reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

ania - mój miał 4 skończone i byl też mega rozpieszczony, ale ja zaczęłam go "przygotowywać" już na tym etapie. Odpadło skakanie po kanapie, wchodzenie do naszego pokoju. On bardzo szybko załapał:tak:
Wie
cie, ze ja nigdy nie liczyłam ile mnie kosztowała wyprawka dla córki?? Ale z 5 tyś to napewno, rozłożone to było na pare miesięcy i tak nie bolało :-D
Taka wyprawka to tak naprawdę początek wydatków, koszty szczepień, prywatnych wizyt, w gorszym przyadku lekarstw, mleka dla alergików to jest już wydatek w miarę konkretny.

Warunków sterylnych nie da rady zachować, zresztą ja za tym także nie jestem. Poza tym dziecko fajnie "chowa" się ze zwierzęciem w domu :tak:

reklama
Racja EVE - pierwsze wydatki odczułam, jak Nina przeszła na mleko modyfikowane. Szło jak burza... i kasa leci... Nawet tych pampersów tak nie odczułam...

Mysza - u nas wcześnie to mleko, bo już w 2-3 tygodniu życia i kupowałam wtedy dla mnie najlepsze - Bebilon (ale nie ten alergiczny, bo na ten można jeszcze brać receptę od lekarza i zawsze taniej), a taka puszka 800g (to jest ta duża) starczała nam na tydzień. Koszt 38 zł za puszkę x4, łatwo policzyć:tak:

Ach te mleko:( pamietam mnie tez kieszen bolala jak mala pila hektolitry mleka:) co do zakupow to ja juz szaleje z mezusiem. Ostatnio naciagnelam go na wejscie do H&M, obiecywalam ze tylko na chcwilke i co sie okazalo mi ta chwilka wystarczyla ale moj M jak zaczal szalec po regałach z ubrankami dla bobaskow to ja mialam wytrzeszcz oczu:) matko boska to on lubi zakupy:) jak to ciaza zmienia czlowieka, faceta widac dopiero w drugiej ciazy:) ale bogu dziekowac ze mu sie to podoba:)

ja przy Igusiu zapisywałam każdą nawet najmniejszą kupioną rzecz. Tydzień przed porodem przyszła ostatnia paczka z All. Stanęło wtedy na 5200 zł. Ja musiałam kupić absolutnie wszystko, począwszy od niedrapek, skończywszy na wozku... Cena powalająca, ale rozłożona na kilka miesięcy to jakoś poszło:tak::tak: Potem tak jak pieszecie mega ilość pampersów, płatne szczepienia, jakieś wizyty u lekarza... u nas na szczęście odpadło mleko

ja też nie kupowałam mleka modyf.

ulga była, jak skończyło się kupowanie pampków

najdroższym elementem wyprawki był wozek, szczepionki to już w ogóle , teraz przynajmniej HIB objęli refundacją, wtedy był płatny. Nie było szcz. na rotawirusy , teraz chcę zaszczepić, to koszt chyba 600 zł:szok:

ale fajne wózki dziś oglądałam. Technika się zmienia od 2004, kiedy to doktoryzowałam się w wózkach dla pierworodnej. Dziś pani w sklepie pokazała mi wbudowane głośniki i podł. do mp3 w budce :szok:

Róża wow :) Nieźle:) Najlepsze proste wózki moim zdaniem :) I też zapisuje sobie kążdą najdrobniejszą rzecz z wyprawki :) Jestem w szoku, ze już wyszło 296 zł a prawie nic nie mamy ;) Z ciekawości chce wiedzieć ile Nas to wyjdzie. Nie licząć kosztów samych wizyt u lekarza, które Nas wychodzą bagatela 180 zł miesięcznie :) Nie sądziłam tez, że szczepienia tyle kosztują??????wow :)

ania, ponoć na 3 pierwsze szczepienia 3x600zł... są w wersji tańszej /refundowanej w jakimś stopniu/ale są gorszej jakości - mają podobno gorszy wpływ na organizm dziecka,więc czego się dla maluszka nie robi....lepiej kupić mniej inwazyjną niż potem pluć sobie w brodę:-(

gadałam z koleżanką o wózkach ( jest w 7mc ) i podała mi tanią Polską firmę HEBART , możecie coś powiedzieć na temat tych wózków ? bo cenę mają na prawdę zachęcającą :)

Jeju dziewczyny o jakich szczepieniach Wy piszecie?! Ja brałam dla Małej te płatne skojarzone 5w1 i kosztowały 160zł chyba czy 130.

reklama
ja szczepiłam 5w1 koszt jednej szczepionki 120 zł i do tego rotawirus 2x 300 zł.. trochę tego jest...

Róża mp3 w gondolce:szok::szok::szok::szok::szok: o w morde:-D:-D:-D a pewnie najlepsze jest to że znajdą się rodzice, co taki wynalazek kupią:-D:-D

Do góry