reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Faktycznie fajnie dostać coś od kogoś ale fajnie tez kompletpwać wyprawkę samemu. Wszystko ma swoje plusy. Ubranka śliczne, pewnie już sobie wyobrażacie jak dzidzie bedą w nich wyglądać :tak:

reklama
ann-87- to będzie moje pierwsze dziecko:) zdjęcie na prywatnym jest właśnie z córeczką mojej siostry po której mam większość ubranek:)

fajnie jest mieć od kogoś ubranka, ale człowiek chciałby też coś samemu kupić, a tak nie ma sensu, bo dziecko szybko wyrośnie i nie skorzysta, a kasy nie ma co wyrzucać w błoto...
meila1986- śliczne ubranka zwłaszcza te body z żyrafką i czapeczką:) dzidziuś będzie wyglądał jak kurczaczek:))

Dziewczyny, super zakupy:-) Ja żałuję, że :-)nic mi się w spadku nie dostało. Wszystko kupujemy sami. Co do pieluch, to rzeczywiście trzeba mieć czas na te wielorazowe i nie jestem przekonana co do ich ekonomiczności. Nianię mamy Angel Care i super się sprawdza. Butelki Avent i teraz Nuk. Smoczki sprawdziły się z Avent i MAM. Kojec nieprzydatny i zajmuje miejsce. Termometr zamierzam kupić elektryczny Braun do ucha. Z miękką końcówką jest super, póki dziecko nie choruje, bo sprawdzić choremu dziecku temperaturę nie jest łatwo. Staniki miałam wygodne, ale "normalne", tylko większe rozmiary. Niedrapek używaliśmy, ale tylko w nocy, bo mały miał zimne łapki mimo, że było ciepło w mieszkaniu.

:-D:-Dmy zamiast kojca kupiliśmy bramki ochronne..do przedpokoju,bo tam są brudne buty itd. i do kuchni, bo drzwi nie mamy a kuchnia wiadomo:tak:w ten sposób mamy bardzo duży kojec:-D
mamy monitor oddechu Angelcare ale bez niani...i jest super.niania w mieszkaniu moim zdaniem jest zbędna:sorry2:
Butelek zaczęliśmy w sumie używać dopiero po pół roku, jak wróciłam do pracy....babcia podawała z nich moje mleczko...a do picia wtedy już mieliśmy pierwszy niekapek:tak:wcześniej nie dopajałam.
niedrapki używane były w szpitalu i na początku w domu:tak:
staniki do karmienia bardzo sobie chwalę....teraz też nosze, bo są większe od tych co mam normalnie...a kupuje w La Vantil:tak:
smoczki okazały się zupełnie zbędne...jak już zdecydowaliśmy się je podać, to Natalka każdy wypluwała...no i dzięki temu nie było problemów z odsmoczkowywaniem się:-)
termoopakowanie się przydało - jak mała nie chciała pić zaraz po przygotowaniu, to wsadzałam w nie butlę i dzięki temu bez odgrzewania miała w każdej chwili ciepłe pićku;-)brałam je też na dłuższe spacery...ale to już zdecydowanie po 6 miesiącach było;-)

Zuzia a w HMie kupiłaś właśnie do karmienia ładniejszy staniczek? Nie wiedziałam, że są tam staniki do karmienia. Ostatnio kupiłam ładny satynowy czarny stanik w Hmie za 50 zł bo mi piersi urosły i kurdę wtopa...nie odpinane ramiączka :)

ania-aneczka
user-online.png
fajny ! :-D

reklama
Do góry