reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Uff, w koncu nadrobilam wczorajszy dzien, ale sie rozgadalyscie... ;D
ja dzis mialam pobranie krwi, i oprocz badania ogolnego na przeciwciala toskoplazmozy bo przy pierwszym badaniu nie mialam, wiec teraz lekarz powiedzial ze trzeba powtoerzyc czy wszytsko ok...
ciekawa jestem wynikow, bo czuje sie kiepsko, oslabiona, a juz poprzednio mialam anemie, wiec nie wiem jak to bedzie, ale dowiem sie w czwartek...
co do ruchow maluszka, to ja jestem tak padnieta po pracy ze wysypiam sie cala noc, tylko moja Poloweczka smieje sie ze w nocy Maluch bawi sie z tatusiem, bo dokazuje, a mamusia nic smacznie sobie spi ;)
wyprawka - o tym ostatnio nie mam czasu myslec, na poczatku ciazy zrobilam rozeznanie i na razie musi mi to wystarczyc...
a w domku zaczal sie remont tzn moj Mezulek na razie maluje u rodzicow w wolnych chwilach, wpotem bedzie malowal u nas, a potem bedziemy juz spokojnie urzadzac pokoj dla Malucha... ale to pewnie dopiero za m-c bo tych wolnych chwil za wiele nie ma...

reklama
Asiolku a jakie ty masz zelazo przepisane, bo ja aktualnie biore dwa preparaty: sorbifer durules i tardyferon fol... biore oba od stycznia a poprawy nie widac... :(

Sylwio moja kolżanka miała to samo brała żelazo i organizm jej nie przyswajał. Kupiła sobie jakieś tabletki żelazo do ssania z firmy AMWAY i to były jedyne tabletki które jej pomogły.

a ja biore sorbifer i nawet dwie tabletki nie dawaly efektu, zaczelam źle sie czuc

i mój lekarz polecił mi preparat homeopatyczny "Rexorubia" - to sa takie granulki, ktore sie na lyzeczce zajada przed posilkiem, bez recepty i zupelnie bezpieczne
celem tego preparatu jest zwiększenie przyswajalnosci witamin i mineralow
i po dwoch tygodniach czuje sie duuuuzo lepiej

wiec tym bardziej nie widze uzasadnienia dla mojego snu  ;) ;D

Gazelaczku! a tak dobrze patrzy Ci z oczu ;) hehe

co do snow to mojemu Lukaszowi snila sie nasza coreczka a ja mam tylko jakies koszmary i budze sie zmeczona :p

Dziewczyny z tego co wiem to żelazo żeby mogło się przyswajać potrzebna jest wit. C dlatego może dorzućcie do zestawu witaminek dodatkowo wit C. Ja biorę Elevit i dodatkowo 400 mg wit.C (zakwaszam sika i wspieram elevit) i ostatnio to nawet poprawiła mi się morfologia.

Teraz mam:
Hb (HGB) - 12,3
Ht (HCT) - 34,3
E (RBC) - 3590000
L (WBC) - 11200
plt - 307000

Białych miałam więcej bo jak pisałam zapalenie się przyszwędało....

dobrze piszesz Luska ja tez lykam wit. C, zwlaszcza by zakwaszac sika ;D i jakos dzieki temu jak narazie nie mam uczucia pieczenia w pecherzu.
Ja dzis wzielam do kupy wszystkie ciszki co dostalam od znajomych i poprzebieralam te co sie nadaja i te co nie. I wiecie jak narazie to nie musze nic kupowac tak duzo ich jest. Wlasnie czesc piore w proszku "bobas". A wiecie czy mozna uzywac jakis plyn do plukania, czy jest jakis dla niemowlat, czy tego sie nie uzywa. Bo bym chciala zmiekczyc troche niektore ciuszki, a maz kupil mi taki od 3 lat, mowi, ze nie ma nigdzie dla niemowlat.

Tusiu ja nie plukalam w zadnym plynie tylko pralam (tu sa specjalne plyny do prania dla niemowlakow) do plukania uzywalam czystej wody i najlepiej tak ze dwa trzy razy przeplukac ....czasami moze wystapic reakcja alergiczna na skorze maluszka jesli bedzie niedobrze wyplukany ciuszek ( po wypraniu jeszcze prasowalam wszystkie kaftaniki, pajacyki pieluszki tetrowe itd.)

tu raczej nikt nie suszy tez rzeczy na dworze wszystko w suszarce ale ja juz sie ciesze na sznurek ktory sobie rozciagne i malenkie ciuszki beda tak sllicznie pachnialy po wyschnieciu na wietrze :)

reklama
Do góry