wózek stoi po 650 zł;/

ania aneczka - moja urodziła się w marcu a następny fotelik dostała późno, prawie rok później. Nogi i głowa jej nie wystawałypoprostu i nie było potrzeby zmieniać, ale zimę przejeździła w nim. Wiesz nie było super luzu, bo wtedy to chyba fotelik nie spełniałby swoich funkcji ale tragedii zimowej nie było.

Jeśli to nowy fotelik, to nawet bym sie nie zastanawiała, w sklepach stacjinarnych jest strasznie drogo. Do fotelika dostajesz wszystkie papiery, raczej się nie reklamuje, nie ma się co tam zepsuć. Ja jeden i drugi kupiłam na all i następny dla Ady też tam kupię, bo jest oszczędność.

reklama
ania aneczka - ja Ci nie powiem ile w Recaro jest miejsca, bo nawet nie widziałam go w sklepie. Poprostu sie nie rozglądałam za fotelikami. Tak jak pisałam moja korzystała z pierwszego fotelika stosunkowo długo, dopóli nie wystawały nogi i głowa spoza fotelika. Jesli tylko zaczynają wystawać powinno sie fotelik zmienić, ale nie wcześniej niż dziecko siedzi już samodzielnie jakiś czas, bo wieksze foteliki, nie są już tak na płasko rozłożone.
Nasze lipcowe dzieci to raczej zimę przejeźdżą w tych pierwszych fotelikach, wiec kurtki, kombinezony itp. Trzeba by jeszcze zauważyć, ze dziecko przez pierwsze ok 3 m-ca jeździ z tą wkadką dla nowododka (niektóre dzieci krócej, zalezy jakie duże, my ok 3 m-cy), potem sie ja wyciąga i jest trochę więcej miejsca, co dziecko wpada jakby bardziej w głąb fotelika, a wkłądka jest własnie spłycająca, by płucka nowodoka sie tak w foteliku nie zapadały i mogły dobrze rozwijać. Dlatego dobór fotelika to ważna sprawa. Ja napewno nie kupiłabym nie testowanego, bo to dla mnie za duża niewiadoma.

Do góry