reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki 2012

Cześć kobietki:)

Niuniek śpi, wiec mam w końcu chwilę, bo jakoś ostatnio staram się ograniczać kompa..

kemyt buziaki dla Tymcia:) leci czas leci u nas w poniedziałek kończy Danielek 8 m :-) i zacznie się 9m i zaraz roczek ajajaj :)

zońka- oj fajnie jak mężuś w domku, a gdzie mąż pracuję, że tak długo go nie ma w domciu?

paprotna- ojjjj teściowa przesadziła, masz nerwy oj masz... :/ Danielek też siedzi już sam ładnie, ale jak się go posadzi samo nie umie z leżenia wstać, ale leżeć lubi, ale chwilę a potem już się wkurza, więc też uważam, ze to wiek na siedzenie ok no ale każdy robi jak uważa właśnie, ale w wieku 8 m dziecko chyba żadne nie będzie non stop leżeć a wiadomo, żeby samo usiadło chyba jeszcze trochę potrwa. Raczkowanie u nas 0... jak go podtrzymuje to podnosi tyłeczek ale jak puszczam on też opuszcza i koniec.. :p

my jutro mam zaproszenie na kawkę i kolację do teściów, wiec idziemy, bo teściu już 2tyg małego nie widział. Swoją drogę ciekawe czy jakby nie było dziecka tez by tak zabiegali o spotkania z nami hehhe ;p

reklama
Zońka,samopoczucie lepsze bo wczoraj i dziś byłam pół dnia poza domem (dziś znów teściowa pilnowała u nas tego dziecka, już drugi raz w tym tygodniu) jakbym nie wyszła to bym oszalała.

W ogóle Emilka dziś nic nie marudziła, mało tego - ciągle się śmiała. Nie wiem czy to wynik tego, że już może poruszać się gdzie chce i podnosić sama z pozycji leżącej? A może teściowa mi tą paprotę jednak gdzieś podrzuciła:crazy::-D tak czy siak, wróciło moje dziecko uśmiechnięte więc od razu humor lepszy mam i ja:tak:

kemyt, nie no jasne, niech się Zońcia nacieszy mężem, ale o frekwencję dbać muszę:tak::-D

sss16 u Ciebie to imprezka za imprezką:tak: to mi przypomniało, że napiłabym się redsa:-D a powiedz, Danielek jescze tak szybko rośnie, czy już trochę przystopował?

Ostatnia edycja:
Witajcie wieczorową porą, ale tydzień nam minął w tempie ekspresowym marzec nastał i ahh eeh urodziny niedługo :-( kolejne ...

Paprotna, gratulacje dla Emilki, pewnie za niedługo dzieciaki zaczną wstawać, zresztą niektóre już to robią, ja to czekam na to raczkowanie strasznie :-D ale pewnie jak mi zaglądnie w każdy kąt to pewnie będę narzekać

Kemyt, buziole dla Tymka, czas leci strasznie szybko, dzieciaki coraz większe

Kasica, trzymam kciuki, żeby pierwszy dzień w pracy był udany, łatwo pewnie nie będzie, ja właściwie nie miałam przerwy w pracy, więc nie miałam jakieś różnicy :(

u nas dzień jak co dzień, pracy w pracy jeszcze więcej ahh już tak wymyślają, że mam serdecznie dość, wiem że nie powinnam narzekać bo mam pracę a wiele osób jej nie ma, ale tak mnie czasami denerwuje :angry: ogólnie to chyba myślą, że ja cudotwórcą jestem i pracując 4 godziny dziennie + coś w domu wszystko ogarnę, ale ja niestety cudotwórcą nie jestem :(
Bartuś jednak wyciąga rączki, żeby go podnieść :-D jakoś może nie zauważyłam wcześniej albo dopiero zaczął. Ale fajny ten mój synuś wesołek straszny, dzisiaj się bawił chyba z godzinę zupełnie sam, ale za to spał całe półgodziny, teraz też nie spi tylko się bawi, nie wiem skąd on bierze tyle energii. Ze spaniem nic a nic lepiej, zębów też nie widać, nie słychać.

