reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcoweczki Po Porodzie..=))

wisplast - ja bym była ostrozna z tymi czopkami. U tak małego dziecko to na pewno nie jest najlepsze rozwiązanie. Odradzałabym tez stosowanie termometru, bo łatwo dziecku niechcący zrobić krzywdę. Polecałabym:
a) herbatki ziołowe
b) zmiane melka modyfikowanego
c) wizytę u pediatry
d) masaże brzuszka

reklama
podczytuję sobie Was kobitki i chyba wypadam nie najgorzej:-)(chociaż sie martwiłam)Waga z przed ciąży 56kilo,przytyłam 16kilo:zawstydzona/y:odrazu po powrocie ze szpitala weszłam na wage i ubyło 10 kilo:tak:a teraz po 3 miesiacach zostało m jeszcze4-5kilo do poprzedniej wagi.Niby nie ważę dużo ale za to mam brzuch jak torba u kangurka:sad: i w żadne spodnie nie wchodze bo miednica mi sie rozeszla i mam wieksze bioderka:baffled:.Nie wiecie czy te biodra juz zawsze tak?czy moge juz wszystkie spodnie oddac mlodszej siostrze?:confused:

Vampirek u mnie z wagą podobnie. Przed ciążą 56-57 kg, przytyłam 13, i teraz ciągle 59-60.
Spodnie - chodzę w porozpinanych,a ostatnio kupiłam nowe dżinsy (rozm. 30 )bo stwierdziłam ze złością, że w nic się nie mieszczę. Brzuszek się wylewa i wisi jak leże na boku. Reszta ciała ok. Chciałabym robić już jakieś ćwiczenia na ten brzuch ale jestem po cesarce i nadal czasem mnie blizna pobolewa w środku więc jeszcze się powstrzymuję. Chodzę na basen - od czegoś trzeba zacząć powrót do formy :-).

nie wiem jak to z tymi bioderkami bywa, ja w każdym razie mieszczę się już od jakiegoś czasu we wszystkie spodnie :-) z tym że brzuszek lekki jeszcze pozostaje :confused2: no i waga bardzo powoli wraca do normy, zostało jeszcze kilka kg bo przed ważyłam 58-59 a wczoraj było 60,5 ... muszę sprawdzić czy uda wrócily do normy ... gorzej jeszcze ze skórą bo widać, że trochę straciła jędrność :szok::-:)wściekła/y:

Dziekuję dziewczynki,troche mnie podbudowałyście:tak:mam nadzieje że bioderka się zejdą bo nie sądziłam że będzie aż taka różnica w centymetrach Kasiulec-dobry patent z rozpiętymi spodniami:-)A z tymi brzuchami po porodzie podobno zawsze jest najdłużej,niby staram sie ćwiczyć ale wiecie jak mi to wychodzi;-)chyba basen jest lepszym rozwiązaniem!!
AgnesBest-ja uzywałam po porodzie żel mustelli i muszę powiedzieć że naprawde są efekty,teraz go używam na piersi bo karmię i widzę że nie są już takie jędrne jak kiedys:no:Podobno jest też super na blizny po cesarce i rozstępy!!

A ja już ważę mniej niż przed ciążą :) Brzuch przez jakiś czas miałam płaski, ale ponieważ pozwalam sobie teraz częściej niż zwykle na jakieś ciastka i drożdżówki, to i brzuch zaczyna mi obrastać tłuszczem ;-)

po ciazy wrocilam w przeciagu 2 tygodni do formy. he he brzuch odrazu mialam plaski, a nawet wklesniety...:szok: pozniej tylko skora sie delikatnie ujedrnila, wszystkie wnetrzosci wrocily na swoje miejsce i brzuszek sie pojawil ale taki jak mialam przed ciaza czyli nic za duzo i nic za malo. :tak:a po 1.5 miesiaca osiagnelam wage z przed ciazy :) 56 kg:happy2:

reklama
O jejku ale macie fajnie........płaski brzuszek...........:happy2:ja jak nie wciągne to mam sporego brzuchola:-Da nawet jak wciągne to też jest wałeczek tłuszczyku no i po bokach oczywiście też:zawstydzona/y:

Do góry