reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Dobry wieczor, ja tylko na chwilke przywitac sie, mezus od wczoraj wieczora okupowal komputer i nie mialam dostepu, a dzisiaj nas nie bylo caly dzien i tez nie mialam mozliwosci zajrzec.
Teraz sprawdzam czy aby jeszcze jakis dzidziolek sie nam nie urodzil, ale widze ze spokojny weekend za nami.
Ja w nocy przezylam koszmar, juz sie do szpitala wybieralam, skorcze co 15 minut, bole krzyza, jakies dziwne uplawy i tak straszny bol nog a zwlaszcza stop ze prawie plakalam z bolu, nocke mam nie przespana ale dzisiaj juz lepiej, tylko jeszcze rano okolo 11stej mialam znowu te skurcze i bole krzyza ale przeszlo.
Mam nadzieje dotrwac do srody bo mam wizyte u lekarza.
Ok kochane to dobrej nocki zycze i do jutra :-*

reklama
Brunetko trzymam kciuki i jak będziesz miała siłę to napisz smsa jak się czjesz i co z maleństwem. Oczywiście czekamy na wymiary ;D
U mnie na razie nic się ie dzieje ale brzuchol mam strasznie nisko i już mi się na nogach kładzie. Idę w środę do lekarza to mi powie co i jak czy już mam startować do szpitala czy jeszcze nie.

Dziewczyny, tak czytam o tych waszych opuchliznach i wiecie co? Dzisiaj mi koleżanka powiedziała (tez jest w ciąży i jej kostki puchną), że gdziesik wyczytała, żeby nie jeść za dużo truskawek, bo podobno mają właściwości zatrzymujące wode w organiźmie. Więc moze warto troche ograniczyć te pyszności?

arbuz jest moczopedny o ogórki zielone - oczywioscie bez soli :-)

ja natomiast wyczytałam w moim kalendarzu ciażowym o tych bolach co macie dziewczyny : gdy dziecko obniża się, przyjmując pozycję do porodu - jest przyciśniete do mięsni dna miednicy, wiezadeł i nerwów - to wywołujedziwne odczucia i powoduje silne bole pachwin i nóg.

Ciekawe co u Mani i Graszki. Zaglądam czy coś się już wykluło, a tu dziś cisza.

Dobranoc!
Przespanej nocki wszystkim życzę oraz kolorowych snów!

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
!!!!!!!! GRATULUJE WSZYSTKIM NOWYM DZIECIACZKOM I ICH MAMUSIOM !!!!!!!!
!!!!!!!! WITAJCIE !!!!!!!! WITAJCIE !!!!!!!! WITAJCIE !!!!!!!! WITAJCIE !!!!!!!! WITAJCIE !!!!!!!! WITAJCIE !!!!!!!! WITAJCIE !!!!!!!!

Cieszę się Kobitki, że w dobrym zdrówku Was zastałam po tak długiej nieobecności.
Niestety nie mogę do Was zaglądać tak często jak bym chciała ale bardzo ciepło na serduszku robi się jak tu zaglądam.

I pomyśleć że to już końcówka.......... Mój Mężulek mówi że cykam i że ciężko spokojnie usiedzieć przy takiej bombce, hihi
Wcale mu się nie dziwię bo mieliśmy już jeden alarm.

Poszliśmy spokojnie na KTG a tu Doktorka mówi że dostanę zastrzyk rozkurczowy bo na oddziale nie ma miejsc i nie będzie mogła nas przyjąć i lepiej żebyśmy pojechali do innego szpitala.....
Uprzedziła, że może to tylko skurcze treningowe bo szyjke mam zamkniętą ale wcale nie jest pewna czy dziś się nie zacznie, O!

Ludzie ale Nas nastraszyła !!! Pół nocy siedzieliśmy jak na szpilkach i dopiero nad ranem padliśmy, a Dzidzia nic.
Od tamtej pory co się spocę to lecę do kibelka sprawdzać czy aby to nie jest czop.....

Zwariować można.......

A tutaj (poza oczywistymi wyjątkami) spokojnie toczą się przygotowania..... Fantastycznie, że Jesteście ;D To bardzo uspokaja, zupełnie jak w domu....

Śpijcie dobrze.

reklama
cześć kobitki :)włąśnei wstałąm i juz mam dosyć tego dnia...straszny upał za oknem i żle się czuje...jutro ide zrobić badania i chyba już w sobote do lekarza sie wybiore.Na ostatniej wizycie powiedział mi ,że to wcale nie takie dobre ,że mi brzuszek twardnieje prawie cały czas ,a przytym mala szaleje no i w tym momęcie ja nie mam czasem jak oddechu złapać.Robi mi się strasznie duszno i cały brzuszek boli :(Jedna sprawa mi nie daje spokoju,a mianowicie od 2 dni przy siusianiu wydobywają mi się jakieś opławy ::)ale nie z krewką tylko takie białae ,klejące się...i powiem wam szczerze,że nie mam pojęcia czemu...no i tez od mniej wiecej 2 di strasznie mnie bolą piersi,ból można porównać do tego kiedy na samym początku piewrsi tak bolały i by ły wrażliwe :(W sobote obudziałamsię w nocy z płączem....musiałąm zdjąć obrączke bo tak mi pace spuchły ,że miałąm siny paznokietek....chodzić tez mi się ciężko chodzi bo nie wiem wsumie czemu ale jak wyprostowuje nogi to kolana tak mnie bola jak by się w nich woda zbierała :(ogulnie czuje się bardzo żle i nie wiem ile jeszcze musze tak wytrzymać ,ale mam juz dosyć.... :(

Do góry