reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy

reklama
Asiołku przyjmij również ode mnie wyrazy współczucia. Tak już jest na tym świecie, że ktoś się rodzi, a ktoś inny umiera. Takie życie. :(

Mój maluch również śpi na płaskiej poduszce, ale to za radą położnej. Jeśli maluchy ulewają to ponoć lepiej, żeby spały na podusi.

alka pisze:
Ja patrzę a on leży z cyckiem (piersią - jakby napisała Gazelaczek  ;) )   :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Alka - Ty się nie podśmiewaj z moich piersi ;) :p

A co do ananasa - wczoraj Macius mial maksymalną kolkę. Wyl caly wieczor i na koniec byl juz taki wycienczony... Potem jak usnął, to dopiero rano obudzil sie na karmienie. Az przez cala noc zrobily mi sie kamienne piersi [jak zwał, tak zwał ;)], bo nie byly opróżniane. W sumie nie wiem czy to od ananasa, czy od kukurydzy z puszki, ktorej tez wczesniej nie jadalam. A moze od nowego lekarstwa? Bo od dwoch dni podajemy SAB SIMPLEX [przeciw kolkom - ha]. Tyle ze lek nie byl przepisany przez lekarza i zakupiony przez internet, bo w Polsce jest niedostepny...

Kasiu - czy nadal podajesz sab simplex Martynce? Czy jej ulewala sie z buzi piana? Bo Maciusiowi takie bąble wychodza z buzi, jakby plynu ludwik do naczyn sie napil ::)

Gazelaczku ja jadłam już ananasa i z puszki i świeżego i Maćkowi nic nie było. Kukurydzę też jadłam, zresztą chyba w tej samej sałatce co ty :)

A tak w ogóle to zaczynam powoli wszystko jeść. Dzisiaj mam zamiar zrobić spaghetti i dodać do niego cebulę :) do tej pory robiłam bez bo się bałam.

Klaudia - no to moze to nowe lekarstwo, albo po prostu Maciejka nie mial humoru :p ja tez postanowilam rozszerzac diete. Czy sie ograniczam czy nie - dzieciak i tak ma kolki. Wiec niech przynajmniej ja mam przyjemnosc ;) :p

Gazelaczku nadal daję małej sab simplex i konsultowałam to z pediatrą teraz dostaje go tylko dwa razy dziennie po 5 kropelek i dwa razy dziennie się załatwia z 5 minutowym naprężaniem i bez płaczu generalnie jest super ;)
no i dopajam ja tą herbatką na lepsze trawienie dziennie wypija 100 ml
a czasami faktycznie jak troszkę ulewa to takie pianiste jest ale zauważyłam że zwykły bebilon się pieni a hypoalergiczny wogóle więc może to od mleczka

Kasiu, ale moj Maciek nie pije Bebilonu, karmie Go piersią. Hm... Ciekawe. W ogole zaczal sie ostatnio slinic i robi takie bąble z buzi, ktore wyglądaja jak bańki mydlane :o Taki czarodziej z niego ;) :D

reklama
Witam
Gazelaczku to mam nadzieje ze to nie byl ananas ::). Po kukurydzy z puszki sama mialam kiedys watpliwosci, ale nie jestem pewna w 100% Pod wzgledem kolek u nas ok, nawet ostatnio zaprzestalismy dzialan profilaktycznych w postaci podawania Alusiowi infacolu. Tylko te steki i jeki nocne plus czasem w trakcie karmienia baki i kupa poprzedzona odrywaniem sie od piersi.

Jeszcze musze sie pozalic :( Alus juz 3 noc budzi sie do karmienia co 2 godz. Pierwsze spanie po kapieli trwa 3 godz, a potem juz pobudka co 2 i oczywiscie nad ranem standardowe prezenia i stekania do rana. Mamy isc na wesele we wrzesniu ciekawe co ile bede jezdzila go karmic :(

Do góry