reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcoweczki Po Porodzie..=))

reklama
Ewa, ja mam w talii 73 cm, ale nigdy nie miałam figury modelki ;) Zawsze ok. 76cm.
No i znowu schudłam. Przypominam: przed ciążą 65 kg, w końcówce ciąży 79,5, a teraz 61,8 :)

czemu ja mam ciągle ponad 80????
naprawde mam sporo w pasie,a może w złym miejscu mierzę???spodnie noszę 28/32 leżą super,zapinają sie ok,ale boki wypływają:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

macie bardzo mało w pasie!!!!!!!

Chciałabym dowiedzieć się czy boli Was jeszcze rana po cesarce????Bo wczoraj gdy niosłam Kacpra w foteliku,zaczeła mnie piec rana od środka... Niewiem czy to naormale czy coś tylko ze mną jest nie tak....:-(

IIwka ja w prawdzie nie czuję pieczenia tylko czasem delikatnie jak przy miesiączce, takie napięcie. Mój ginekolog powiedział,że wiele kobiet może czuć dyskomfort długo po cesarce,w końcu są tam poprzecinane nerwy. Pewna kobieta z mojej pracy ma już 24 letnią córkę a mówiła,że czasem jak ją złapie ból właśnie po cesarce to tak ją boli,że aż syczy. Tylko,że jej podobno uszkodzili jakiś ważny nerw i ten ból u niej to raczej promieniuje na nogę a nie piecze.

Ja za to mam brzydką bliznę. Jest jeszcze bardzo różowa i dosyć gruba :no:. Czekam,aż trochę zblednie to zacznę ją smarować cepanem.

Ja za to mam brzydką bliznę. Jest jeszcze bardzo różowa i dosyć gruba :no:. Czekam,aż trochę zblednie to zacznę ją smarować cepanem.

cepanem należy zacząć smarowac w momęcie gdy rana jest wygojona,im szybciej się zacznie tym lepiej,smarowałam po kilku tygodniach od porodu już,blizna jest głdka i coraz bledsza,prawie niewidoczna

No tak Ewa ale jak ja zaczęłam smarować, tak gdzieś w październiku to po 2 tyg stosowania zrobiła się jeszcze bardziej czerwona. No i słyszałam od kogoś,że cepan stosuję się jak blizna jest już blada, żeby zrobiła się bardziej płaska i w końcu znikła.

Teraz to już sama nie wiem, a Ty też miałaś na początku stosowania cepanu taką malinowo-różową bliznę?

reklama
No tak Ewa ale jak ja zaczęłam smarować, tak gdzieś w październiku to po 2 tyg stosowania zrobiła się jeszcze bardziej czerwona. No i słyszałam od kogoś,że cepan stosuję się jak blizna jest już blada, żeby zrobiła się bardziej płaska i w końcu znikła.

Teraz to już sama nie wiem, a Ty też miałaś na początku stosowania cepanu taką malinowo-różową bliznę?
czerwono bordowy sznyt był:-(boli szew przy masowaniu bo zruszasz ją w jakiś sposób,mi lekarz kazał masować 2 razy dziennie,stosowałam ja na blizne po wyrostku,też zaraz po zagojeniu i wcześniej,6 lat temu po pierwszej cesarce;-)

Do góry