reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
:szok::szok::szok: no chyba wolałabym rodzic pod płotem tego szpitala niz w środku przy takich połoznych:szok::szok::szok:

hihih, niezła reklama szpitala :-) Ja jeśli zachwalałam ten szpital to raczej nie porodzie. Jestem bardzo niezadowolona z opieki nade mną. Gdyby nie pomoc męża, ktory siedzial przy nas od 10tej do 18tej to dziecko by się zapłakało, a ja razem z nim. Jest jak piszesz - co chwila sie słyszy że przyjdzie ktoś inny. Komosa to cięta osa, ale Ją akurat lubię. Jak się Ją pozna to jest fajna. Solca zdecydowanie nie polecam - to szpital dla osób które po porodzie są samodzielne.
rozmawialam tez z kolezanka ktora tam rodzial w listopadzie 2005 i potwierdzial ze pani Komosa jest do rany przyloz jezeli sie do niej do szkoly rodzenia chodzilo albo sie ja oplacilo. cala reszte pacjentek traktuje, nazwijmy to mniej przychylnie. niestety:no:

chciałam Wam pokazac moja siostrzenice :-):-):-)
jak z obrazka:-)

Acha, przy cholestazie to chyba brzuch głównie swędzi, prawda?
chyba niekoniecznie. moja siostre swedzialy dlonie od wewnetrznej strony i kostki stop.

Moim najwększym kompleksem są nogi, a w szczególności dość pokaźne łydki. I kiedyś, jeszcze za czasów mieszkania w akademiku byla taka sytuacja. Myłam sobie nogi w zlewie i w tym celu podwinęłam nogawki spodni. Moj kochany R obserwowal całą sytuację i stwierdził że mam super łydki. Bardzo mnie tym rozczulił, po czym dodał - są takie krągłe... O mało się nie przewróciłam, bo akurat stalam na jednej nodze ;-)
jak ja bym chciala miec pokazne lydki. u mnie dwa krzywe patyczki:wściekła/y: zamiast lydek

hmm różnie to bywa - ja np. rodzilam na Solcu i jestem generalnie zadowolona (no może pielęgniarki noworodkowe mogły się bardziej intersować, tłumaczyć, pomagać). Co do położnych to nie moge powiedzieć nic złego, nie miałam swojej "własnej" czyt. wynajętej i było w porządku.

A np. mam złe doświadczenia właśnie z Madalińskiego jak trafiłam tam na izbę przyjęć z krwawieniem i zagrożeniem ciąży...
to chyba zawsze tak jest. zalezy od dnia od personelu itd. rodzilysmy z moja siostra na madalinskiego i teraz w marcu moj kuzyn ze swoja zona tez. efekt taki ze mamy wszyscy super wspomnienia!:tak:

Witam jak zwykle wieczorkiem i bardzo, bardzo dziękuję za życzenia Elfiko, Nenius, Anusiu, Olivio, Klaudio, Joasiu. Aż mi normalnie głupio :zawstydzona/y::zawstydzona/y:że wczoraj nie doczytałam tych życzeń, ale jak zwykle mąż mnie wygonił sprzed komputera i poszłam wkurzona spać i nie zdążyłam doczytać. Nawet nie wiecie, jak mi się straszliwie miło zrobiło. Mój kochany mąż oczywiście zapomniał - co, mnie nie zdziwiło... tak już ma :sorry2::baffled::shocked2: no i na dodatek miałam spięcie z rodzicami, dość ostre, ale to już inna bajka. W każdym razie chciałam powiedzieć że dziękuję że jesteście :elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis::elvis:

NIesia ja moge tylko Ci powiedziec ze Twoja teoria potwierdza moje doswiadczenia :tak: TYmul rodzil sie 22 min a Gabiszon 11 :cool: (porody szybkie i z :-) - chem na ustach)
czyli wyglada na to ze trzecie malenstwo moze nie zdazyc do szpitala :-p
a swoja droga to Duzy mi juz zapowiedzial ze 3 mu sie marzy :szok::szok::szok:
(ha tyle tylko ze na raze moze pomarzyc ;-))
:tak::tak::tak:no to zbieraj siły i do dzieła, (tylko nie zgub gdzieś dzidzi w drodze do szpitala :-D). Ja już zbieram siły ;-);-)więc dam znać za jakiś czas czy teoria przełoży się na praktykę (na to liczę):-D:-D

reklama
Acha, przy cholestazie to chyba brzuch głównie swędzi, prawda?

W każdym razie Klaudiuś dzięki za info :elvis::elvis::elvis:

Witaj gazelku - na cholestaze rzeczywiscie troszke za wczesnie - pojawia sie w drugiej polowie ostatniego trymestru, wyjatkowo moze byc wczesniej.
Swedza przede wszystkim dlonie i stopy, inne czesci ciala swedza mniej chyba ze sie na koniec nasila (moje nozki sa znow z strupach, ale to juz za mna...)

Do góry