reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Nadgoniłam po łebkach.

Witam wszystkie niewyspane mamusie. Ja miałam spokojną nockę, jak zawsze ztresztą :cool2: :-p , za to wieczór...:wściekła/y: :angry: :realmad:

Wczoraj postanowiłam wypróbowac metodę Dasarii (pamiętacie moje uciekające z łóżeczka dziecko? :eek: ). I tak oto wkładałam Kornela do łóżeczka 14 razy! :wściekła/y: :eek: :sick: :baffled: :errr: :evil: :frown: :growl: :oo2: :hmm: :wściekła/y: A jemu zdaje się było to na rękę, bo mimo mojej poważnej, oj bardzo poważnej miny, świetnie się bawił. Ba, nie kazał się nawet nieść z powrotem na rękach. Po prostu wpadał do pokoju, a gdy wstawałam od razu sam uciekał do sypialni i wdrapywał na swoje łóżeczko, po czym grzecznie i bez jąkniecia kładł, aby potem znowu z niego wyskoczyć :wściekła/y: I tak w kółko. W końcu położyłam się obok niego i zasnął grzecznie, jak aniołek. Nie mam pojęcia, co zrobić z tym fantem? :eek: :confused: :sick: Dzisiaj wdrażania planu część druga :eek:

Czytając to zsikałam się ze śmiechu pierwszy raz:-D :-D :-D

Iwon a do kogo Kornelek czuje większy respekt do Ciebie czy do męża????
Bo Daria zdecydowanie do S. i w tych pierwszych dniach to on właśnie odkładał ją do łóżka, bo ze mna to pewnie byłaby taka sama zabawa jak u Ciebie :cool2: :elvis: ;-) . Jak słyszał że nadchodzi to groźnym głosem mówił: Daria dobranoc, idź spac.
Trzymam kciuki aby dzisiejsze zasypianie było szybsze :tak: :elvis:

Tutaj zsikanie nastąpiło ponownie :-D :-D :-D :-D

aha, kupiłam rano Vibovit Bobas i od jutra serwujemy Julce :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) mam nadzieję, ze jej zasmakuje :tak: :tak: :tak: :tak: bo inaczej M cały zje :baffled: :baffled: :baffled: :baffled:

i mam pytanie: czy i jak myjecie maluchom ząbki???? piszę, bo Julka dziś JAK NIGDY dała sobie rano umyć wszystkie ząbki: przód, tył, góra, dół, boki i w ogóle WSZYSTKIE!!!! jestem w szoku :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

No to gratulacjony:tak: ale matka nei wiem zy wiesz jaki tu zwyczaj panuje - kiedy się czymś dotyczacym dziecka pochwalisz natychmiast robi na odwrót :szok: :-D :tak: tak tak to był piewszy i ostatni raz:-p :-D :yes: :wink: :ninja:

hej kobitki :-)

ja od dziś wreszcie zabrałam się za oduczanie Darii od smoka (zainspirowała mnie ania g.;-) ), ale że moje dziecko jest uparte jak osioł i jakbym zabrała jej smoka (używa go tylko do zasypiania) to byłaby jazda bez trzymanki :-p ;-) , więc ostanowiłam go skracac:szok: :-) ;-) .
Dziś obciełam kawałek, jutro znów go skrócę, aż nie bedzie miała za co złapac hi hi hi, a że to jest ostatni smoczek to musi się udac :tak: :tak: :tak: :-) ;-) :cool2:

Mistrzostwo świata:tak: Lalam czytając trzeci raz:-D :-D :-D

Z Dzisiaj będzię, więc mam zamiar to wykorzystać (Kornel oczywiście ma większy respekt przed nim :cool2: ). Trzymajcie kciuki :cool2:

Co do zębów, myjemy zawsze wieczorem. Najpierw myjemy mu sami, tak długo, jak się da, a potem Kornel kończy sam. Idzie mu to dosyć pokracznie, ale od czegoś trzeba zacząć :-p

