reklama
no właśnie ja sie czaje na takie rożki :-)i chyba zakupie, ania-aneczka ja kupie z długim rękawkiem, nie wiadomo jaka pogoda będzie a łóżeczko tez chcemy takie kupić ja ty pokazywałaś tylko z materacykiem już, a dziś oglądałam wanienki jak któraś z was ma jakiegoś fajnego linka np. na wanienkę to poproszę, ehhh nic nie mam i nawet nie wiem jak się zabrać za to wszystko:-(
Ostatnia edycja:
ania-aneczka
Fanka BB :)
Wika to i tak udane zakupy
Ja robię porządna listę wyprawkową, stąd moje ciągłe pytania W Piątek jedziemy do hurtowni dziecięcej , a w niedziele do IKEI ciekawe czy coś kupimy dla maluszka
Kupie body z długim, tzn już mam 3 pary z tesco na 0-3 m-cy ale dokupie No i pokupuje z 56 i 62 rozmiaru. Ale ciuszki to jeszcze troszkę, zobaczę co mi siostra da po swojej córeczce, ale to na pewno kilka sztuk bo dopiero co mała wyrosła z 56Pod koniec Lutego dopiero. No i laktatora nie kupuje, powiem mężowi co i jak i dopiero w razie potrzeby. Tak samo zastanawiam się nad rożkiem. Może jeden na wyjście ze szpitala. Podgrzewacza do butelek też nie kupuje i tego typu bajerów. Z jedna, dwie butelki i dwa smoczki
EDYTUJE
I się zastanwiam czy w razie nadmiaru pokarmu sa potrzebne specjalne pojemniczki woreczki do odciągniętego pokarmu?
Ja robię porządna listę wyprawkową, stąd moje ciągłe pytania W Piątek jedziemy do hurtowni dziecięcej , a w niedziele do IKEI ciekawe czy coś kupimy dla maluszka
Kupie body z długim, tzn już mam 3 pary z tesco na 0-3 m-cy ale dokupie No i pokupuje z 56 i 62 rozmiaru. Ale ciuszki to jeszcze troszkę, zobaczę co mi siostra da po swojej córeczce, ale to na pewno kilka sztuk bo dopiero co mała wyrosła z 56Pod koniec Lutego dopiero. No i laktatora nie kupuje, powiem mężowi co i jak i dopiero w razie potrzeby. Tak samo zastanawiam się nad rożkiem. Może jeden na wyjście ze szpitala. Podgrzewacza do butelek też nie kupuje i tego typu bajerów. Z jedna, dwie butelki i dwa smoczki
EDYTUJE
I się zastanwiam czy w razie nadmiaru pokarmu sa potrzebne specjalne pojemniczki woreczki do odciągniętego pokarmu?
Ostatnia edycja:
Ja rożek wezmę po córce do uzytku w szpitalu ewentualnie (jak by zimno było). Nie lubię rózków, przy córce mało uzywałam, wolałam kocyk. Mama mi zwracała uwagę, że w rozku pewniej się dziecko trzyma, ale to było moje dziecko wiedziałam jak mam je trzymać. Tzn cudze dziecko się inaczej trzyma a swoje inaczej.
Body na dł. rekaw napewno kupię, też mam przed oczami lato ubieglego roku
Ja miałam łóżeczko też z wszystkich stron ze szczebelek. Teraz kupię zwykłe łózeczko w ikeii.
Body na dł. rekaw napewno kupię, też mam przed oczami lato ubieglego roku
Ja miałam łóżeczko też z wszystkich stron ze szczebelek. Teraz kupię zwykłe łózeczko w ikeii.
Dziewczyny Kacpra urodziłam w połowie lipca, były wtedy mega upały, które trzymały dosyć długo. Polecam kupić kilka sztuk bodziaków z długim jak i krótkim rękawem. Miałam też kilka sztuk bodziaków bez rękawków, w największe upały sprawdziły się rewelacyjnie W chłodniejsze dni można ich przecież użyć jako podkoszulki.
Wyciągnęłam dzisiaj wory z ubrankami po Kacprze, posegregowałam i do szafki wsadziłąm te w uniwersalnych kolorach. I naprawdę ciesze się że zrobiłam to tak szybko bo jak zobaczyłam ile tego jest to masakra Spokojnie teraz mogę po kolei prać i prasować. Jesli się okaże że to dziewczynka to odłożyłam już do garderoby ubranka po chrzesnicy męża - jest ich jedynie cały wielki wór (tylko w rozmiarach do 68 plus parę sztuk 72) . Jak będzie chłopiec to wystarczy na nowo wsadzić do pawlacza a wyjąć ten z typowo chłopiecymi rzeczami
Wyciągnęłam dzisiaj wory z ubrankami po Kacprze, posegregowałam i do szafki wsadziłąm te w uniwersalnych kolorach. I naprawdę ciesze się że zrobiłam to tak szybko bo jak zobaczyłam ile tego jest to masakra Spokojnie teraz mogę po kolei prać i prasować. Jesli się okaże że to dziewczynka to odłożyłam już do garderoby ubranka po chrzesnicy męża - jest ich jedynie cały wielki wór (tylko w rozmiarach do 68 plus parę sztuk 72) . Jak będzie chłopiec to wystarczy na nowo wsadzić do pawlacza a wyjąć ten z typowo chłopiecymi rzeczami
wika8
Mamusia Igusia i Wojtusia
Ania, pytaj, pytaj Ja z laktatorem, podgrzewaczem zrobiłam tak jak TY i nie żałowałam, bo mi kompletnie nie było to potrzebne M. był tylko poinstruowany co i gdzie ma w razie "W" kupić
na 56 miałam 2 komplety. Lepiej potem dokupić takie malutkie ciuszki, niż by miały leżeć nieużywane. Igorka w rozm. 56 ubierałam tylko w szpitalu, potem już 62 i tych ciuszków miałam najwięcej
Rożki miałam dwa, tzn. w ciaży kupiłąm tylko jeden, ale potem w szpitalu (byliśmy tydzien) M. musiał dokupić jeszcze jeden, bo tam Iguś cały czas był trzymany w rożku i jeden szybko się ubrudził....
ja nie zamrażałam swojego pokarmu wiec z tymi woreczkami to nie pomogę
Łóżeczko też mam ze szczebelkami ze wszystkich stron
na 56 miałam 2 komplety. Lepiej potem dokupić takie malutkie ciuszki, niż by miały leżeć nieużywane. Igorka w rozm. 56 ubierałam tylko w szpitalu, potem już 62 i tych ciuszków miałam najwięcej
Rożki miałam dwa, tzn. w ciaży kupiłąm tylko jeden, ale potem w szpitalu (byliśmy tydzien) M. musiał dokupić jeszcze jeden, bo tam Iguś cały czas był trzymany w rożku i jeden szybko się ubrudził....
ja nie zamrażałam swojego pokarmu wiec z tymi woreczkami to nie pomogę
Łóżeczko też mam ze szczebelkami ze wszystkich stron
reklama
Ja laktator miałam reczny, kupiłam w zestawie z butelkami TT, ale teraz bym nie kupiła. Mi jednak laktator był potrzebny, ale ręcznym idzie sie zamęczyć, węc teraz wzięłabym elektryczny ale dopiero po porodzie w razie potrzeby oczywiście. Podgrzewacz miałam, musiałam wspomagać sie sztucznym mlekiem Sprawdzał się szczególnie w nocy, wystarczyło rozrobić mieszaknkę, woda miała temp. gotową do picia. Ale to też przy karmieniu piersią niepotrzebne. Fajnie się też później podgrzewa słoiczki