reklama
Przypominam: przed ciążą 65 kg, w końcówce ciąży 79,5, a teraz 61,8
ja przed 62 kg. pod koniec 78 i teraz 61-62
I
iiwka
Gość
Chciałabym dowiedzieć się czy boli Was jeszcze rana po cesarce????Bo wczoraj gdy niosłam Kacpra w foteliku,zaczeła mnie piec rana od środka... Niewiem czy to naormale czy coś tylko ze mną jest nie tak....:-(
Kasiulec81
Mama Krzysia i Alicji
IIwka ja w prawdzie nie czuję pieczenia tylko czasem delikatnie jak przy miesiączce, takie napięcie. Mój ginekolog powiedział,że wiele kobiet może czuć dyskomfort długo po cesarce,w końcu są tam poprzecinane nerwy. Pewna kobieta z mojej pracy ma już 24 letnią córkę a mówiła,że czasem jak ją złapie ból właśnie po cesarce to tak ją boli,że aż syczy. Tylko,że jej podobno uszkodzili jakiś ważny nerw i ten ból u niej to raczej promieniuje na nogę a nie piecze.
Ja za to mam brzydką bliznę. Jest jeszcze bardzo różowa i dosyć gruba . Czekam,aż trochę zblednie to zacznę ją smarować cepanem.
Ja za to mam brzydką bliznę. Jest jeszcze bardzo różowa i dosyć gruba . Czekam,aż trochę zblednie to zacznę ją smarować cepanem.
cepanem należy zacząć smarowac w momęcie gdy rana jest wygojona,im szybciej się zacznie tym lepiej,smarowałam po kilku tygodniach od porodu już,blizna jest głdka i coraz bledsza,prawie niewidoczna
Kasiulec81
Mama Krzysia i Alicji
No tak Ewa ale jak ja zaczęłam smarować, tak gdzieś w październiku to po 2 tyg stosowania zrobiła się jeszcze bardziej czerwona. No i słyszałam od kogoś,że cepan stosuję się jak blizna jest już blada, żeby zrobiła się bardziej płaska i w końcu znikła.
Teraz to już sama nie wiem, a Ty też miałaś na początku stosowania cepanu taką malinowo-różową bliznę?
Teraz to już sama nie wiem, a Ty też miałaś na początku stosowania cepanu taką malinowo-różową bliznę?
reklama
czerwono bordowy sznyt był:-(boli szew przy masowaniu bo zruszasz ją w jakiś sposób,mi lekarz kazał masować 2 razy dziennie,stosowałam ja na blizne po wyrostku,też zaraz po zagojeniu i wcześniej,6 lat temu po pierwszej cesarce;-)No tak Ewa ale jak ja zaczęłam smarować, tak gdzieś w październiku to po 2 tyg stosowania zrobiła się jeszcze bardziej czerwona. No i słyszałam od kogoś,że cepan stosuję się jak blizna jest już blada, żeby zrobiła się bardziej płaska i w końcu znikła.