U nas tez mycie zebów pokraczne choć ostatnio zamiast mielenia pasty zaczął szczoteczką wykonywać ruchy posuwistno-zwrotne:cool2: :-p

trzymam kciuki za usypianie 2:tak: ;-)

ok. wypiłam Kawę (Elen, twój post mnie do tego natchną ...nie ma to jak dobra kawka) juz Wam się chwale na co wpadłam, otóż znalazłąm 2 ogłoszenia o prace:
http://ug.jablonna.ibip.pl/public/get_file.php?id=158578
http://ug.jablonna.ibip.pl/public/get_file.php?id=158579

to pierwsze stanowisko jest bardziej pod moje studia (konczyłam politologię na kierunku studia europejskie) a drugie bliższe moim zainteresowaniom... i nie wiem na które aplikowac. bo: na pierwsz pewnie bedzie mniej kandydatów no i wieksze wyzwanie a na drugie to chyba bardziem bym chciała bo ciekawsze ale chyba mam mniejsze szanse. ... no i licze na Wasze sugestie ...:sorry2:

Ja tez bym startowała na dwa stanowiska. Niekt tego nei broni, zwłaszcza ze pasujesz profilem do obu. Probuj i nawet się nie zastanawiaj:tak: Powodzenia.

No musze go wylukać i zobaczyc ile to "cuś" kosztuje:cool2: :-p zanim przedstawie łosiowi kosztorys:-p

reklama
Mój mąż przyszedł dziś wyjątkowo szybko do domu:szok: ,
ja naiwnie myślałam, że to z miłości:-p , ale okazało się, że są skoki w TV:wściekła/y: .
Dobrze, że mam winko od rodziców hi hi hi:cool2: :-p

Nadgoniłam po łebkach.

Czytając to zsikałam się ze śmiechu pierwszy raz:-D :-D :-D

Tutaj zsikanie nastąpiło ponownie :-D :-D :-D :-D

No to gratulacjony:tak: ale matka nei wiem zy wiesz jaki tu zwyczaj panuje - kiedy się czymś dotyczacym dziecka pochwalisz natychmiast robi na odwrót :szok: :-D :tak: tak tak to był piewszy i ostatni raz:-p :-D :yes: :wink: :ninja:

Mistrzostwo świata:tak: Lalam czytając trzeci raz:-D :-D :-D

U nas tez mycie zebów pokraczne choć ostatnio zamiast mielenia pasty zaczął szczoteczką wykonywać ruchy posuwistno-zwrotne:cool2: :-p

trzymam kciuki za usypianie 2:tak: ;-)

Ja tez bym startowała na dwa stanowiska. Niekt tego nei broni, zwłaszcza ze pasujesz profilem do obu. Probuj i nawet się nie zastanawiaj:tak: Powodzenia.

No musze go wylukać i zobaczyc ile to "cuś" kosztuje:cool2: :-p zanim przedstawie łosiowi kosztorys:-p

Koniecznie daj znac ile to "cudo" kosztuje, :-) :cool2:
bo za rok kto wie kto wie??? :cool2: :cool2: :cool2: :-p

Dziewczny ja w takim razie sie zegnam. Zycze wam miłego weekendu i tygodnia. No i rzecz jasna idanego spotkania!
Do ułyszenia niebawem:rofl:

houk:ninja2:

No i moja Maciejka ma gips na 3 tygodnie - ZYCIE JEST PIEKNE:cool2: :elvis: :-)

Kurde , myslalam sobie wlasnie dzisiaj czy bedzie gips czy nie. U mnie jeszcze nikt nie mial gipsu ani Slawek ani Alek ani nikt z mojej rodziny od kiedy ja sie urodzilam:-p Aniu to wytrwalosci, 3 tyg. zleca jak z bata;-)

A my z Martuśką jedziemy w czerwcu do Grecji :-) Tralalala :-) Normalnie niezły zbieg okoliczności, jedziemy tego samego dnia, wprawdzie nie w to samo miejsce, ale całkiem niedaleko, więc może uda sie nam poopalać razem :-)

Klaudia zbieram sie, zeby Ci na priva napisac jaka odleglosc nas bedzie dzielila. Mamy sat.nav'a (GPS) wiec sprawdze to:tak:
Kurde Nianiu jak piszesz, ze wysepka KOS to chyba kawalek od nas, bo my sale lady, choc Klaudia bedzie prawie jak na wyspe:tak:

