reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcoweczki Po Porodzie..=))

reklama
gaddula-powiem ci że super schudłaś po małej-a że zostało ci 8 kilo-cóż tak bywa, mi po Oli też zostało..ale najważniejsze że te najgorsze kilosy były zrzucone bo równie dobrze by mogły zostać to wtedy byśmy miały większe zmartwieni.
Po porodzie będziemy intensywniej dbać o siebie o dietę-i najważniejsze będziemy się wspierać!!:tak:jeszcze będą z nas laski:)

a co do twojej wagi to możesz śmiało pisać, nikt Cię za to tu nie potępi-zauważ że większość dziewczyn nie pisze w tym temacie bo pewnie uważają tak jak ty że w porównaniu z tymi co przytyły 8-9 kilo one ważą strasznie dużo-przesada.

Gaddula- to ty nie masz się narazie czym przejmować! + 14 kg - phi! Dogonimy Cię!! A później będziemy się wspierać w zrzucaniu tych kilogramów! Może nawet jakieś zawody urządzimy?? :-D

Zawody???????????? Proszę bardzo :
moja waga z godz 9.19 82 kg :szok: strtowałam z 66 kg to już.... +16 kg :-p i kto da więcej? :confused: :-D :-D :-D
A na powaznie to w lustro juz nie patrze... :no:

Grubelku zawody w chudnięciu:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
ale zawody w chudnięciu to kiepski pomysł-bo chudnąć trzeba rozważnie, i potrzeba na to czasu a nie jak moja kumpela na siłę w miesiąc-skóra teraz wisi,włosy wypadają, blada i co chwilę coś ją łapie bo ma wyjałowiony organizm-ale co! za to jaka linia!!-przesada :no:dobry lekarz powiedział że tyjemy 9 miesięcy i tyle samo albo lepiej potrzebujemy na zregenerowanie organizmu, na spokojnie-całe życie przed nami.

A na moim brzuchu dziś pojawiły się pierwsze rozstępy :( a tak się łudziłam, że jednak brzuch ominą. Ale od wczoraj skóra jest tak mocno napięta, że aż boli i czuję jak się rozciąga. Buła też się strasznie rozpycha - chyba przed sobotnim USG postanowiła nieco podrosnąć ;-):-D

Ankami jesteś pewna że to rozstępy? czasem skóra jest tak napięta że widać takie fioletowe żyłki:tak: łudząco podobne do rozstępów...kurde wcześnie trochę ci się robią-zazwyczaj robią się w 8-9 miesiącu.:dry:

Marika, niestety dobrze wiem, jak wyglądają rozstępy. U mnie one tak od ud przeszły sobie na "schaby" i teraz z tych boków już się rozpleniają w stronę brzucha :( No i do 8. miesiąca niewiele mi zostało... Będę się intensywniej masować, może jeszcze coś uratuję ;)

Dzieki za słowa otuchy, ale chyba ciężko bedzie Wam mnie dogonić - bo mimo wszystko ja cały czas przybieram na wadze.

Mam nadzieję, że już po porodzie faktycznie będzie lżej schudnąć z Waszym (a raczej naszym) wsparciem :-)

Powiem Wam tylko, że mieszkam na nowym (młodym) osiedlu i gdzie się nie spojrzy to albo kobieta w ciąży, albo z wózkiem i co najgorsze to większość z tych mam wygląda jakby wcale nie rodziły tylko znalazły dziecko w kapuście - takie są zgrabne.

Tylko pozazdrościć. Ale obiecuję sobie, ze jak już urodzę to biorę się za siebie tak naserio (ale w ramach ydrowego rozsądku).

Ps. Ankami smaruj swój brzuch po każdej kąpieli oliwką dla dzieci, aby go bardzo natłuścić.

Ja niestety mam bardzo dużo rozstępów po pierwszej ciąży (zadużo przytyłam) i teraz już nic na nie nie mogę poradzić :zawstydzona/y:

reklama
A ja żeby nie dołować się tak bardzo wagą poszłam dzisiaj do fryzjera i zafundowałam sobie nową fryzurkę. Od razu poczułam się szczęśliwsza i lżejsza o jakieś 4 kilo :-D

Do góry