reklama
Ja ten filtr poprostu myję/płucze, zresztą gluty do niego nie dochodzą.
może i tak...ja po prostu wolę mieć pewność...no i przy okazji wygodęwacik wyrzucam i po sprawie;-)nikogo nie zmuszam...po prostu mówię,że jest wybór i każdy może sobie wybrać co mu pasuje
ania-aneczka
Fanka BB :)
Misia dzięki za odpowiedź i propozycje Jeśli mi to nie będzie odpowiadało to zakupie Twoją propozycje. Ja nawet nie wiedziałam o istnieniu tego Koleżanki polecały na początek Fride a poźniej zwykła gruszkę Ile to wynalazków jest
Tygryskowa tak to hurtownia SMYK
Tygryskowa tak to hurtownia SMYK
wika8
Mamusia Igusia i Wojtusia
Ania, świetne zakupy co do fotelika, my mieliśmy akurat Maxi Cosi. Musisz sobie porównać w testach i poczytać opinie
co do Fridy, to ja też jej używam, i nie wymieniam tych filtrów za każdym razem, bo to rzeczywiście jest z nimi problem,, zeby dokupić
Misia, dzięki za tego Marimera Chyba teraz skusze się na niego;-)
hahah i o Katarku też słyszałam same pozytywne opinie, ale nie jestem na tyle odważna, zeby podłączyć to cudo pod odkurzacz
co do Fridy, to ja też jej używam, i nie wymieniam tych filtrów za każdym razem, bo to rzeczywiście jest z nimi problem,, zeby dokupić
Misia, dzięki za tego Marimera Chyba teraz skusze się na niego;-)
hahah i o Katarku też słyszałam same pozytywne opinie, ale nie jestem na tyle odważna, zeby podłączyć to cudo pod odkurzacz
ja tez pluczeJa ten filtr poprostu myję/płucze, zresztą gluty do niego nie dochodzą.
a co do gruszki, wiecie ze w aptekach juz tego nie sprzedaja? Mają tylko te takie krótkie pseudogruszki,bo te standardowe ponoc niebezpieczne i zostaly wycofane. Jak dla mnie, kolejna bzdura. Wiadomo, ze wklada sie to tylko troche do noska, a nie po to zeby dziecku w mózgu grzebac. A osobiscie uwazam gruszke za niezawodny sprzet,na równi z fridą. W zaleznosci od rodzaju kataru.
tygryskowa
Ja mam 3 aspiratory do nosa: Marimer, Frida, i tutejszy i zdecydowanie jak dla mnie najlepiej glutki odciąga Frida. Oczywiście co osoba to opinia.
Dziewczyny, moj mezczyzna ostatnio wymyslil, zeby zaczac kupowac pampersy, bo podobno taka wielka paka na 3 dni starcza i sie majatek na poczatku na nie wydaje.. Macie moze jakis patent ? czy najdrozsze - firmy pampers - znaczy sie najlepsze ? Bo z dowiadczeniach o tamponach i podpaskach wiem (hihihi - tylko takie mam poki co doswiadczenie...), ze nie zawsze sie to sprawdza... Jakie Wy preferujecie, polecacie ??? Bede Wam wdzieczna za rady, linki,. ceny itp
Co do fridy to ja tak jak dziewczyny, nie wymieniałam po każdym użytku, tylko myłam, i filtr płukałam jak glutki doszły do filtra to wtedy od razu wymieniałam, ale dokupić można na allegro, ja mam taki zapas że hej. Jak ktoś kupuje u danego sprzedawcy to warto sprawdzić czy właśnie filtrów nie oferuje.
Anja o pampersach było dużo kilka stron wstecz. Ale każde dziecko inne, ja używałam jednak z Pampersa i byłam najbardziej zadowolona, używałam i huggisy i happy i z rossmana i biedronki i lidla. Ale zawsze wracałam do Pampersa, jedyne co to później zastosowałam pampersy z biedronki Dada premium na dzień, a Pampers na noc i teraz też taką mieszankę będę robić, ale po ok 3 miesiącu, na początku tylko pampers activ baby. Ale moim zdaniem też nie ma co robić, bo co jeśli dziecko na daną firmę będzie uczulone, a znam dziecko, które nie tolerowało pampersów bo mają wkład z aloesu, a huggisy mu podpasowały... więc nie ma reguły. Później pytanie jaki rozmiar 1 czy 2 między nimi różnica duża nie jest ale jednak... Ja max kupie 2 paczki Pampersów nr 1 i tyle resztę na bieżąco. No chyba że w razie uczulenie sprzeda się paczki z zapasu na allegro, ale to już napewno ze stratą...
http://allegro.pl/filtry-do-aspiratora-aspirator-nosefrida-10-sztuk-i2080542779.html
I polecam te nożyczki http://allegro.pl/canpol-nozyczki-dla-niemowlat-wygiete-bezpieczne-i2088229622.html ile ja przerobiłam par to masakra, wszystkie firmy, byłam taka zła bo niektóre takie giętkie, że paznokci nie dało się obcinać, a jak trafiłam na te to mam je już 2 lata i cały czas ładnie tną
A na kolkę, zaparcia polecam też http://allegro.pl/najlepszy-na-kolke-windi-kateter-rektalny-10-szt-i2088229716.html nooo nam kilka razy życie uratowało, teraz też planuję kupić http://allegro.pl/najlepszy-na-kolke-windi-kateter-rektalny-10-szt-i2088229716.html
Anja o pampersach było dużo kilka stron wstecz. Ale każde dziecko inne, ja używałam jednak z Pampersa i byłam najbardziej zadowolona, używałam i huggisy i happy i z rossmana i biedronki i lidla. Ale zawsze wracałam do Pampersa, jedyne co to później zastosowałam pampersy z biedronki Dada premium na dzień, a Pampers na noc i teraz też taką mieszankę będę robić, ale po ok 3 miesiącu, na początku tylko pampers activ baby. Ale moim zdaniem też nie ma co robić, bo co jeśli dziecko na daną firmę będzie uczulone, a znam dziecko, które nie tolerowało pampersów bo mają wkład z aloesu, a huggisy mu podpasowały... więc nie ma reguły. Później pytanie jaki rozmiar 1 czy 2 między nimi różnica duża nie jest ale jednak... Ja max kupie 2 paczki Pampersów nr 1 i tyle resztę na bieżąco. No chyba że w razie uczulenie sprzeda się paczki z zapasu na allegro, ale to już napewno ze stratą...
