reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

hello z wieczora.

u nas zasypianie w ciemnosci totalnej i wrecz słyszałam ze to dobre dla oczu aby nic sie nie swieciło...ale jaka jest prawda , nie wiem

Kredziu konkurs jest na babyboom i wierszyk miał dotyczyc myscia raczek i zawierac słowa spish, splash, splosh (bo to palmolivu nowe produkty do mycia)
https://www.babyboom.pl/forum/konkurs/index.php?page=3
to link do głosowania, mój wierszyk:
Mały pingwin chętnie myje
brudne rączki, buźkę, szyję
Grzeczny jest, bo choc się brudzi
to przy myciu nie marudzi
Splish, splash, splosh
Splosh, spish, splash
i juz czyste rączki masz
Myjcie raczki drogie dzieci
taki mały to sekrecik
ze kto często ręce myje
bez bakterii sobie życie
Splish, splash, splosh
Splosh, spish, splash
i juz czyste rączki masz

to na czerwono wycieli :confused::confused::confused:

reklama
Na wstępie wielkie dzieki Elfiku i Hanti za głosy..
w ogóle to jestem dzis pod podwójnym wrażeniem: po pierwsze opowiesc Melll -no git po prostu, ze istnieją jeszcze romantyczni mężczyzni ,ehhhhhhh
no i Ania Kredzi: pisze wiersze, maluje komiksy - szok, miły oczywiscie

no i jeszcze Wam napisze ze bawilismy się z Kubą w krikolandzie swietnie i jutro jak zgram zdjęcia to wkleje...na początku bylismy sami i szalenstwo na było maksa ale po 15 minutach zaczeło sie zbierac towarzystwo urodzinowe i nagle zrobiła się masa dzieci i rodziców chcących się pochwalic swoimi pociechami -efekt : płacz, płacz, płacz...
byłam w szoku jak około 9-10 miesięczne, dosc wstydliwe, dziecko spuszczono ze zjeżdzalni ...no bo przecież starsze dzieci zjeżdzały. chłopiec był przerażony, dodatkowo na plecy wpadł mu starszy kolega którego mama akurat fotografowała się z koleżanką i w związku z tym nie mógł się doczekac na jej sygnał do zjazdu.

Czesc Dziewczyny,
ja nadrabiam, bo mialam zmiane kompa w sobote w nocy i dopiero dziaij moge usiasc na spokojnie.
Dzieki wielkie za komplementy Alusiowe. teraz to juz nawet nei mam jak sie dostac do zdjec zgranych z aparatu, zeby powklejac cos wiecej,a nie tylko suwaczek. Nie wklejalam od lipca nic to na bank:baffled:

heloł w niedziele :)

heh, podejrzewam że większość z nas tak ma :) W ciagu dnia to ja często mam plany - romantyczna kolacyjka na wieczór, jakaś fają bibka we dwoje. A wieczorem.. nie mam siły. I jak pomyślę, że skacowana będę musiala wstawac do malego, to konczy sie na lampce wina, albo na piwku. I tak codziennie... i niedlugo chyba zostanę alkoholiczką. Po prostu co wieczór mam wrażenie, że należy mi sie cos na relaks ;)
Ja ostatnio tez juz drinkuje sobie od soboty i uwazam, z ejak najbardziej mi sie nalezy. Nastroj mi sie obniza, a to napewno nie napiecie przedmiesiaczkowe, bo ta mi sie skonczyla dwa dni temu. Zaczynam miec dosyc wszystkiego. Dodatkowo S zmienil prace i bedzie teraz pracowal... w dwoch!!:eek: do konca roku, a co za tym idzie bedzie spal w wolnym czasie wiec ja chyba dostane kota do glowy, bo takie zycie we dwoje to zadne. Alus straci tate juz na dobre na ten czas, a ja sie zajade juz calkiem sama przy dzieku i to jeszcze chodzac na paluszkach, zeby czasem nie obudzic przepracowanego:sick:
Chyba cos sie za bardzo rozpedzilam w tych wywodach, powinnam isc na zwierzaki.

Aniu ciekawe dlaczego wycieli kawałek wiersza i na dodoatek ostatnią literkę wyrazie też. Bezsensu. A sam wierszyk b.sympatyczny!!:tak::tak::tak::tak:

Przepis wkleje innym razem.Obiecuję!!!
Jutro jedziemy do z Matim do babci i musimy rano wstać, stąd zaraz idę się myć i spać.

Kredziu Mati zasypiał w ciemności, ale ostanio odlatuje przy zpalonym światełku, bo jak mu zgasze to nie zasypia szybko i musze do niego ciągle chodzić.A wczesniej zasypiał jak było ciemno i nagle coś się odwidziało.:baffled::baffled:
Ale jak tylko zaśnie gasze światło!!!!:-)I nawet jak budzi się w nocy to nie zapalam lampki.

Dobra i będe za kilka dni!!!!!Nie produkowac mi za dużo, bo przy moim ruchliwym i wszędobylskim synku będe miała ogromne problemy aby czytać to co napiszecie.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p
Trzymajcie się ciepło!!!Pa!!!!

