reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

No my już po obiedzie
Weronika odzyskuje apetyt wiec chyba wraca do zdrowie- nareszcie :tak:

Melll udanych zakupów, ja uwielbiam buty :-)
Martusiu zgadzam sie z Melll w spawie walki z cellulitem , chyba tylko systematycznosc i silna wola daja efekty w walce z tym paskudztwem

reklama
:elvis: elfiko - trzymam kciuki za Weronikę :elvis: :elvis:

Melll no tak, ja tez potrzebuję nowych butów... ale jeszcze ważniejsze są te dla Julci :-) :-) :-) :-)

walka z cellulitem to jak walka z wiatrakami dla mnie ;-) teraz jestem na etapie pozbywania sie zbędnych wałków na brzuszku :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: tutaj też odpadają słodycze (ok, mogę sie z tym pogodzić) ale dodatkowo
trzeba... no wiecie.... ćwiczyć :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:

A w ogóle, czy wiecie, jak zrobić w prywatnych wiadomościach automatycznie "odpowiedz na ta wiadomość"? :eek: Ja muszę robić tak, że klikam na nową wiadomość i wpisuję nazwę osoby, do której chcę ją wysłać. Nie mogę znaleźć opcji z odpowiedzią. Dziwne..
Ja wlasnei mialam ten sam bol, teraz daje "cytuj":-)

moja córeczka ostatnio woła mnie po imieniu,
troszkę późno,jeśli chodzi o osiągnięcia innych
lipcowych pociech..........ale i ja sie doczekałam

teraz,jak nie reaguje na mama jest siasia
co ma znaczyć Kasia..........na tatę nia chce wołac Radek,
ale woła Radzio......co wychodzi dadzio:elvis: :elvis: :elvis:
Kasiu ale fajnie, ze sie doczekalas, a ten dziadzio to bomba jest:-D

Lilka matko jedyna Ty kiedyś skończysz sprzatać? a może jak skończysz do do mnie wpadniesz hihi:-)

ja tylko zrobiłam rewolucję w dużym pokoju i narazie mam dosyć
ale czeka mnie jeszcze pranie firanek, kwiatki bym chciała poprzesadzać i nasze pomieszczenie gospodarcze czeka a tam jest porażka no ale na wiosne trzeba zrobić:cool2:

Oj mobilizujecie sie widze. Ja za wielkie sprzatanie nigdy sie tu nie wezme, bo cudzego miszkania sprztac nie chce:no: Owszem okna myje, w szafkach sprzatam, ale jakies takie generalne typu doprowadzenie ogrodka do pieknego ladu, czy np zmiana firanek, albo doczyszczanie mebli nie.
Poki co chyba sie wzeme za moje 3 fiolki Kasiu:tak:

A gdzie się spotykacie w lipcu:confused:
Z tego co wnioskuję to chyba Kraków, gdybyście nic przeciw nie miały to chętnie do Was dołączę bo też mam niedaleko:tak:

Wiki pewnie w Krakowie, super jak by Ci sie udalo dojechac:tak: Ja zapraszam zawsze obok Krakowa do moich rodzicow (Ania.g wie jak dojechac:tak: ), mozna na polu sie pogonic, wygrzac w sloneczku, zrobic grila, a dzieci beda bezpieczne :tak: Mysle, ze im blizej lata to to uszczegolowimy;-)

Wiesz, przyznawać się publicznie do cellulitu to hmmm:zawstydzona/y: trudna sprawa ;-)
Nie wiem czy jest jakiś cudowny sposób, żeby się pozbyć tego paskudztwa zupełnie. To pewnie tak jak z odchudzaniem, jakby była jakaś jedna skuteczna metoda to nie byłoby grubasów na świecie.
Mi pomaga na cellulit Vichy Liposyne, wcześniej był D-Stock, teraz jest chyba jakiś kolejny produkt zastępujący Liposyne, trochę wypadłam z obiegu :cool2:
Rewelacyjnie działa Guam (kiedyś już zachwalałam), ale to już jest niestety droższa impreza.
Duży zestaw Guam 1kg+żel 250ml + peeling GRATIS! (171112929) - Aukcje internetowe Allegro

