reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

Gazelaczku to moze zeby mu ida ;D A tak powaznie to moze odkryl slinke???
Czy wasze dzieci tez staja na nogach? Mam na mysli "stanie" jak leza na ramieniu i tak mocno prostuja nogi, ze potrafia oparte brzuszkiem o cialo rodzica i nozkami o dlonie rodzica ustac chwile? Boje sie o jego kregoslup, ale nie sposob temu zapobiegnac ::)

reklama
Martuśka - Macius prezy sie straaasznie i czesto "stoi". A w trakcie wyginania to robi takie akrobacje, ze prawie mostek mu wychodzi, hi. Pewnie po matce taki wygimnastykowany ;)

czesc dziewczyny
juz znam przyczyne przeciekajacych pampersow i wcale to nie siusiak odchylony do gory, bo zawsze jest do dolu. Moj maly synek w ciagu trzech tygodni urusl az 6cm i przytyl 1200gr. Na dzien dzisiejszy mierzy 56.5cm i wazy 5080gr, czyli pampersy 2 sa juz prawie na niego zamale, chociaz wydaje mi sie ze zapinaja sie na niego dobrze(i co ja teraz zrobie z polowa paczki).Bedzie trzeba zrobic wymianke na 3.

Niunka i Asiolku serdeczne wyrazy wspolczucia smierci bliskich. Niedawno dzwonilam do swojej babci i ona mi powiedziala ze nie chce jeszcze umierac bo chce jeszcze zobaczyc mego synka. Tak mi sie smutno troche zrobilo i przykro ze ja nie mam teraz mozliwosci pojechania do Polski.

Martuska moj Rayyan tez probuje "stania" i az boje sie o jego kregoslup.
Gazelaczku chlopak poprostu uczy sie pluc. ;) musi przeciez sobie pozniej poradzic z kolegami

Martuśka, mój Macius od trzech nocy też się częściej budzi. Do tej pory karmiłam go tylko 2 razy w nocy, a od paru dni wstaje do niego trzy razy. Nad ranem tradycyjne prężenie sie przez sen i nie tylko, a potem trudno mu usnąć, bo tak sie wymęczy. Jedyny sposób na niego jak nie może zasnąć to spacerek :) To zawsze działa !!!

No to Klaudius - o 5 rano pakujemy nasze Maćki do wózkow i na spacerek. Na ulicach o tej porze cisza, spokoj, dzieciaki będą spać aż miło ;D

Niunka i Asiolku wspułczucia po śmierci bliskich.

Julka też próbuje stać i pluje. Właściwie to robi bulbonki jak to z Karolem nazywamy. na stanie jej nie pozwalam zeby nie obciążać kręgosłupa.
U nas też pobudka miedzu 5 a 6 i zabawa. Wogile wtedy nie ma chęci na spanie. Staram się nie nosić jej na rękach żeby nie przyzwyczajać. Zabawiam ja na leżąco. Gadam, spiewam a ona się cieszy. często sama sie soba zajmuje, lezy u nas na łóżku i rozglada się dookoła.

A fe Kaska. Gdzie ty chcesz łazić o piątej rano? Męża trzeba wysłać - niech się przewietrzy przed pracą  8) Tez musze ze swoim poważnie pogadać  ;)

reklama
Dziewczyny, a jak u was ze sprzątaniem? Bo ja od pary tygodni to mam tak domek zapuszczony, że szkoda gadać :) Podłogi nie myłam chyba ze dwa tygodnie, ale kurcze nie mam kiedy :) bo jak mam wolną chwilę to znaczy, kiedy Maciulek śpi, to jestem z nim na dworze. Już mnie ten bałagan zaczyna denerwować :)

Do góry