Pa Brunetko i czesc MArtusiu!!!
oj nieciekawie rzeczywiscie, musisz byc bardzo przemeczona zarówno pracą przy dziecku, monotonnoscia i samotnoscią :( buuuu

trzymam kciuki aby po nowym roku sięzmieniło na lepsze...

ja juz musze uciekac wiec mówie Dobranoc

dzien dobry ludu pracy i nie tylko :)

u nas dzis pogoda marna ze hej, ale przynajmniej noc przespan :)

NIunia, współczuje ADHDowców, ja chyba też mam jednego w domu..... wczoraj zaczęłam czytac jezyk dwulatków i wyszło nam ze Kuba jest pół na pół sredniaczkiem i żywczykiem:baffled:

Mnie tez wyszlo, ze Alek jest sredniaczkiem i zywczykiem. ostatnio wiecej zywczyka z niego wychodzi.

Niunka, ja wiem, ze to moze nieladnie, ale jak napisalas o tym, z emasz w domu ADHDowcow,a potem zobaczylam suwaczek ze zdjeciami tych twoich kruszyn to mi sie smiac zachialo. Taki im ladnie z oczu patrzy albo tak ladnie udaja;-) :-p Tak naprawde to duuuzo sily i cierpliwosci zycze.

kurde neiwatpliwie teraz czeka nas jedne z tych trudniejszych okresow "kryzys drugiego roku". Nie bylo to jak kryzyz trzeciego miesiaca i kolejnych potem co???:-p

kochane cholerka nie wiem co komu mialam napisac................

ale dziekuje za odp w sprawie swiatelka jednak nie bedziemy zapalac bo teraz po ciemku zasypia wiec pozniej tez ebdzie ciemno..............a w dzien uczymy sie zasypiac w polmroku bo tezrobilismy totalna no spuszczajac rolety

no nie wiem kochane tak na szybkiego poczytalam i mykam do lozeczka mam nadzieje ze od jutra bede na biezaco :tak:

aaaa ja tez tymika kocham z dnia nadzien coraz to mocniej !!!! i zaskakuje nas wzrusza do lez i chodzi i co chwila robi nam kaky (czyjakos tak czyli cacy) jest przekochany !!

buziaczki kochane

kochane cholerka nie wiem co komu mialam napisac................

ale dziekuje za odp w sprawie swiatelka jednak nie bedziemy zapalac bo teraz po ciemku zasypia wiec pozniej tez ebdzie ciemno..............a w dzien uczymy sie zasypiac w polmroku bo tezrobilismy totalna no spuszczajac rolety

no nie wiem kochane tak na szybkiego poczytalam i mykam do lozeczka mam nadzieje ze od jutra bede na biezaco :tak:

aaaa ja tez tymika kocham z dnia nadzien coraz to mocniej !!!! i zaskakuje nas wzrusza do lez i chodzi i co chwila robi nam kaky (czyjakos tak czyli cacy) jest przekochany !!

aniu wierszyk sympatyczny bardzo...........jak ja bym chciala tak cos potrafic wymyslac ........ale jedna z nas ma taki dar wiec ja juz nie moge ;-)

buziaczki kochane

Pa Brunetko i czesc MArtusiu!!!
oj nieciekawie rzeczywiscie, musisz byc bardzo przemeczona zarówno pracą przy dziecku, monotonnoscia i samotnoscią :( buuuu

trzymam kciuki aby po nowym roku sięzmieniło na lepsze...

ja juz musze uciekac wiec mówie Dobranoc

Czesc Dziewczyny,

Ja ostatnio tez juz drinkuje sobie od soboty i uwazam, z ejak najbardziej mi sie nalezy. Nastroj mi sie obniza, a to napewno nie napiecie przedmiesiaczkowe, bo ta mi sie skonczyla dwa dni temu. Zaczynam miec dosyc wszystkiego. Dodatkowo S zmienil prace i bedzie teraz pracowal... w dwoch!!:eek: do konca roku, a co za tym idzie bedzie spal w wolnym czasie wiec ja chyba dostane kota do glowy, bo takie zycie we dwoje to zadne. Alus straci tate juz na dobre na ten czas, a ja sie zajade juz calkiem sama przy dzieku i to jeszcze chodzac na paluszkach, zeby czasem nie obudzic przepracowanego:sick:
Chyba cos sie za bardzo rozpedzilam w tych wywodach, powinnam isc na zwierzaki.

Dziekuje Ci Aniu kochana:elvis:

Jak to sie dzieje, ze ledwie co napisalam na tego mojego meza,a tu on dzwoni z pracy zeby sobei z emna pogadac (jak dawniej) wyznaje mi milosc i mowi, ze bedzi mial dwa wieczory wolne a nie jeden (plus niedziela). No chociaz tyle slodyczy na to moje serce i akurat szybko promyczek sie przedarl prze chmurke.

Elficzku sciskam Cie mocno (za meza). Szkoda, ze nie moge z Toba posiedziec w domu choc ze dwa razy w tygodniu, bo czesto mysle o tobie:tak:

reklama
Dziewczyny czytam o tej super niani i waszych przerazeniach i jestem ciekawa co to za dzieci byly. Moze ktoras mi choc w dwoch zdaniach opisze:-p U nas tez chodzi super niania, ale nigdy nie wiem na jakim programie i kiedy (tak czesto ogladam ten telewizorek, ktory mamy juz drugi miesiac chyba).

Do góry