No i jakieś tam smarowania szorstką gąbką, pilingi, masowanie okrężnymi ruchami od kolana w górę uda.... :-D:tak::-):-):-):-)
:cool2: :cool2: :cool2: dziekuje Edziu, ja sie przyznalam :zawstydzona/y: Kurde, nie mam jakichs kompleksow, ale wlasnie ten cellulitis mnie drazni :wściekła/y:

wg mnie tylko systematyczność :tak: :tak: :tak:

uważam że działa krem za 20zl i za 200zl (może ten droższy jest skuteczniejszy ale jak raz na tydzień czy dwa się posmarujesz to i tak nic z tego:-p )

codzienne masaże bąbką czy rękawicą + 3 razy w tyg piling

po tym codziennie balsam , żel czy inne cudo

żeby to się uskutecznić podobno trzeba zadziałać również od środka :tak:
jakieś tabsy usprawniające mikrokrążenie itp ....

ćwiczenia i dieta również mają znaczenie :cool2:

Dzieki Martus, dieta ma duzy wplyw, ale mysle , ze nei tylko to co jemy obecnie,ale to co jadlo sie od malego. Moja mama, ma 10 kg wiecej ode mnie, grubsze uda, a skorki pomaranczowej u niej brak:eek:

Zwłaszcza eliminacja słodyczy i ostrych potraw :-p
ja tam duzo slodkiego nie jem, bo mi za slodko, ostre potrawy od czasu do czasu.
Mysle, ze to jednak to odzywianie "sztucznymi" owocami i warzywami no i ja mam chyba malo ruchu.
W tym tygodniu kupuje jakis krem i peeling:tak:

Czesc Elen fajnie, ze wpadlas Pochwal sie gdzie bylas na urlopie???:-)
No i powodzenia w walce z brzuchem;-)

Elficzku, ciesze sie, ze juz dobrzejecie plus ten powracajacy apetyt Weronisi, si si, zebym nie zapeszyla (ostatnio obwinailam, ze jak jej sie odwidzialo jedzonko, zdaje sie, ze raz jak zapytalam Cie wlasnie:nerd: )

Co do tego cellulitu, to ja postanawiam systematycznosc, bo chce sie tego dranstwa pozbyc, chocby na okres wakacji. Moze to glupie, ale wydaje mi sie, ze jeszcze zakladanie nogi za noge powoduje cellulitis:eek: , ze to krazenie gorsze itp, wlasnei tak siedze w tej chwili:dry:

Ok spadam jesc, bo juz obiad zrobiony dwano, a dziecie spi, polozone pozniej niz zwykle.
Dzisiaj, jak rzadko mamy dwa dania:szok:

Jeszcze jedna wazna rzecz o ktorej chce napisac, a zapominam:-(
Kasiu (Hanti dziekuje za rozmowe na skypie. Super mi sie gadalo, bez najmniejszego stresu:tak: Chce to koniecznei powtorzyc:tak: Przepraszam, jeszcze raz, ze moj los:wściekła/y: nam przerwal. Dostal bure za to;-)

oki kobitki ja na dzisiaj mówie papa :tak: :-)
musze troszke rzeczy jeszcze w domku zrobic a potem będe szalec serialowo hehe
do jutra lipcowe mamy :elvis:

reklama
hej babeczki wieczorowo!!!

nie mam dzisiaj chyba szczescia do niczego, czegokolwiek sie dotkne to mi nie wychodzi!!!!
na dodatek opazyłam sobie całe udo wrzatkiem, strasznie boli i piecze!!!!
ehhhhh............szewc w dziurawych butach chodzi!!!!!:-:)-:)-(

czytam co tam u was od południa sie działo!!!

Do góry