reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki 2012

Witamy serdecznie, napisz coś więcej o synusiu :) ma już ząbki, raczkuje, grzeczny czy raczej rozrabiaka i mnie ostatnio interesuje bardzo temat spania naszych maluszków :-)

reklama
Wiara witaj serdecznie ,ponawiam pytania optimistic :)
Napisalam wczesniej posta i mialam jaka zawieche.
Optimistic wlasnie pytalas pediatre o to spanie,a raczej jego brak u Bartusia? Mysle ze mnie martwiloby za duzo czy za malo snu.
Zastosuj faktycznie to co zaplanowalas i zobacz co sie wydazy.u nas ok.tygodnia temu 1 razy spal cala noc od polnocy.
Napisze pozniej

hello:)

no więc ja 1 dzień zaliczony:) głowa mi pęka heh gorąco tam, natłok informacji no ale dałam radę:) praca niby lekka bo przy komputerze, ale oczy i głowa i plecy wiadomo.... póki co mam mieszane uczucia wiadomo. Synuś byłn grzeczny, nie płakał, ładnie jadł spał także luz, ale ja tesknilam jak wrocilam go wycalowalam i poszedl spac wstal zjadl wykapalam i spi:( takze no malo zabawy dzisiaj z nim mialam...

wiara21- witaj napisz coś więcej o małym:)

zuzaduza, odnośnie tego spania doradzała nam lekarka w szpitalu i doradziła tą wodę, ale to kompletnie nie działa wprost przeciwnie jest gorzej, ogólnie wybieram się do przychodni za miesiąc tak kontrolnie to wtedy wypytam, chociaż wolałabym żeby do tego czasu to już pięknie spał, powiem Wam szczerze, że nie zależy mi na spaniu całej nocy ale żeby budził się tylko 2 razy na jedzenie to miałabym jak w raju :-D

sss16, teraz pewnie mało czasu będziesz spędzać z Danielkiem jak on dużo śpi, wszystko ma swoje plusy i minusy, fajnie że pierwszy dzień udany i tak wyczuwam, że nawet Ci się podobało

Wiara, jasne, ze Cie przyjmiemy. Czuj się jak u siebie;)

Optimistic, trzymam kciuki żeby to łóżeczko turystyczne dalo rade. Ja mam takie u mamy I emila ladnie w nim spala. Wiem ze jesteś zmęczona bo też byłam, najgorsze to uczucie ze ledwo zamknęłas oczy a już trzeba biec, czasem nawet nie wiadomo czy sie coś spalo między jednym wstawaniem a drugim. Eh ja się tak boję ze ona znowu będzie mieć takie noce. Przeraza mnie to.
A powiedz mi, Bartus zasypia sam na noc? Bo był kiedyś program w tv ze te dzieci, które na noc zasypiają same spia lepiej I jak się wybudza to umieją same Sie ululac I zasnac.

Zuzaduza a moja emilka dziś drzemkowala jak wczoraj Wiktorek, do 18:-D Teraz dopiero jesteśmy po kapieli I ona się układa do snu.

sss16 a Danielek piszczał ze szczęścia jak zobaczył mamusię?;-)

zońka, ksiaca, kemyt odezwijcie się. Czy dziewczynki i Miki wyzdrowieli?

reszta dziewczyn też by się mogła pokusić o parę słów. namawiam:tak:

