reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Witam:-) :-)
Martusia Wiki śpi w dzień w przedszkolu, jak jest w domu to nie śpi:no: :no:
Wiktoria jak była młodsza to tak jak Aluś musiała mnie mieć przy sobie jak usypiała
I bardzo szybko wyczuwała jak wychodziłam z pokoju i zaraz się budziła
Usypianie jej to był koszmar nieraz trwało to z godzinę, i ja tak z nią musiałam leżeć
I muszę powiedzieć że dość długo to się ciągnęło:dry:

reklama
Hej kobitki :-)

Skracanie smoczka :)cool2: :-) ;-) ) przynosi rezultaty, Daria nie jest w stanie utrzymac go długo w ustach, ponieważ wylatuje jej hi hi hi. Biedne dziecko nie wie, że jest oduczane od smoczka :szok: :-p :cool2: .
W rezultacie w nocy praktycznie w ogóle nie ma go juz w buzi, bo jej ciągle wypada :cool2: .

Hej kobitki :-)

Skracanie smoczka :)cool2: :-) ;-) ) przynosi rezultaty, Daria nie jest w stanie utrzymac go długo w ustach, ponieważ wylatuje jej hi hi hi. Biedne dziecko nie wie, że jest oduczane od smoczka :szok: :-p :cool2: .
W rezultacie w nocy praktycznie w ogóle nie ma go juz w buzi, bo jej ciągle wypada :cool2: .
Dasaria trzymam kciuki za powodzenie w odsmoczkowywaniu:tak:

Tak długo jak bedziecie siedziec przy dzieciach tak długo one po przebudzeniu nie beda potrafiły same zasnąc nie widząc was w poblizu
Nawet tracy cos tam o tym pisała mądrego kiedys.
ja uczyłam Weronike stopniowo ale radykalnie-
najpierw siedziłam z nia w pokoju ale jej nie dotykałam, zero kontaktu wzrokowego, tylko moja cicha obecnosc,
potem juz coraz dalej siadałam zeby ją stopniowo uczyc mojej nieobecnosci w czasie jej spania
az któregos dnia wyszłam i tak zostało
często wracałam , mowiłam kojaco spokojnie zeby wiedziała ze ja zawsze jestem ,ze jest bezpieczna
i tak pomalutku sie nauczyła
moze i wasze maluchy wreszcie sie przemoga co?
tego Wam zycze :tak:
:tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak: :tak:
To prawda, przerabiałam to już raz

reklama
Do góry