reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
no właśnie ja sie czaje na takie rożki :-)i chyba zakupie, ania-aneczka ja kupie z długim rękawkiem, nie wiadomo jaka pogoda będzie a łóżeczko tez chcemy takie kupić ja ty pokazywałaś tylko z materacykiem już, a dziś oglądałam wanienki jak któraś z was ma jakiegoś fajnego linka np. na wanienkę to poproszę, ehhh nic nie mam i nawet nie wiem jak się zabrać za to wszystko:-(

Ostatnia edycja:
ja też mam bodziaki na długi rękaw

byłam dzis na zakupach i doopa blada :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nic Maluszkowi w brzuszku nie kupiłam:no::no::no:

za to obkupiłam Igusia w bluzki na długi rękaw na fajnych wyprzedażach:tak::tak:

Wika to i tak udane zakupy :)

Ja robię porządna listę wyprawkową, stąd moje ciągłe pytania :) W Piątek jedziemy do hurtowni dziecięcej , a w niedziele do IKEI :) ciekawe czy coś kupimy dla maluszka:)
Kupie body z długim, tzn już mam 3 pary z tesco na 0-3 m-cy ale dokupie:) No i pokupuje z 56 i 62 rozmiaru. Ale ciuszki to jeszcze troszkę, zobaczę co mi siostra da po swojej córeczce, ale to na pewno kilka sztuk bo dopiero co mała wyrosła z 56:)Pod koniec Lutego dopiero. No i laktatora nie kupuje, powiem mężowi co i jak i dopiero w razie potrzeby. Tak samo zastanawiam się nad rożkiem. Może jeden na wyjście ze szpitala. Podgrzewacza do butelek też nie kupuje i tego typu bajerów. Z jedna, dwie butelki i dwa smoczki :)
EDYTUJE
I się zastanwiam czy w razie nadmiaru pokarmu sa potrzebne specjalne pojemniczki woreczki do odciągniętego pokarmu?

Ostatnia edycja:
Ja rożek wezmę po córce do uzytku w szpitalu ewentualnie (jak by zimno było). Nie lubię rózków, przy córce mało uzywałam, wolałam kocyk. Mama mi zwracała uwagę, że w rozku pewniej się dziecko trzyma, ale to było moje dziecko wiedziałam jak mam je trzymać. Tzn cudze dziecko się inaczej trzyma a swoje inaczej. :tak:
Body na dł. rekaw napewno kupię, też mam przed oczami lato ubieglego roku :eek:
Ja miałam łóżeczko też z wszystkich stron ze szczebelek. Teraz kupię zwykłe łózeczko w ikeii.

Dziewczyny Kacpra urodziłam w połowie lipca, były wtedy mega upały, które trzymały dosyć długo. Polecam kupić kilka sztuk bodziaków z długim jak i krótkim rękawem. Miałam też kilka sztuk bodziaków bez rękawków, w największe upały sprawdziły się rewelacyjnie :tak: W chłodniejsze dni można ich przecież użyć jako podkoszulki.

Wyciągnęłam dzisiaj wory z ubrankami po Kacprze, posegregowałam i do szafki wsadziłąm te w uniwersalnych kolorach. I naprawdę ciesze się że zrobiłam to tak szybko bo jak zobaczyłam ile tego jest to masakra :szok: Spokojnie teraz mogę po kolei prać i prasować. Jesli się okaże że to dziewczynka to odłożyłam już do garderoby ubranka po chrzesnicy męża - jest ich jedynie cały wielki wór (tylko w rozmiarach do 68 plus parę sztuk 72) :szok:. Jak będzie chłopiec to wystarczy na nowo wsadzić do pawlacza a wyjąć ten z typowo chłopiecymi rzeczami :-D

słyszałam że dzieciaczki bardzo szybko wyrastają z ciuszków to chyba nie ma co szaleć za bardzo bo i tak tyle pójdzie w odstawkę a trzeba będzie kombinować nowe :)

Ania, pytaj, pytaj :tak::tak: Ja z laktatorem, podgrzewaczem zrobiłam tak jak TY:tak::tak: i nie żałowałam, bo mi kompletnie nie było to potrzebne:no: M. był tylko poinstruowany co i gdzie ma w razie "W" kupić:tak:

na 56 miałam 2 komplety. Lepiej potem dokupić takie malutkie ciuszki, niż by miały leżeć nieużywane. Igorka w rozm. 56 ubierałam tylko w szpitalu, potem już 62:tak: i tych ciuszków miałam najwięcej:tak:

Rożki miałam dwa, tzn. w ciaży kupiłąm tylko jeden, ale potem w szpitalu (byliśmy tydzien) M. musiał dokupić jeszcze jeden, bo tam Iguś cały czas był trzymany w rożku i jeden szybko się ubrudził....

ja nie zamrażałam swojego pokarmu wiec z tymi woreczkami to nie pomogę :no:

Łóżeczko też mam ze szczebelkami ze wszystkich stron

reklama
Ja laktator miałam reczny, kupiłam w zestawie z butelkami TT, ale teraz bym nie kupiła. Mi jednak laktator był potrzebny, ale ręcznym idzie sie zamęczyć, węc teraz wzięłabym elektryczny ale dopiero po porodzie w razie potrzeby oczywiście. Podgrzewacz miałam, musiałam wspomagać sie sztucznym mlekiem Sprawdzał się szczególnie w nocy, wystarczyło rozrobić mieszaknkę, woda miała temp. gotową do picia. Ale to też przy karmieniu piersią niepotrzebne. Fajnie się też później podgrzewa słoiczki :tak:

Do góry