Ostatnia edycja:
dzięki za miłe przyjęcie:) Franciszek jest ogólnie optymistycznym dzieckiem, ma 2 ząbki u dołu , niestety chęci do raczkowania nie ma ( babcie mówią że obydwoje z mężem nie raczkowaliśmy) za to strasznie lubi stac przy czymś a raczej przy tym jak się go próbuje usadzić gdziekolwiek choć na chwilę również staje dęba i najchętniej pewnie by już gdzieś ruszył:) a ze spaniem- no niestety w naszym przypadku również nie mieliśmy jeszcze całej nocy przespanej, synek budzi się regularnie 2 razy czyli o 1.30 i o 5 na jedzenie a śpi między 20.30 a 8 właśnie z tymi dwiema pobudkami:)

paprotna, właśnie my go zazwyczaj w tym nieszczęsnym leżaczku usypiamy i ja mam wrażenie, że to był błąd od samego początku :angry: fakt, że on ładnie w tym leżaczku zasypia, ale może później właśnie w łóżeczku się mu źle zasypia jak się przebudzi. Dzisiaj powiedziałam dość i było zasypianie w łóżeczku siadał w nim w milion razy ja go kładłam i tak w kółko w końcu zasnął. Ogólnie leżaczkowi mówię już wielkie NIE ! On czasami sam zasnął w łóżeczku, ale głównei to w leżaczku bo nam tak wygodniej było .
dostał dzisiaj kaszkę łyżeczką ale przed samym spaniem i tak wciągnał 150 ml mleka, zobaczymy jak będzie spał
trzymajcie kciuki
dobranoc

optimistic no masz rację, może nie umieć teraz zasnąć w łóżeczku, woli leżaczek. Moim zdaniem musisz powalczyć, żeby zasypiał w łóżku, na pewno będzie wstawał miliony razy - emilka zanim zaśnie też musi pozwijać pościel i wszystko wokół, siada, kładzie się i tak w kółko. Przyzwyczai się - zobaczysz:tak: trzymam kciuki baaaardzo, mocno. może dziś już będą jakieś postępy.

wiara to faktycznie pewnie Franio ominie raczkowanie. I ładnie śpi mimo tych dwóch pobudek, prawie 12h. U nas max 10h ale ostatnio wstaje tylko raz na jedzenie więc nie jest źle. Jakbyś miała ochotę to poczytaj sobie regulamin forum, tutaj u nas, może on Ci ułatwić funkcjonowanie - jako nowemu użytkownikowi:tak: jeśli potrzebujesz pomocy z suwaczkiem czy czymś innym to pisz - pomożemy:tak:

darla, a co tam u Ciebie?:-D

Ostatnia edycja:
paprotna no właśnie jak się ustawia suwaczek?:) śliczny dzidzia i jaki duży u Ciebie :) no ja mam do Was wiele pytań ale na początku główne które mnie nurtuje.. od paru tygodni dookoła słyszę od sąsiadów , " życzliwych" że Franek mógłby być trochę grubszy, szczerze pediatra mówi że wszystko ok i normalnie, rzeczywiście w siatce wychodzi na mniejszą wagę niż powinno ale syn jest pomimo tego żarłoczkiem i nie wiem czy martwić się tekstami w stylu " jaki on drobny" .. dodam że waży 7700 i ma 76 cm...

reklama
wiara, spryciara jesteś i suwak zainstalowany:-D u nas tutaj Bartuś optimistic jest mniejszy niż inne dzieci. Na pewno nie masz się czym martwić, jeśli je normalnie i przybiera na wadze to widać taki jego urok - gdyby było coś nie tak to pediatra by Ci powiedział. Każde dziecko jest inne, niektóre z nas mają pociechy, które już dawno przekroczyły 10kg:tak: a sąsiadkom kij w oko i tyle.

A moja Emilka tylko wydaje się duża, ona też jest z tych mniejszych i drobniejszych dzieci, chociaż wazy więcej niż Franek bo jakieś 8,5kg - ostatnio wyhodowała taki brzuchol, że Wam mówię. Kopia mojego M. hehe

aaaaa właśnie miałam pisać. Wiecie, że jej chyba krzywo rośnie ten pierwszy ząbek? Boję się, że to od smoczka:wściekła/y: i nie wiem co mam robić, zabrać jej ten smoczek? Nie wyobrażam sobie tego, ona mi bez smoczka nie zaśnie:-(

Ostatnia edycja:
Do góry