reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Lilka on jest w tej ksiazce "jezyk niemowlat" Tracy Hogg - sa pytania ktore pomagaja przypozadkowac dziecko do roznych grup: aniolek, sredniczek, wrazliwiec itp....

reklama
Aniu a ile kosztuje ta ksiazka?

hihihii ja mala karmilam w restauracji,w samochodzie,w parku,na 'ogrodku kawiarnianym',na zjezdzie w towarzystwie paru znajomych,u fryzjera ;D zaciagnelam tam Karola aby sie skrocil a mala postanowila sie obudzic na jesc ;D
troche tych miejsc jest,ale ja nadal sie wstydze karmic w miejscach publicznych i robie to tak aby cycuszka nikt nie widzial :p

nie wiem czy tez tak macie ale Mili jak spi a ja mam obiad nalozony na talerz to sie budzi
jest tak zawsze
ze sniadaniem,obiadem,kolacja........chyba ma jakis czujnik ;D hehee

ja jak jeszcze karmiłam piersią to raz... musiałąm to zrobić w szpitalu przy rejestracji pełnej ludzi.... troszke mi było głupio ale w końcu sie przełamałam... teraz z butelką jest o tyle problem ze mieszanek najlepiej nie przechowywać... wiec trzeba brać oddzielnie proszek na spacer odzielnie wode w termosie - wtedy jest najbezpieczniej...

ja tez nie karmie na zewnatrz.... ale czasem maly tak krzyczy na spacerze, ze moze trzeba bedzie?. Z drugiej strony wychodzimy zawsze gdy jest nakarmiony i moze o co innego mu chodzi? Kiedys grzecznie spal, a teraz w ogole nie lubi spacerow. Tzn jedyna akceptowalna dla niego forma spacerowania jest u mnie na reku ::) Jeju jeju, jak tu takiemu uparciuchowi wytlumaczyc, ze w wozku jest super? Tyle miesiecy myslalam nad wyborem pojazdu, co za niewdzieczne stworzenie ;) :)

czesc mamuski :)
Bylam dzisiaj z Karolina w przychodni. Wazy juz 4250 i przytyla w ciagu 6 tygodni az 1380g. Juz nikt mi nie wmowi ze mam zbyt wodnisty pokarm!!
Zazdroszcze dziewczynom, ktore moga pozwolic sobie na wychowawczy. Zdaje sie, ze jest on calkowicie bezplatny prawda? U mnie wlasnie moj facet stracil prace - redukcja etatow - takze jak narazie jestem jedyna utrzymanka rodziny i nie mam innego wyjscia jak tylko wrocic do pracy. Myslalam tez o wykorzystaniu calego urlopu po macierzynskim ale osoba, ktora mnie zastepuje wlasnie chce juz sie zwolnic bo znalazla lepsza prace, dzieki czemu moge zapomniec tez i o urlopie wypoczynkowym. Ech, zycie...
Lilka - ta ksiazke jak i nastepna "Jezyk dwulatka" Tracy Hogg najlepiej kupic na www.kdc.pl. Sa w promocji po 14,90zl kazda. Jak doliczysz oplate pocztowa to i tak wyjdzie taniej niz w sklepie. U nas w Katowicach w ksiegarni ksiazki te byly po 39zl.
Z tym jedzeniem u mnie jest tak samo.Jak tylko cos jem to ona sie wybudza dlatego nauczylam sie jesc w kuchni jak najdalej od niej ;)
Gazelaczku - mam ten sam problem. Kiedys mala przesypiala w wozku 2-3 godziny a teraz gora pol godziny i krzyk i tez jakos trudno mi sie przelamac zeby ja karmic na zewnatrz dlatego zbyt daleko na spacery nie wychodzimy zeby moc jak najszybciej wrocic ;) Ostatnio w jedna strone szlismy godzine, spokojnie, powolutku a spowrotem darlam z wozkiem tak szybko ze wrocilam w 20 minut cala czerwona, spocona, ledwo zywa :laugh: Niezly trening ale czego sie nie robi dla naszych ukochanych malenstw :)
Gdzie moge umiescic zdjecie malej?

Lilka moja Majka tez budzi sie najczesciej gdy zaczynam jesc, chyba chce by mama schudla ;)
A ja choc karmie piersia to na spacer zawsze biore butelke z mlekiem, bo nie zawsze mi sie uda akurat byc w miejscu, gdzie nie bede wstydzila sie karmic. Mam takie mleko rezerwowe - Bebilon AR od drugieo miesiaca, dla ulewajacych. A co do butelek to taka najzwyklejsza, co dawali w tych paczkach w szpitalu Majce najbardziej odpowiada, ta z Aventu ma jakis nie taki smoczek i Majka wiecej przy niej sie denerwuje jak naje.

A ja karmię na zewnątrz bo wybieram się na długie spacery więc nie mam szans pogalopować do domku kiedy mała zapłacze że głodna ;D Karmiłam w parku, w Łazienkach, w kawiarni. Oczywiście robię to dyskretnie i nie wywalam cyca na widok publiczny. Ale i tak sama czynność jest nie do ukrycia z tym, że zawsze spotykam się z komentarzami typu: "Boże!!! Jaki piekny widok!!! Najpiękniejszy na świecie!!! Jak ja Pani (czyli mi ;D) zadroszczę!!!" albo "Gratulacje!!! Piękne maleństwo  ;D ;D ;D Czy to tatuś? Bo jak nie to ja mu dam (chyba powinna mnie ::) ;D a nie jemu, prawda???)"

No, i tak to wygląda. Ale ja tam w ogóle wstydliwa nie jestem, nie wiem czy to źle czy nie, nie robię tego celowo bo lubię tylko dlatego, że jest taka potrzeba.

reklama
Alka, ja tylko raz zaliczyłam pośmiewajki jakiś młodzieńców w wieku 13-15.

a co do jedzenia to oczywiście standardzik- śniadanko, obiadek na stole a mała oczy myk i już ma jak pięć złoty. To chyba można zaliczyć jako najstarszą dietę świata, nie?

Do góry