Lecę jeszcze pranie włączyć i coś ogarnąć. Jutro idę do fryzjera, pierwszy raz od czerwca :-D wcześniej co się umówiłam to jechałam z Bartkiem do szpitala :(

Paprotna z ta paprotka to sie usmialam,ale widze Twoja mine jak to zobaczylas i juz malo smieszne sie to robi :)
Pogoda u nas od rana byla super wiec o 9:30 juz bylismy na spacerku do 12. Po obiadku pojechalismy do miasta i dzien zlecial,maly spi od 20 ciekawe o ktorej wstanie:rofl2:
Dzisiaj zaczepila mnie dentystka ta co ma gosposie i pyta o te gumy w wozku i ona mi powiedziala ze oni mieli na raczkach od rowerku malego ktory stoi obok naszego wozka:szok: sasiadka obok myslala ze to syn dentystow im przykleja gumy,dentysci ze syn innego sasiada,ale dzisiaj wydedukowala ze jednak bylo to niemozliwe i kazdy robi wielkie oczy ze to dorosla osoba.a dentystka tez chciala zalozyc kamerke ale jak do tego doszla to juz sie ta wariatka przezucila na innych..ja oczywiscie z ta kamerka nic nie ogarnelam,planowalam jutro,a jutro przychodzi z ranca monter do grzejnika.
A elektryk to przesadzony typek,usmialismy sie z mezem i oczywiscie odpowiednio skomentowalismy.niestety jak sie cos robi w domu to trzeba sie doskonale na tym znac bo inaczej oni zawsze cos zchrzania.my wieczor na spokojnie,palimy cygarko po drineczku i spanko bo padam na twarz,wiec zegnam sie wieczornie i oby wszystkim nam noc minela spokojnie.

paprotna- heh no jutro to nie imprezka tylko posiadówka z teściami;p ale zawsze to jakieś wyjście z czterech ścian. :)
a wiesz co nie wiem, miesiąc temu miał 9800g i 78cm teraz nie mam pojęcia, ubranek nowych na razie nie zakładałam żadnych, bo nie ma gdzie ale kupiłam na wiosnę na 92cm koszulę i spodnie, ma za duże trochę no ale myślę, że na wisne i lato będzie ok, nogawki można podwinąć i rękawy koszuli też...no ogólnie duży chłopczyk .... aaa butki jak zamówiłam to okazały się za małe i odesłałam a był to rozmiar 19-20 wiec muszę wymienić na te 21-22...

optimistic- fajnie, że Bartuś wyciąga rączki, Dani też czasami..u Ciebie pól godziny a mój przespał cały dzień dzisiaj prawie, najpierw 2,5h rano po śniadaniu, potem zjadł obiad pobawił się godzinę i znowu poszedł na 2,5 spać a my razem z nim:p no i wstał o 18 pobawił się kąpiel butla i od 19:30 już śpi...pewnie do 6 jak zwykle... ciekawe czy latem też tak będzie spał jak będzie ciepło hmmm no ewenement jakiś...ja bym mogła obiad z 4 dań zrobić przy jego spaniu ;p

Ja redsika paprotna właśnie wypiłam, obejrzeliśmy Rodzinkę PL oni są Boscy na prawdę:) no i idę zaraz lulu.. spokojnych nocek babuszki

paprotna tesciowa mysli, ze paprotka zrobi czary mary i Emilka bedzie mniej nerwowa? gdyby to bylo takie proste to ja kupilabym Lence 10 takich paprotek :-DChcialabym zeby moja sobie juz usiadla. Prawie praktykuje ta brzydka rzecz na P ;-) , pare razy zabieralam sie do pisania ale Lena dostawala ataku wscieklosci... i trzeba bylo sie dzieckiem zajac.

zuzaduza a ja chodze spac kolo polnocy i wstaje o 9 rano:tak:

kropeleczka moja wypycha jezykiem jedzonko jak poczuje jakie kawalki czy grudki

kasica Lenka czasami jak lezy to wyciaga raczki do gory i tak szybko zamyka i otwiera dlon i przebiera paluszkami

kemyt buziaczki dla Tymka

zonka, niestety nie przeszlo jeszcze ale tez sie nie pogorszylo, w poniedzialek zarejestruje ja do lekarza

Lenka dalej ma nosek czesciowo zapchany,czasami charczy ale noce przesypia bez budzenia sie. Nawilzam jej nosek woda morska . W poniedzialek do lekarza sie wybieramy. Teraz to juz chyba bedzie miejsce:wściekła/y:
Ja dzisiaj dostalam od meza pol dnia wolnego i pojechalam do centrum handlowego na zakupy, troszke sie obkupilam ,troche ciuchow troche kosmetykow i jestem zadowolona:-)
Lenka poszla dzisiaj spac o 20:30 wiec siedzimy sobie i ogladamy filmy:-)

sss16 o, to może byś chciała wpaść do mnie i ugotować obiadu na tydzień? :-D bo znowu muszę sobie kupić mniejsze spodnie, wszytskie mi z du*y lecą:wściekła/y: wykończy mnie ta moja teściowa. Nieraz tak mi ciśnienie podniesie, że jeść mi się odechciewa:zawstydzona/y:

