reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

ania - mój miał 4 skończone i byl też mega rozpieszczony, ale ja zaczęłam go "przygotowywać" już na tym etapie. Odpadło skakanie po kanapie, wchodzenie do naszego pokoju. On bardzo szybko załapał:tak:
Wie
cie, ze ja nigdy nie liczyłam ile mnie kosztowała wyprawka dla córki?? Ale z 5 tyś to napewno, rozłożone to było na pare miesięcy i tak nie bolało :-D
Taka wyprawka to tak naprawdę początek wydatków, koszty szczepień, prywatnych wizyt, w gorszym przyadku lekarstw, mleka dla alergików to jest już wydatek w miarę konkretny.

Warunków sterylnych nie da rady zachować, zresztą ja za tym także nie jestem. Poza tym dziecko fajnie "chowa" się ze zwierzęciem w domu :tak:

reklama
Racja EVE - pierwsze wydatki odczułam, jak Nina przeszła na mleko modyfikowane. Szło jak burza... i kasa leci... Nawet tych pampersów tak nie odczułam...

Mysza - u nas wcześnie to mleko, bo już w 2-3 tygodniu życia i kupowałam wtedy dla mnie najlepsze - Bebilon (ale nie ten alergiczny, bo na ten można jeszcze brać receptę od lekarza i zawsze taniej), a taka puszka 800g (to jest ta duża) starczała nam na tydzień. Koszt 38 zł za puszkę x4, łatwo policzyć:tak:

Ach te mleko:( pamietam mnie tez kieszen bolala jak mala pila hektolitry mleka:) co do zakupow to ja juz szaleje z mezusiem. Ostatnio naciagnelam go na wejscie do H&M, obiecywalam ze tylko na chcwilke i co sie okazalo mi ta chwilka wystarczyla ale moj M jak zaczal szalec po regałach z ubrankami dla bobaskow to ja mialam wytrzeszcz oczu:) matko boska to on lubi zakupy:) jak to ciaza zmienia czlowieka, faceta widac dopiero w drugiej ciazy:) ale bogu dziekowac ze mu sie to podoba:)

ja przy Igusiu zapisywałam każdą nawet najmniejszą kupioną rzecz. Tydzień przed porodem przyszła ostatnia paczka z All. Stanęło wtedy na 5200 zł. Ja musiałam kupić absolutnie wszystko, począwszy od niedrapek, skończywszy na wozku... Cena powalająca, ale rozłożona na kilka miesięcy to jakoś poszło:tak::tak: Potem tak jak pieszecie mega ilość pampersów, płatne szczepienia, jakieś wizyty u lekarza... u nas na szczęście odpadło mleko

ja też nie kupowałam mleka modyf.

ulga była, jak skończyło się kupowanie pampków

najdroższym elementem wyprawki był wozek, szczepionki to już w ogóle , teraz przynajmniej HIB objęli refundacją, wtedy był płatny. Nie było szcz. na rotawirusy , teraz chcę zaszczepić, to koszt chyba 600 zł:szok:

ale fajne wózki dziś oglądałam. Technika się zmienia od 2004, kiedy to doktoryzowałam się w wózkach dla pierworodnej. Dziś pani w sklepie pokazała mi wbudowane głośniki i podł. do mp3 w budce :szok:

Róża wow :) Nieźle:) Najlepsze proste wózki moim zdaniem :) I też zapisuje sobie kążdą najdrobniejszą rzecz z wyprawki :) Jestem w szoku, ze już wyszło 296 zł a prawie nic nie mamy ;) Z ciekawości chce wiedzieć ile Nas to wyjdzie. Nie licząć kosztów samych wizyt u lekarza, które Nas wychodzą bagatela 180 zł miesięcznie :) Nie sądziłam tez, że szczepienia tyle kosztują??????wow :)

ania, ponoć na 3 pierwsze szczepienia 3x600zł... są w wersji tańszej /refundowanej w jakimś stopniu/ale są gorszej jakości - mają podobno gorszy wpływ na organizm dziecka,więc czego się dla maluszka nie robi....lepiej kupić mniej inwazyjną niż potem pluć sobie w brodę:-(

gadałam z koleżanką o wózkach ( jest w 7mc ) i podała mi tanią Polską firmę HEBART , możecie coś powiedzieć na temat tych wózków ? bo cenę mają na prawdę zachęcającą :)

Jeju dziewczyny o jakich szczepieniach Wy piszecie?! Ja brałam dla Małej te płatne skojarzone 5w1 i kosztowały 160zł chyba czy 130.

reklama
ja szczepiłam 5w1 koszt jednej szczepionki 120 zł i do tego rotawirus 2x 300 zł.. trochę tego jest...

Róża mp3 w gondolce:szok::szok::szok::szok::szok: o w morde:-D:-D:-D a pewnie najlepsze jest to że znajdą się rodzice, co taki wynalazek kupią:-D:-D

Do góry