reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki 2012

ja mam podobne zdanie o walentynkach, takie trochę komercyjne święto, nie łam się Kasica, facet to się nie domysli, że czekasz na wyznanie miłości, nawet w walentynki:dry: te stwory już tak mają. No chyba, że ktoś ma w domu romantyka... ja nie mam i widzę, Ty też nie:-)
Patrysia jednak zaskoczyła mamę i była dzielna, super. I patrz, najpierw jedynki jej wyjdą, naprawdę każde dziecko inne, to które się urodziło z zębami to w ogole... trochę przerażające:-D

JH Patryczek śliczny:tak:

anaiss my tez czekamy na zeby ale ja juz straciłam nadzieję:-D

reklama
No to mam "wolne wieczór". ;-)
Pysia już śpi od pół godzinki :-), a A zapytał poszedł na piwko w kolegami z pracy, więc siedzę sobie sama. Zrobie sobie małe domowe spa i też będzie git :-)
Coś wieczorkiem moja panna zaczęła mi płakać i w sumie to nie wiem, czy na zęby czy po tej szczepionce. Jakaś taka rozdrażniona była.
Dzisiaj się dowiedziałam, że z racji, że chodzimy do żłobka zaszczepią mi mała za darmo na ospę. Fajnie.
Z innych dobrych wiadomości, to to, że zostałyśmy już wpisane w żłobku na listę na kolejny rok. Muszę tylko donieść wypełnioną kartę zgłoszeniową. Zapisy są dopiero od 1 marca, ale te dzieci, które już chodzą mają to jakoś inaczej zorganizowane. Fajnie, że nie muszę się już tym martwić.
Miłego wieczorka

kasica, no widzisz, to super wieści z tym złobkiem. A szczepionka na ospę za free to też ekstra, bo ona 200zl się ceni. My też Emilkę chyba będziemy szczepić na ospę... kiedyś myślałam, że to zbędne ale teraz myślę, żeby szczepić na wszytsko:-)

kemyt
jak tam Tymuś w żłobku??

ufff planetoida ominęła Ziemię:-D dobrze, że nie zapragnęła lądować bo 130tyś ton, to ja nie wiem co by to było:szok:

Ostatnia edycja:
Ja właśnie też jestem ciekawa jak tam u kemyt z tym żłobkiem.

Ja nie szczepiłam na nic, oprócz tego co na NFZ, więc darmowa szczepionka to fajna sprawa. Tak naprawdę, to szczepienia to dla mnie drażliwy temat, więc staram się go omijać.
Kolejny powód, żeby nie zostawać w tym kraju. Ostatnio jestem bardzo cięta w tym temacie - naszego pięknego Państwa :crazy:

no racja. A dziś w wiadomościach słyszałam, że mądre głowy myślą co zrobić, żeby w Polsce była MODA NA DZIECI:confused: lepiej niech się w głowę kopną:wściekła/y: moda na dzieci... <sciana>

Mój maluszek coś znowu smarka mi:angry:Właśnie byłam u niego bo się przebudził bo nosek mu zatyka.Jak narazie zasnął i spa:tak:

k_asica83 nie szczepisz bo nie chcesz szczepic ???Tutaj tzn w Irlandii dzieciaczki mają wszystkie szczepienia za darmo.Na szczęście.Właśnie słyszałam,że w Polsce są niektóre odpłatne,masakra jakaś.Żeby dziecko zaszczepic trzeba zapłacić:szok:Realia Polski.:-(I dlatego narazie nie chcemy wracac do Polski...
paprotna moda na dzieci mega tekst:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Ddziękuje za zaproszenie jeszcze raz;-)
Miłego wieczoru:tak:

nati2116 ooooo fajnie, że dołączyłaś :-) Nie szczepię, bo tak jak napisałaś właśnie są odpłatne. Szczepię na to co refunduje NFZ, czyli małą nie miała rotawirusów, pneumokoków i menigokoków. Szlak mnie trafia jak sobie przypomnę te reklamy o pneumookach Reklama leku - Kampania Pfizer "Pneumokoki" - YouTube. Wpędzają ludzi w poczucie winy. Czyli co? Co ja mam zrobić jak mnie na nie po prostu nie stać? Mam żyć w przeświadczeniu, że "żałowałam" pieniędzy i wzięłam kredytu na to żeby wykupić szczepionkę? Bo w naszym chorym państwie chce się mieć "modę na dzieci" (paprotna rewelacyjny tekst, tekst miesiąca) robi się kampanie reklamowe promujące szczepienia i co ...... para w gwizdek.
Ja słyszałam wczoraj pomysł jednego dowcipnisia z PIS, ze niby powinno być wprowadzone 1000zł miesięcznie na każde dziecko w rodzinie? hehehe Ciekawe komu oni oczy mydlą. Czasami tak się zastanawiam, czy Ci wszyscy politycy to myślą, że społeczeństwo skłąda się tylko z debili,którzy wierzą w to co oni paplają?
nati2116 pewnie że nie ma do czego i po co tu wracać. Ja bardzo żałuję, że wtedy kiedy mogłam, to nie wyjechała, bo miałam cykora. Teraz to już nie to samo. Nie mogę od tak się spakować jak kiedyś i powiedzieć będzie co ma być. Mam za kogo być odpowiedzialna.

reklama
Dziewczyny w UK tez wszystkie szczepienia sa za darmo, oprocz tego kazde dziecko do 16 roku zycia wszystkie lekarstwa ma za darmo , chyba ze uczy sie dluzej, to do momentu zakonczenia nauki. Ja wszystkie lekarstwa mam za darmo od momentu zajscia w ciaze do roku czasu po urodzeniu dziecka czyli do lipca i tak samo mam za darmo dentyste , do lipca.

Nati witaj ;-)

Do góry