reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Cześć mamuski!
Mati spi, ja koncze obiadek.
Akcja z chodnikiem trwa, ale na szczęscie ma się ku koncowi.:tak::-)

Taka jakaś czuję sie od wczoraj wyzuta, że szok.
Strasznie doskiwiera mi rwa kulszowa, dosłownie są chwile, ze jak siąde czy się położe to mam wrażenie, ze nie wstane.:-(
Niby w ciązy z Matim też to miałam, ale nie wiem dlaczego w tej ciązy to już normalnie przegięcie z tym bólem.:-(
Lekarka dała mi na to leki przeciwbólowe, ale w aptece kobietka powiedziała, że bym na nie uważała, bo niby sa ziołowe, ale dośc mocne.
Poza tym na ulotce jest info, że w ciązy nie powinno się ich brac, a już zwłaszcza w I trymestrze.
Ten trymestr ma juz za sobą, ale jakoś nie mam przekonania czy brać tą tabletke.Lekarka mnie uspokajała i mówi, ze moge brac, ale czy ja wiem....w końcu fakt jest to ból dokuczliwy, ale w koncu nie umieram czy cóś...

No nic nie za truwam wam już....

Biedactwo, zdróweczka życzę - wszystkie bóle wynocha!!!!!!!!!!!!!!

A czy Ty przypadkiem nie byłaś ostatnio na usg:confused:

reklama
Brunetko, a gdzie masz tą rwę kulszowa?

Ja chodzę na GYM ciążowe i tam instruktorka niektórym dziewczynom rozmasowywała bolące miejsca od rwy kulszowej. Poza tym pokazywała ćwiczenia ktore trochę łagodziły ból. Może poszukaj jakiegoś teraputy?

Generalnie trzeba rozciągać mięśnie i ścięgna, które bolą. W trakcie ćwiczenia ból jest przejmujący, ale za to potem lżej. Mam nadzieję, że szybko Ci minie :tak:

Biedactwo, zdróweczka życzę - wszystkie bóle wynocha!!!!!!!!!!!!!!

A czy Ty przypadkiem nie byłaś ostatnio na usg:confused:
Dzięki.

Byłam na kontroli u ginki, ale usg tym razem nie miałam robionego, także nadal nie wiem kto chowa sie w miom brzuchu.:-p

Bede szła na usg 3d za jakiś miesiąc to wtedy powinno być juz wszytsko jasne.
Szczerze mówiąc strasznie jestem ciekawa.
Oczywiście ucieszy mnie każda informacja.:tak::tak::tak:

Brunetko, a gdzie masz tą rwę kulszowa?

Ja chodzę na GYM ciążowe i tam instruktorka niektórym dziewczynom rozmasowywała bolące miejsca od rwy kulszowej. Poza tym pokazywała ćwiczenia ktore trochę łagodziły ból. Może poszukaj jakiegoś teraputy?

Generalnie trzeba rozciągać mięśnie i ścięgna, które bolą. W trakcie ćwiczenia ból jest przejmujący, ale za to potem lżej. Mam nadzieję, że szybko Ci minie :tak:

Tą rwę mam w posladku, to w takim miejscu gdzie człowieka łapie lumbago:-p, tylko że promieniuje mi na całą noge az do kolana.

Jak narazie zamiast terapeutu wybieram sie na basen jakuzzi, ponoć tez moze mi pomóc.

Generalnie czuje sie jak jakas 80-tka i jeszcze dodatkowo tą opinie potwierdza to, ze wam tak zrzedzę o tym co mnie boli.:sorry2:Masakra:-p;-):sorry2:

Ale dzieki za rady i troske:elvis:

Ja bym nie brała, miałabym pietra :sorry2:

Mam identyczne odczucie , a "pietr" w takich sprawach to ja mam chyba na drugie:tak::-):-D
Znajac siebie choćbym nie wiem co nie wezme.

reklama
Do góry