Oliviaa to Ty zarejestrowana dwa lata temu i dopiero dwa posty masz:-D :laugh2: Dobre a o Riwierze Olimpijskiej cos mozesz napisac? Wiadomo to nie Corfu czy Kreta:baffled:

i w ogóle dlaczego jest piątek, bo on chce szynkę!!! :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :confused2: :confused2: :confused2: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
Ja sie poddalamm i robie mojemu kanapki z szynka w piatek rano, obiad i tak zawsze musi jesc bezmiesny:-p Ja sama zadnego miesiwa w piatki nie jem i pewnie Slawkowi tez bym nei robila gdybysmy sniadania jedli razem. Moze sie oduczy kiedys w dalekiej przyszlosci:sick:

Witam wszystkie niewyspane mamusie. Ja miałam spokojną nockę, jak zawsze ztresztą :cool2: :-p , za to wieczór...:wściekła/y: :angry: :realmad:

Dzisiaj wdrażania planu część druga :eek:

Ja nie wiem co z moim dzieckiem, bowiem ostatnio jak sie obudzi to wyje tak jak by ducha zobaczyl. MAmusiaaaaa, mamusiuuuuu!!!!!!!! Nie wiem co sie stalo. Nawet wyjsc mi ciezko do pkoju na gore po cos bo jest taki ryk jak by sie swiat walil. nie wiem czuje sie bezradna. tesknota za matka miala sie skonczyc do 1,5 roku a tymczasem u nas sie nasilila:szok: :sick:

hej kobitki :-)

ja od dziś wreszcie zabrałam się za oduczanie Darii od smoka (zainspirowała mnie ania g.;-) ), ale że moje dziecko jest uparte jak osioł i jakbym zabrała jej smoka (używa go tylko do zasypiania) to byłaby jazda bez trzymanki :-p ;-) , więc ostanowiłam go skracac:szok: :-) ;-) .
Dziś obciełam kawałek, jutro znów go skrócę, aż nie bedzie miała za co złapac hi hi hi, a że to jest ostatni smoczek to musi się udac :tak: :tak: :tak: :-) ;-) :cool2:

Dasario, ja tez poszlam za Ania.g i dzisiaj mamy drugi dzien walki ze smokiem. Wdrazam metode Tracy, stopniowe odstawianie. Jutro 3 dzien jak zabiore mu smoka zaraz po zasnieciu w dzien. W nocy tez mu zabieram i nei jest najgorzej, chc domaga sie.

Elen dostalismy o znajomych taki plyn ktory pokazuje gdzie sa brudne zeby(kolor niebieski)i szoruje do mometu az kolor nie zniknie (wrazie niedomycia pomagam)

To musi byc fajne sama bym sobie chetnie sprawdzila. Musze poszukac tutaj;-)

Mały śpi a ja sobie kawkuję:-p :tak:
Co do usypiania to oliwier sam usypia w łóżeczku bezproblemowo, ja go kładę i wychodzę z pokoju
Ale za to z Wiktorią mam problemy, ma 5 lat i śpi z nami w łóżku:szok: :szok:
sama się boi, a ja nie chcę ją na siłę kłaść w jej pokoju, ona wogóle boi się być sama jak jest ciemno:confused: :sick:
Ja czuje, ze u nas to tak bedzie do pieciu lat albo dluzej:sick: Wlasnie teraz probowalam dziecko moje polozyc a on pokazuje mi na nasze lozko, mowie, ze ma swoje lozeczko i ze mamusia z nim nie bedzie spala, to byl ryk. W efekcie siedzi mi teraz na kolanach i ziewa:rolleyes2:
Wiki chyba nei ma recepty na takie zachowania co? Co do ciemnosci to to chyb aten wiek, Alek nei boi sie ciemnosci a poproztu chce czuc kogos kolo siebie:sick: Ja kucam kolo lozeczka i daje mu wlosy i usypia szybciutko, co z tego jak sie wybudza i chce zeby ktos znowu przy nim byl. W nocy i tak ostateczni albo przychodzi do nas albo jak placze to go biore. Pcha sie starsznie w moja strone, chce czuc kogos kolo siebie.

