reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Np dzisiaj obudzilam sie o 4 rano i nie spalam do 7mej i zastanawialam sie nad takimi glupimi rzeczami ze szok!!!!
Np czy w trakcie cesarki bede miala majtki?? A jak nie to kto mnie potem ubierze jak sie nie bede mogla ruszac?? Mowie Wam dziewczyny paranoja jakas!!! Sama siebie nie poznaj, ja zawsze taka spokojna a teraz swiruje ::)

reklama
No cieszymy sie Elfiko, ze jeszcze dzis pourzedujesz na forum ;)
Asiolku, Frido ja mam tez te obawy o zdrowie i chyba tym szybciej chialbym zobaczyc to moje dziecko cale i zdrowe poza brzuszkiem, a tu trzeba sie w cierpliwosc uzbroic.
Fridus, Ty to juz naprawde na dniach ;)

Asiolku, Sylwio - jak dostalyscie info to dobrze. Na pewno sobie świetnie poradzicie :)  Ja jutro w poludnie moze juz bede cos wiedziala kiedy rodzimy. A jak nie, to bedziemy czekac i juz :) Acha, chyba Wam przesle jeszcze numer komorki, zeby na bieząco dac sygnal co sie dzieje - w razie jakby Maciek nie chcial trzymac sie schematu  ;D

Elfiko - Ty sie dzisisaj rozpieszczaj maksymalnie!!! Pomysl - ostatni taki dzien w zyciu!!! Zastanów się, na co ostatnio nie mialas czasu i ... zrób to! Jakas książka, albo gazeta, a może paznokcie? Ja np gapie sie ciągle w okno. Moze nie zbyt to elokwentne zajęcie  ::), ale u nas tak szumią drzewaa i spiewają ptaki!

Z tym zdrowiem dzidzi to ja też mam obawy myślę o tym prawie całymi dniami
ale mam nadzieję że gdyby coś było nie tak to organizm nasz dawałby jakieś znaki no i powinno coś też wyjść na usg

Dlatego już bardzo chciałabym mieć dzidziusia koło siebie to te obawy miałabym z głowy

elfiko to w środe mocno zaciskamy kciuki i jesteśmy z Tobą.

Ja w środe ide do lekarza w okaże się czy ide w czwartek do szpitala czy nie.

Nie wiem jak ja do tej środy wytrzymam.

Oj Gazeleczku z tym gapieniem w okno to ja tez tak mam, potrafie siedziec i godzine myslec i sie nie ruszac ;D ;D ;D
Ale dzisiaj mnie energia rozrywa i mam jeszcze tyle spraw..... jak zwykle,
Punkt pierwszy : ide zaraz po truskawy i bede caly dzien sie opychac!!!! Ostatni raz!!

Tak sobie mysle czy moj maluszek bedzie nastepny dopisany do listy czy moze jakis jeszcze nam psikusa zrobi i bedzie szybciej???? :laugh:

Ja też chciała bym mieć już poród za sobą. :) Te wyczekiwanie mnie wykończy.A Julka wcale nie szykuje się do wyjścia. Chyba jej w brzuszku dobrze ;D. Ciągle zastanawiam się czy to już czy nie. Większość dziewczyn bai się urodzenia przedwcześnie a ja boję się przenoszenia.Jutro mam wizytę u gina. ciekawe co mi powie?

Baby03e2.gif

witam witam :)

dziewczyny co do pościeli dla nas i maluszka (prześcieradełki i poszewka na cienką kołderkę, może ochraniacz) założy artek jak jużbedziemy mieli wracać ze szpitala

a co do porodu to wczoraj przyjaciółka pytała czy się boję a ja w zasadzie sama nie wiem...... jakoś tak niby nie ale jak w kalendarz zerkam że to tylko 3 tygodnie to jakoś tak mnie hmmm.... nie wiem czy to lęk czy taka ogromniasta radość

mama też mnie pyta czy isę  nie boję, mówi że jak szła ze mnąto cieszyła sięjak głupia śmiała i wogóle nie miała stracha :) bo byłam pierwsza, no i pyta czy taki wielkoludek ze mnie wyjdzie, bo jużnad cesarką się zastanawia, a ja jej na to że ak u ani wyszło dwóch olbrzymków to i u mnie wyjdą
a jeśli chodzi o zdrówko maleństwa to chyba każda z nas ma o to największe obawy, bo wiadomo, że nic do końca nie jest pewne.... ale jesteśmy dobrej myśli że wszystko oki

reklama
Agatonik, moja bratowa własnie wczoraj urodziła (12 dni po terminie) mówi że psychicznie to koszmar, bo człowiek cały czas się wsłuchuje w swoje ciało, więc ja tez chyba bardziej teraz boje się że urodzę w ... sierpniu...
Gazelczku, koniecznie przeslij swoj numer komorki, zebysmy miały info jakby sie Maluch pospieszył na swiat...
co do zajec, to energii mam duzo, planow na dzis jeszcze wiecej ale jakos zamiast sie zabrac za ich realizacje kwitne na forum, ale jeszcze pare stron i nadrobie zaleglosci weekendowe...

Do góry