reklama
Powinny, powinny, może też i wcześniej decydowałyby się na ciążę, ja straszliwie bałam się porodu, a w tej chwili gdy myślę o drugiej dzidzi to już nie tak bardzo. Bardziej chyba się martwię jak sobie poradzę z dwójką.Szczęściara Wszystkie kobitki powinny tak mieć, to by nie było cyrku z cesarkami na życzenie :-)
Jasio tez ma buncik dwulatka - jak cos chce to nie mowi o co chodzi tylko ryczy i badz madry.
Etap rzucania sie po podlodze juz cyba mamy za soba - zdaza sie ale bardzo sporadycznie, teraz bijemy i gryziemy.
Oczywiscie wszystko jest na NIE - ale tez jakos dajemy sobie z pania Ewa rade;-)
Etap rzucania sie po podlodze juz cyba mamy za soba - zdaza sie ale bardzo sporadycznie, teraz bijemy i gryziemy.
Oczywiscie wszystko jest na NIE - ale tez jakos dajemy sobie z pania Ewa rade;-)
Po za tym odstawiamy pieluszki - dopiero drugi dzien - wiec sie okaze jak to bedzie...
I od jakiegos miesiaca walczymy z lozeczkiem - tzn. dokonalismy zakupu nowego duzego lozka dla Jasia i to jest najwieksza porazka. Jasio zawsze samodzielnie zasypial w lozeczku malym, a teraz jestesmy po etapie ostrego wychodzenia z lozka, poprzez walki wrecz;-), doszlismy do etapu siedzenia z nim w pokoju az zasnie. Kolejny etap to bedzie skracanie czasu siedzenia z nim.
Ale pozbycie sie smoczka w porownaniu z tym zasypianiem to byla bajka. Kosmos, no ale juz zadalek doszlismy by sie poddac.
W kazdym razie wolalam wczesniejsze samodzielne zasypianie Jasia - strata tych 30-50 minut kazdego wieczoru jest dla mnie naprawde nie na reke...
I od jakiegos miesiaca walczymy z lozeczkiem - tzn. dokonalismy zakupu nowego duzego lozka dla Jasia i to jest najwieksza porazka. Jasio zawsze samodzielnie zasypial w lozeczku malym, a teraz jestesmy po etapie ostrego wychodzenia z lozka, poprzez walki wrecz;-), doszlismy do etapu siedzenia z nim w pokoju az zasnie. Kolejny etap to bedzie skracanie czasu siedzenia z nim.
Ale pozbycie sie smoczka w porownaniu z tym zasypianiem to byla bajka. Kosmos, no ale juz zadalek doszlismy by sie poddac.
W kazdym razie wolalam wczesniejsze samodzielne zasypianie Jasia - strata tych 30-50 minut kazdego wieczoru jest dla mnie naprawde nie na reke...
Piotrek za to nie ma ochoty na spanie w lozeczku - w nocy owszem, ale w dzien za nic - za to upodobal sobie wozek - wiec na razie czesto tam laduje - przy dwojeczce szkrabow czlowiek modyfikuje wiele rzeczy i ulatwia sobie zycie;-).
Ogolnie jest ok:-)
Jas uwazam ze nie zmienil swojego zachowania - nie jest zazdrosny o Piotrka i zachowuje sie jak dla mnie tak samo jak przed porodem. Oczywiscie Piotrek zaliczyl juz kilka "razow" ale wszystko po kontrola;-)
Ogolnie jest ok:-)
Jas uwazam ze nie zmienil swojego zachowania - nie jest zazdrosny o Piotrka i zachowuje sie jak dla mnie tak samo jak przed porodem. Oczywiscie Piotrek zaliczyl juz kilka "razow" ale wszystko po kontrola;-)
Jeszcze apel do Mani - kobietko pisz, pisz, pisz. Jestes dla mnie wsparciem ze z dwojka jakos mozna nawet chleb piec -wiec nie jest tak zle;-):-).
Pozdrawiam Cie Maniu szczegolnie i chyle czola. Ja mam opiekunke do 15 i to moje zycie jakos jest poukladane - naprawde nie wiem jak dawalas rade z dwojeczka sama:-)
Pozdrawiam Cie Maniu szczegolnie i chyle czola. Ja mam opiekunke do 15 i to moje zycie jakos jest poukladane - naprawde nie wiem jak dawalas rade z dwojeczka sama:-)
Jeszcze spoznione zyczenia dla solenizantek i sie zegnam kobiety - padam a noc moze byc pelna niespodzianek...
Zazdroszcze Wam wakacji, drineczkow, wolnego czasu na rowerek (Iwon)....
Za to ja mam jedna wazna rzecz - mam za soba decyzje o dwojeczke rozbojnikow i tu mam nad wami przewage;-):-)
Do kolejnego razu
Elfik - zdrowka dla taty, Laura sliczna
Zazdroszcze Wam wakacji, drineczkow, wolnego czasu na rowerek (Iwon)....
Za to ja mam jedna wazna rzecz - mam za soba decyzje o dwojeczke rozbojnikow i tu mam nad wami przewage;-):-)
Do kolejnego razu
Elfik - zdrowka dla taty, Laura sliczna
Joaska
Lipcowe mamy '05
hej babki
ja sie tylko poz\egnac wepadłam, bede sie łaczyc z wakacji stolicowych!!!
buziaki
ja sie tylko poz\egnac wepadłam, bede sie łaczyc z wakacji stolicowych!!!
buziaki
reklama
anusia_80
lipcowa mama 2005
Znów pierwsza:-)
hihi....
cześć babulce...
dzisiaj taka cudna pogoda, a ja w pracy do 19-tej, ale za to czeka mnie cały weekend w domku, mam wolne bede sprzatać po malowaniu
ale i tak wolę to niz siedzenie w pracy cała niedzielę
hihi....
cześć babulce...
dzisiaj taka cudna pogoda, a ja w pracy do 19-tej, ale za to czeka mnie cały weekend w domku, mam wolne bede sprzatać po malowaniu
ale i tak wolę to niz siedzenie w pracy cała niedzielę