Rodzinka.pl jest fajna, tylko mnie irytuje jak rzucają tekstem, że im się nie przelewa, ale na krem za 420zl to stać:-D

zuzaduza, bo to w sumie śmieszne, z tym kwiatkiem:-D cygaro paliliście? nie miałam nigdy okazji.
A z ta wariatką to nieźle, chyba się nudzi tej kobiecie, albo ma zrytą czachę bo nie wiem jak tak można ludziom życie uprzykrzać:szok: montuj ta kamerę bo juz bym chciała ją złapać:-D tym razem też, do montażu, nie ubierzesz się na czarno?:tak: to szkoda:-D

kasica co tam robisz ciekawego w ostatni weekend przed pracą?:-)

anaiss, o to się Lenka troszkę jednak poprawiła w zasypianiu:tak: i do której śpi jak zasypia o 20:30?

My dziś spaliśmy do 6. Emilka przespała 10,5h:szok: już dawnoooo tyle w nocy nie przespała.
A widziałyście pogodę na ten tydzień? 10 stopni już ma być:-D:-D uuuuuhhhhuuuu, wiosna:tak:

Lecę bo nowy miesiąc i mam robotę z raportami itp. Milego dnia:tak:

Hello o poranku .my na dworku od 8-50 przyszli do grzejnika ,a mały akurat miał zamiar iść spać,a ze cieplutko i słonecznie to z chęcią wyszłam i teraz wciagamy wit.D oporowo :-).noc tragedia od 1 co 10 min się budził i tak do 3,a o 5 musiałam go ululac i posypał do 6.a ja nieprzytomna bo o północy się polozylam .fajnie bo jak wejdę do domu to już będzie wisiał grzejniki i z głowy sprzątanie:-)trochę boli mnie głową,ale bez kawy jestem i o niczym innym nie marze :-)u nas kwiatki wychodzą wiosennie jest bardzo,paprotna ma dar :-)

paprotna u mnie tez zalatwilas wiosne, tez ma byc po 10 stopni i slonko pieknie swieci:-) Lenka obudzila sie o 8 ale tylko dlatego ze maz wychodzac z domu trzasnal drzwiami... mnie tez obudzil :-( a tak pospalybysmy sobie do 9 :-) a tyle razy go prosilam zeby nie trzaskal ale coz to tylko facet... ;-) Lence tylko w polowie poprawilo sie to zasypianie ostatnio jest tak , ze jednego dnia zasypia ok 21 a drugiego ok 22:30-23:30. W nocy tradycyjnie wstawalam bo stekala i klinowala sie miedzy szczebelkami, musialam ja poprawiac, maz oczywiscie Lenki nie slyszy :wściekła/y:Lenka nakarmiona, ja popijam kawusie, mama mi przyslala wczoraj z Polski bo tu nie ma mojej ulubionej:-D a kolo poludnia idziemy na spacerek :tak: Milej, slonecznej soboty:-)

reklama
Hello słonecznie:)

U Nas też dziś słonkoooooo od wtorku ma być do 16C ciekaweeee.
Nocka do 6 i do 8 wieć luzik. Mały teraz śpi, ja już mam posprżątane, obiadek prawie gotowy- dziś roladki z piersi z serem i owinięte plasterkami boczku nowość wyglądają pysznie, więc mam nadziję, że i tak będą smakowały, mąż na siłce jak wróci jemy, idziemy na spacerek i do teściów i tak dzień zleci.

paprotna- heh a wpadłabym z chęcią gdbyś blisko mieszkała :D Co do rodzinki pl fakt 420zł za krem mnie wczoraj zabiło :p:p widać, że kasiaści, więc nie wiem po co w sumie tak gadają tam no ale tak czy siak fajni są, taka polska fajna rodzinka, oni mają do synów bardzo fajne podejści to mi się podoba trochę kumpelskie, jak trzeba rodzicielskie i twarde no fajne fajne, poza tym uwielbiam Karolaka i Gosię też:)

anaiss- a jaką kawusię lubisz z PL??? ja uwielbiam wszelkie kawy jestem od nich uzależniona i zaczęłam brać magnez, bo widzę, że za dużo jej piję:/ ale nie umiem nie pić ;p miłego spacerku

Do góry