reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

pojemniczki na pokarm są przydatne, jesli masz zamiar zamrazac swoje mleko. Mi sie zdarzalo, bo Lila byla karmiona tylko piersia i, gdy musialam zostawic ją pod opieką kogos innego wystarczylo mleko odmrozic i tyle (na zwykłe modyfikowane byla i jest mega uczulona)
Laktatorów w ogóle nie polecam. Mi szybciej szło ręczne ściąganie pokarmu niz za pomocą takiego cuda

reklama

rożki sa mega sama je oglądałam i jak nie dostane od siostry ale raczej dostanę :tak::tak: to kupię sobie te w owieczki/ baranki śliczne są i cena też cąłkiem przystępna :)

a co do bodziaków to również uważam że i długi rękaw i krótki trzeba mieć nigdy nie wiadomo jakie lato będzie...

ja tez sie wstrzymuję z laktatorem bo nigdy nie wiadomo jak to z tym pokarmem będzie. moja mama np miała po moim ur takie zapalenie piersi że lekarz jej zabronił karmić i kicha, kolezanka w ogóle nie miała pokarmu dokarmiali małego w szpitalu butlą i mu się spodobało :eek:

A powiedzcie czy rożek usztywniany czy nie? Usztywnienie można wyciągnąć ale czy jest przydane?Uczepiłam się tego rożka ale jak będę go kupować to od razu nakładkę do przewijania taką miękką na komodę muszę kupić bo nasz znajomy stolarz robi nam komodę z 3 szufladami i ze ściąganą nakładka bo nawet komody dla dziecka nie mamy :-(

reklama
Ja miałam ten zestaw TT. Może i on pobudzi laktację, ale jej nie utrzyma jeśli dziecko nie zacznie ssać piersi. Także ja takiego nie polecam. Jeśli już to po porodzie zaopatrzę się w elektryczny.

Do góry