reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki 2012

Sss16 powinnas się cieszyć a nie plakac;) będzie dobrze, a danielek z kim zostaje? Ja emilke wysadzam codzien na kupke I jyz daaaawno nie zrobila w pieluchę, teraz nawet jak sadzam rano nim zacznie stekac to posiedzi I zrobi. Ladnie opanowala ten nocnik.

Zuzaduza o ktorej zakończyła się drzemka? Ciekawe kiedy teraz zasnie na noc. Emila już sie kreci w lozeczku I będzie spac. Ona mi wstaje tylko raz osratnio, je I spi dalej, jesteśmy z mężem tak wyspani ze szok, I nadziwic się nie możemy ze niektore dzieci w ogóle już w nocy nie wstają;d u nas te noce to jak marzenie, chociaż wiem ze to pewnie nie na stale;(

Optimistic, super ze trochę odpoczelas. A z tescuowa dziś sie kłócił maz bo naprawde jak tak można, usłyszeliśmy kilka milych tekstow, ehhh. Szkoda gadac.

czy wszystkie widziały nowy temat 'sprawy organizacyjne'??? bo zależy mi na Waszym zdaniu:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
sss16, gratuluje pracy, będzie dobrze, na początku ciężko ale później coraz lepiej, trzymamy wszystkie kciuki, tylko odezwij się do nas.

zuzaduza, własnie chyba zapeszone z tymi zebami bo już wszyscy obstawiali, że już będą wychodzić w wieku 3 miesięcy a tu masz 9 prawie i zęba żadnego nie widać :-D

paprotna, to Emilka super śpi, szczerze zazdroszczę, dla mnie już byłby raj żeby budził się tylko na jedzenie 2 razy w nocy jak to ma w zwyczaju

budzi się w nocy, spanie w dzień to największa kara, dzisiaj wpadł w taką histerię jak go próbowałam położyć, w ogóle jak coś jest nie po jego myśli to urządza sceny mega płaczu wrzasku, nieciekawie to wygląda, mam wizję, że będzie takim dzieckiem rzucającym się na ziemie z płaczę i krzykiem jak coś mu nie będzie pasowało (

kolorowych snów ...

Paprotna widzialam,ale nie zajrzalam jak ogarne to napisze.
Usnal o 21;30,a musialam go obudzic i tak sie rozplakal ze z 15 minut go uspokajalismy z mezem :szok:
Teraz tak spi ze sie rzuca po luzeczku i chyba noc bedzie glowy.
No to Emilka zrobila ladny prezent zajaczkowy z tym spaniem..oby tak zostalo.
Dzisiaj nie dalam malemu na noc tych granulek na zabkowanie,bo ma szorstkie policzki i musze sprawdzic czy nie od tego bo nic nowego mu nie dawalam do jedzenia ostatnio.

My wlasnie zjedlismy kolacje,musze ogarnac pranie i chate z grubsza i blogie nic nierobienie bedzie :)ciekawe na jak dlugo mi Wiktorek pozwoli..
Spokojnej nocy babeczki

Dziewczyny a odpowiecie na moje pytanie??

Ostatnia edycja:
u nas znowu sypie śnieg, sypie intensywnie ...:angry:

noc koszmar jak zawsze, ogólnie po odpoczynku świątecznym nie ma już śladu, nie wiem jak jeszcze długo pociągnę z tym wiecznym niewyspaniem

miłego dnia :)

Hejka.

Optimistic Ty to masz ciężkie życie z tymi nockami. Eh. Oby kiedyś zaczął ladnie spac bo wiem jak to jest wstawać miliony razy.

Zuzaduza a jakie bylo pytanie? Cos mi umknelo?

hej:)

U Nas sypie znowu i jest bialusieńko, sam puch :/:/ nocka super 19-6:30 dałąm mleko i dalej śpi, a ja już wyszykowana do pracy czekam na teściową bo te trzy dni ona tu będzie przychodziła do 13stej a od 13stej teściu przyjdzie na 1,5h bo o 14:30 mąż już będzie z pracy, więc chyba dadzą radę:p najbardziej się o teścia martwię, bo co zrobi jak Dani zacznie płakać:/ nawet nie miałam czasu go z przewijania przeszkolić:/ ale teściowa ma mu na szybko pokazać achhh ale mam stresa, nowi ludzie, nowe obowiązki a do tego myśl o moim szkrabie... ale dam radę bo co zrobić, najgorszy pewnie będzie dzisiejszy dzień:/ mam skręt wszystkich wnętrzności:p:p ale myśl, że miałam go przy sobie od dnia narodzenia cały czas a teraz nie mogę- straszna, ale jaka byłaby ze mnie matka jakby mnie miała takich obaw prawda?:) no nic miłego dzionka i trzymajcie za mnie kciukasy! :) papa

paprotna, ja już się zastanawiam czy to nie jakieś problemy neurologiczne, ale spróbuję jeszcze kilka sposobów
1) nakarmię go przed kąpielą nie bezpośrednio przed spaniem, później jak my pójdziemy spać to dam mu mleko
2) zamówiłam łóżeczko turystyczne i spróbuje położyć w innym pokoju, osobno, może my mu przeszkadzamy w śnie, mąż trochę chrapie, kręci się ja pewnie też
3) spróbuje dać mu przed spaniem coś przeciwbólowego jak o wiele lepiej będzie spał to znaczy, że coś mu po prostu dokucza
w zasadzie to chyba wszystko co wyczytałam o poprawie snu niemowlaka, reszta to już specjalistyczne badania bo przyczyn może być mnóstwo a może on tak już ma :( chyba, że Wy macie jakieś pomysły ??

zuzaduza, właśnie o jakie pytanie chodzi, bo chyba też mi coś umknęło

sss16, no to kciuki zaciśnięte, oby wszyscy byli sympatyczni a dzień zleciał szybciutko

sss16 napisz jak bylo pierwszy dzien w pracy:tak:

optimistic
może fatycznie będzie lepiej spał w osobym pokoju. Spróbować nie zaszkodzi, a jakby się udało to rewelacja. Moja lepiej np. śpi też na brzuchu niż na boku. No i ostatnia drzemka musi być co najmniej 3h przed położeniem spać. Z tym chrapaniem męża to może rzeczywiście coś jest na rzeczy, mnie to czasem budzi, ale Emilka, jak jest zmęczona to chrapie jak niedźwiedź:-D

muszę coś próbować, bo inaczej się wykończymy. Wiem, że może to brzmi jak wieczne narzekanie, ale na prawdę jestem zmęczona, nie przespałam normalnie nocy od 9 miesięcy :( i gdyby to jeszcze budził się 2 albo 3 razy na jedzenie to luz, ale wstawanie po 10 czy 15 razy to masakra

w ciągu dnia za to dzisiaj jest bardzo grzeczny ładnie się bawi, oczywiście pewnie będzie histeria jak go będę chciała położyć spać, ale na razie nie widzę po nim oznak zmęczenia :-D

reklama
Do góry