http://allegro.pl/filtry-do-aspiratora-aspirator-nosefrida-10-sztuk-i2080542779.html
I polecam te nożyczki http://allegro.pl/canpol-nozyczki-dla-niemowlat-wygiete-bezpieczne-i2088229622.html ile ja przerobiłam par to masakra, wszystkie firmy, byłam taka zła bo niektóre takie giętkie, że paznokci nie dało się obcinać, a jak trafiłam na te to mam je już 2 lata i cały czas ładnie tną
A na kolkę, zaparcia polecam też http://allegro.pl/najlepszy-na-kolke-windi-kateter-rektalny-10-szt-i2088229716.html nooo nam kilka razy życie uratowało, teraz też planuję kupić http://allegro.pl/najlepszy-na-kolke-windi-kateter-rektalny-10-szt-i2088229716.html
Ostatnia edycja:
SophieAnne25
anja ja już pisałam ale ze żłobkowego doświadczenia tylko, ale przy kilkunastu maluchach w żłobku gdzie rodzice przynoszą pieluchy, można sobie poeksperymentować i porównać ;-) Pampersy były dla mnie najwygodniejsze, są porządnie zrobione (w tańszych czasami np odrywały się rzepy), do tego nie są sztywne i nie słyszałam żeby kogoś uczulały. Haggiesów osobiście nie lubiłam używać, dla mnie były strasznie sztywne i choćby nie wiem jakby był dopasowany rozmiar zawsze miałam wrażenie, że wiszą dzieciakowi między nogami no i przeciekają, do tego w moim żłobku mnóstwo dzieciaków miało na nie uczulenie. Z tańszych polecam pieluchy z Biedronki nie pamiętam nazwy. Może i tanie ale porządnie zrobione, mnóstwo dzieci nosiło, mnóstwo rodziców polecało sobie nawzajem i mi. Ja byłam zadowolona. No ale trzeba je po prostu wypróbować, nigdy nie wiadomo co uczuli, co będzie wygodne, co nie przeleci. Tak więc metoda prób i błędów.
reklama
Z pieluch na początku używaliśmy oryginalnych Pampersów, później przerzucaliśmy się na Lidlowskie, Rossmanowskie. Jak Biedronka wprowadziła nowe Dady tak przerzuciliśmy się na nie i to był strzał w 10 Nic nie uciekało, nie zdażyło się żeby Kacper je przesikał (a lanie to miał zawsze porządne ) Teraz na samym początku będę korzystała z Pampersów i spróbuje Dady bo nie wiem jakie są w mniejszych rozmiarówkach. Mam nadzieję że się sprawdzą. No ale tak jak wspominały dziewczyny, metoda prób i błędów będzie potrzebna.
Na kolke polecam Espumisan w kroplach. Kacper był od początku butelkowy (brak mleka, mój "nawał" to było 10 ml odciągnietych w ciągu 3 godzin, a mały łoś wypijał co 3 godz 100 ml od 2 doby! ) i pediatra poradziła nam raz dziennie do mleka dac kropelkę Espumisanu (później stosowaliśmy wg ulotki - niby Espumisan jest od 1 miesiąca, ale jak tłumaczyła lekarka nie ma żadnych leków dla noworodków). Kolkę miał raz, w dniu chrztu - sądze że powodem jednak był nadmiar wrażeń. Może dziecię akurat miałam bezkolkowe i Espumisan nie był potrzebny, ale ta kropelka w ogóle nie szkodziła.
My używaliśmy zwykłej gruchy do wyczyszczenia noska. Pierwszy katar mieliśmy jak łoś skończył 8miesięcy. Był wodnisty więc nie ingerowaliśmy tylko pozwalaliśmy spływać. Ewentualnie jak się źle małemu oddychało to ociupinke maści majerankowej dawałam pod noskiem (na nawliżoną skórę).
Na kolke polecam Espumisan w kroplach. Kacper był od początku butelkowy (brak mleka, mój "nawał" to było 10 ml odciągnietych w ciągu 3 godzin, a mały łoś wypijał co 3 godz 100 ml od 2 doby! ) i pediatra poradziła nam raz dziennie do mleka dac kropelkę Espumisanu (później stosowaliśmy wg ulotki - niby Espumisan jest od 1 miesiąca, ale jak tłumaczyła lekarka nie ma żadnych leków dla noworodków). Kolkę miał raz, w dniu chrztu - sądze że powodem jednak był nadmiar wrażeń. Może dziecię akurat miałam bezkolkowe i Espumisan nie był potrzebny, ale ta kropelka w ogóle nie szkodziła.
My używaliśmy zwykłej gruchy do wyczyszczenia noska. Pierwszy katar mieliśmy jak łoś skończył 8miesięcy. Był wodnisty więc nie ingerowaliśmy tylko pozwalaliśmy spływać. Ewentualnie jak się źle małemu oddychało to ociupinke maści majerankowej dawałam pod noskiem (na nawliżoną skórę).