reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Uff, w koncu nadrobilam wczorajszy dzien, ale sie rozgadalyscie... ;D
ja dzis mialam pobranie krwi, i oprocz badania ogolnego na przeciwciala toskoplazmozy bo przy pierwszym badaniu nie mialam, wiec teraz lekarz powiedzial ze trzeba powtoerzyc czy wszytsko ok...
ciekawa jestem wynikow, bo czuje sie kiepsko, oslabiona, a juz poprzednio mialam anemie, wiec nie wiem jak to bedzie, ale dowiem sie w czwartek...
co do ruchow maluszka, to ja jestem tak padnieta po pracy ze wysypiam sie cala noc, tylko moja Poloweczka smieje sie ze w nocy Maluch bawi sie z tatusiem, bo dokazuje, a mamusia nic smacznie sobie spi ;)
wyprawka - o tym ostatnio nie mam czasu myslec, na poczatku ciazy zrobilam rozeznanie i na razie musi mi to wystarczyc...
a w domku zaczal sie remont tzn moj Mezulek na razie maluje u rodzicow w wolnych chwilach, wpotem bedzie malowal u nas, a potem bedziemy juz spokojnie urzadzac pokoj dla Malucha... ale to pewnie dopiero za m-c bo tych wolnych chwil za wiele nie ma...

reklama
Asiolku a jakie ty masz zelazo przepisane, bo ja aktualnie biore dwa preparaty: sorbifer durules i tardyferon fol... biore oba od stycznia a poprawy nie widac... :(

Sylwio moja kolżanka miała to samo brała żelazo i organizm jej nie przyswajał. Kupiła sobie jakieś tabletki żelazo do ssania z firmy AMWAY i to były jedyne tabletki które jej pomogły.

a ja biore sorbifer i nawet dwie tabletki nie dawaly efektu, zaczelam źle sie czuc

i mój lekarz polecił mi preparat homeopatyczny "Rexorubia" - to sa takie granulki, ktore sie na lyzeczce zajada przed posilkiem, bez recepty i zupelnie bezpieczne
celem tego preparatu jest zwiększenie przyswajalnosci witamin i mineralow
i po dwoch tygodniach czuje sie duuuuzo lepiej

wiec tym bardziej nie widze uzasadnienia dla mojego snu  ;) ;D

Gazelaczku! a tak dobrze patrzy Ci z oczu ;) hehe

co do snow to mojemu Lukaszowi snila sie nasza coreczka a ja mam tylko jakies koszmary i budze sie zmeczona :p

Dziewczyny z tego co wiem to żelazo żeby mogło się przyswajać potrzebna jest wit. C dlatego może dorzućcie do zestawu witaminek dodatkowo wit C. Ja biorę Elevit i dodatkowo 400 mg wit.C (zakwaszam sika i wspieram elevit) i ostatnio to nawet poprawiła mi się morfologia.

Teraz mam:
Hb (HGB) - 12,3
Ht (HCT) - 34,3
E (RBC) - 3590000
L (WBC) - 11200
plt - 307000

Białych miałam więcej bo jak pisałam zapalenie się przyszwędało....

dobrze piszesz Luska ja tez lykam wit. C, zwlaszcza by zakwaszac sika ;D i jakos dzieki temu jak narazie nie mam uczucia pieczenia w pecherzu.
Ja dzis wzielam do kupy wszystkie ciszki co dostalam od znajomych i poprzebieralam te co sie nadaja i te co nie. I wiecie jak narazie to nie musze nic kupowac tak duzo ich jest. Wlasnie czesc piore w proszku "bobas". A wiecie czy mozna uzywac jakis plyn do plukania, czy jest jakis dla niemowlat, czy tego sie nie uzywa. Bo bym chciala zmiekczyc troche niektore ciuszki, a maz kupil mi taki od 3 lat, mowi, ze nie ma nigdzie dla niemowlat.

Tusiu ja nie plukalam w zadnym plynie tylko pralam (tu sa specjalne plyny do prania dla niemowlakow) do plukania uzywalam czystej wody i najlepiej tak ze dwa trzy razy przeplukac ....czasami moze wystapic reakcja alergiczna na skorze maluszka jesli bedzie niedobrze wyplukany ciuszek ( po wypraniu jeszcze prasowalam wszystkie kaftaniki, pajacyki pieluszki tetrowe itd.)

tu raczej nikt nie suszy tez rzeczy na dworze wszystko w suszarce ale ja juz sie ciesze na sznurek ktory sobie rozciagne i malenkie ciuszki beda tak sllicznie pachnialy po wyschnieciu na wietrze :)

reklama
Do góry