reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Mój mąż chciał, żebyśmy kupili ciuszki póki jestem "na chodzie". To nasz pierwszy dzidziuś, więc nic wcześniej nie mieliśmy. Teraz do końca marca nic nie kupimy.

Ile tak mniej więcej powinnam mieć pieluszek od 3-5 kg???
Kupujecie Pampers? Czy jakieś tańsze? Ktoś mi powiedział, że lepiej Pampers, bo podobno to jedyne pieluchy, które nie uczulają...

reklama
Tak naprawde nie wiadomo jakie pieluchy nie uczulą malucha. My używaliśmy pampersów, wtedy jeszcze nie było tych białych, ale one strasznie drogie sa:tak: (te białe). Ja np w ogóle nie kupowałam 1 tylko odrazu 2, Ada spora sie urodziła. Myślę, ze peluch nie ma co robić zapasów, to nie towar deficytowy i dostępny w każdym markecie. Mąż Ci w razie co do szpitala dowiezie. Na początku przebierałam dziecko po kazdym karmieniu (zazwyczaj wtedy kupka jest) czyli co około 2-3 h więc pieluch idzie dużo:tak:

Mamcia :szok::szok: ale masz już wyprawkę :szok::szok: świetna :)

Mysza, czyli już zaczynasz??? kurcze, chyba też zacznę, bo w końcu zastanie mnie poród a ja będę w ciemnej doopie:-D:-D

oj też się tego u siebie boję hehehe że zostanę w ciemnej doopiee :)

mamcia niezłe zbiory.... dajcie mi kopniaka na rozpęd ja przecież kompletnie nic a nic nie mam - nawet termometru:wściekła/y:

Eve - a jakich Ty masz zamiar używać? Myślę jeszcze o tych z Belli - happy, cy jakoś tak."Ja np w ogóle nie kupowałam 1 tylko odrazu 2, Ada spora sie urodziła." W sensie, że odrazu dwie paczki, czy nie te pierwszo rozmiarówki, tylko kolejne...? Pewnie głupie pytania zadaje. :zawstydzona/y:

A rożek? Nie będzie jej w lato za gorąco? To dość gruby materiał...

Agucha to chociaż we dwie bedziemy i może nam razem raźniej będzie:-D:-D:-D aaa i termometra też nie mam:wściekła/y::wściekła/y: kupiłam jak Iguś był malutki taki bajerancki elektroniczny do ucha i do czółka. Używany może był ze dwa razy, bo Igor mi na razie wogóle nie choruje... no i kilka dni temu Mały jakiś taki dziwny, trochę rozpalony, zaczyna kasłać, więc ja po ten termometr, bateria siadła.... no oki... mam następną, wymieniam ii co??? doopa blada też nie działa.... M. coś tam zaczał przy nim grzebac i stwierdził, ze badziewie się zepsuło.... i tez jestem bez :eek::eek:

Mamcia,
co do pieluch to ja zapasu robić nie będę. Kupię jedną paczkę tych malutkich a potem to się zobaczy... może dzidzia będzie duża, to już nastepny rozmiar potem pójdzie. Poinstruuj tylko małża gdzie i jakie te pieluchy i będzie dobrze :) Ja z Igorem używałam 'Pampersów", ale przerobiliśmy Dada- uczulały, Huggies- strasznie przeciekały i Happy- ciezko u mnie w mieścinie je dostać....

co do rożka, to ja mam dwa po Igorku i kupować trzeciego nie będę... ja rozka jako rożka używałam tylko w szpitalu i moze z kilka dni po powrocie do domu... potem rożek służył mi jako przykrycie, gdy Mały spał.... myśle, że teraz będzie tak samo

Ostatnia edycja:
mamcia ja co prawda tez w pierwszej ciazy ale bylam juz przy dwóch porodach i mialam troche dziaciaków w rodzinie i wsrod znajomych wiec odpowiem , że eve chodziło chyba o rozmiar pieluch z pampersa, 1 jest od 2kg do 5kg :-) a potem 2 jest o ile sie nie myle od 3kg do 5kg :-) ja mam juz zakupiona jedna paczke rozmiaru 1 a potem sie zobaczy jaki bedzie bobas :-) powyzej 5 kg raczej sie nie urodzi a ponizej 3 juz jest mozliwe dlatego kupilam rozmiar 1 :-D a co do firm to moja kuzynka ma dwoje dzieciaczków i przetestowała juz wszystkie marki rowzniez belle i koniec konców zawsze wraca do pampersa :tak:

Ja ze żłobkowego doświadczenia wiem, że bardzo dużo dzieci ma uczulenie na Haggies'y. Jak miałyśmy je kupione na wszelki wypadek gdyby jakiemuś dzieciaczkowi się skończyło, to już następnego dnia było u mnie co najmniej 5 rodziców proszących żeby dziecku nie zakładać, bo ma straszne uczulenie. Ja z resztą też nie lubiłam tych pieluch, jakieś takie sztywne są dla mnie. Dużo rodziców używało tych tzw. biedronkowych i sobie chwalili, ale to też zależy od dziecka.

mamcia - na początek napewni będa pampersy, z happy nie mam dobrych doświadczeń, okrutnie nam przeciekały :baffled: Poza tym wtedy były one bardzo sztywne (nawet pieluchować by nie trzeba było podówjnie, tak odwodziły nóżki). Teraz nie wiem jakie są, ponoc zmieniły technologię. Pampersów długo uzywałam tych normalnych, potem sleep&play (tańsze a tez nam się sprawdzały), międzyczasie huggis (nas nie uczulały) no i na końcu użyłam dada premium, bo te zwykłe były też sztywne i przeciekały. Pisząc 1 miałam na myśli ten najmniejszy rozmiar:tak: Ja poczekam aż lekarz powie mi mniej więcej jaka waga jest na jakiejść wizycie pod koniec ciąży i kupię wtedy .

Ja zaś uważam z własnego doświadczenia i najbliższych koleżanek -mam na sam początek najlepsze są Pampersy, są delikatne, nie słyszałam żeby ktoś był uczulony na nie. Huggiesy beznadziejne ciągle mała budziła się przesikana, miałąm tylko jedną paczkę, a w niej chyba z 5 pampków było bez lepca - jakaś wada...ja ich nie polecam Bella też nie fajne. A potem zaczęłam stosować biedronkowe Dady i byłam zaskoczona, że takie spoko za taką cenę. Te mniejsze rozm. były trochę sztywne, ale zawsze je w rękach trochę potarmosiłam i były ok. Dla oszczędności później robiłam tak, że w domu te Dady, a na dłuższe spacery Pampersy, tak było chyba do około roku, a potem to już tylko z Dady.

reklama
Wika i agucha nie jesteście same w tym ze nic nie kupiłyście, ja tez nic nie mam jeszcze, ale 27.02 jak pojadę na wizytę to w tej mieścince jest pepco nawet nie wiedziałam wczoraj weszłam na ich strone i szukałam najbliższego sklepu koło Nysy i się okazało ze tam gdzie do lekarza jeżdżę jest ten sklep:-)i po wizycie jedziemy na zakupki, moja siostra mówiła ze tam są fajne niedrogie rzeczy czy to prawda? A są tam może wózki?

Do góry