Martusiu hello, napisz co u WAs, jak się miewa nasza angielska mammamija i czemu tak się opuszcza w pisaniu ??
Aniu kochana:elvis: Tak to u mnie jest , ze jak przestane pisac to potem robia mi sie zaleglosci:no: Tym razem nadrobilam wszystko:tak: Musze zwalic na Slawka, okupuje komputer, a jak nie bylo go ostatnio od niedzieli do wtorku (polecial do Polski "na chwile") to ja nadrabialam:sick:
Miewamy sie dobrze, pogode caly tydzien mielismy cudna wiecej napisze w kolejnym poscie.
Aniu co do pracy to apeluj o obydwie, druga jak dla mnie ciekawsza;-)

hejo :-)
miałam sprzątać ale moje dziecko dziwy odprawia wiec sobie odpuszczam narazie.
Weronika właśnie śpi :szok: :tak: nie chciała spać o swojej zwykłej porze potem marudziła strasznie. Jakies 15 minut temu cyrk mi odstawiła niemiłosierny bo zachciało jej sie mleka :baffled: tak długo miauczała az jej zrobiłam 180 ml w,wypiła jednym tchem a potem weszła do łózeczka i mówi nisia ćpi :baffled: wiec niech ćpi :eek: jak chce
ciekawe tylko o której wieczorem zaśnie hmmmm?
:-D :laugh2: :-D :laugh2: nisia cpi:laugh2: :-D Aparatka ajak nic:-D I co kiedy poszla spac Elfiku??
U nas ostatnio drzemki wykrocily sie do 45 minut nie wiem dlaczego, mysle ze to przez to budzienei sie z placzem, nawet w ciagu dnia:sick:

Gazelko ja to bym chcial, zeby moje dziecko spalo w dzien nawet do 5 lat:tak:
Wiki jak Wiktoria spi?

TAK!!!!
sedeczny palcec Lewej ręki!Ten palec!!!!!!

To jednak (widzialam zmine:laugh2: ;-) )Brunetko jak to mozliwe? ja myslalam, ze w Polsce zaklada sie obraczki na prawa reke. Chyba, ze to daltego, ze Ty juz blizej zachodniej granicy:dry:

reklama
No i zmyly sie baby wszystkie, a ja tu tyle wypocin zamieszczam:cool2:

Aniu.sz wracajac do Twojego pytania co u nas.
Bylismy na wazeniu i moja kruszynka ma 11,340. Caly czas idzie w swoim kanale centylowym bez odchylen w jedna czy druga strone.
Oprocz smoczka wzielismy sie jeszcze za sikanie i tak moje dziecko od 3 dni nie nosi w dzien pieluchy. Wyjatek stanowil dzien wczorajszy (4,5 h)kiedy to nei bylo mnie w domu, a tatus oczywiscie az tyle trudu sobie nei zada, dodatkowo bal sie, ze Alek zsika sie podczas drzemki:cool2:

Nianiu tu z Toba musze skonsultowac (ktore dzieci jeszcze maja terning nocnikowy za soba????) ile razy na dzien sika Maks?

Alek w pierwszym dniu nasikal do nocnika 13 razy :-p plus 5 razy do majtek. Byly 3 kupy i wyladowaly w nocniku :tak:
W drugim dniu bylo juz troche mniej 7 razy nocnik i 3 majtki w tym dwie kupy w majtkach plus ten pampers na 4,5 h
W trzecim dniu czyli dzisiaj 9 razy nocnik i 3 razy majtki w tym jedna kupa w majtkach.
W trakcie snu dziennego Alek jeszcze sie nie zesikla do majtek, nie ubieram mu wtedy pampersa. Popuszcza sobie czasem w ciagu dnia i wtedy mowi "siku". Sikal juz pod drzewkiem na spacerku i do nocnika sikamy tez po "mesku" bo czasem niestety cisnienie powoduje, ze czesc sikow jest poza nocnikiem;-)
Jak wytrenujemy te dzienne sikania to wtedy zabiore mu pampersa na noc:-p Podobno te dzieci kotre sikaja juz ladnei do nocnika a maja pampersa w nocy sikaja do niego tylko dlatego, ze wiedza, ze go maja:rolleyes2:

procz tego kocham tego mojego synka jeszcze bardziej niz podczas ostatniej wizyty na bb:-p Rozumiem Klaudio ta tesknote;-)

Mammamija nadal Aniu jest wypowiadana juz perfekcyjnie i z ostentacyjnym lapaniem sie za glowe:tak: :-D
Procz tego Alek wciaz doskonali mowienie i "madrosc" :-) Wczoraj ubieralam mu bluzeczke i mowie "jedna reka" on "druga, cieciej nie ma" :cool2: :laugh2: Udalo sie dziecku:-p

Do góry